Γ. Αλεξανδράκης: Δελτίο Τύπου 30/6/2020

Εκπρόσωπος Εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ

Αλεξανδράκης Γιώργος

 Αθήνα, 30.6.2020 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Την περίοδο αυτή διεξάγεται ένας μεγάλος αγώνας για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού, ένας μεγάλος αγώνας για τη διασφάλιση της άριστης ποιότητας και πρόσβασης όλων των κοινωνικών ομάδων στο κοινωνικό αγαθό.

Σημαντικό ρόλο για την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου θα διαδραματίσει και η συνέντευξη τύπου που διοργανώνεται από την ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ και το Σωματείο της ΕΥΑΘ την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020 στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ για τις θετικές αποφάσεις του ΣτΕ. Για το σκοπό αυτό, σε συνεργασία με την ΟΜΕ πραγματοποιήσαμε επαφές με κοινωνικούς και θεσμικούς παράγοντες με στόχο την ενημέρωση και την κινητοποίηση όλων ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης έμμεση ή άμεση και η προσπάθεια μας άρχισε ήδη να αποφέρει καρπούς!.

Ήδη μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας έχει αποδεχθεί το κάλεσμά μας και ανταποκρίνεται θετικά στους αγώνες μας! Ήδη συντάσσονται στον αγώνα μας δημοτικές αρχές, συνδικάτα, τοπικές κοινωνίες, φορείς και η πλειοψηφία των πολιτικών κόμματων. Στο κλίμα αυτό εγκρίθηκαν  ψηφίσματα από την Περιφέρεια Αττικής, Δήμο Αθηναίων, Δήμο Διστόμου Αράχοβας- Αντίκυρας, Δήμος Πετρούπολης, Δήμος Ηλίου, Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, κ.α.  Τα μηνύματα είναι θετικά και η ανταπόκριση της κοινωνίας στον αγώνα μας ενάντια στην εμπορευματοποίηση του νερού που επιχειρείται από την κυβέρνηση είναι μεγάλη και αναμένεται μεγαλύτερη!!!

 Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Στο πλαίσιο της συμμετοχής μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ και εκφράζοντας πάντα την πλευρά των εργαζομένων, συνέβαλλα καθοριστικά στην διασφάλιση των κεκτημένων τους σε μία εποχή συνεχών προσπάθειών αμφισβήτησης και κατάργησής τους.

Συγκεκριμένα με την απόφαση 20643/24.6.2020 μετά από εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης  Ανθρωπίνου δυναμικού δεν θα εισάγονται πλέον για έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο οι  παρακάτω παροχές καθότι θεωρούνται κεκτημένες:

  1. Το κατασκηνωτικό Πρόγραμμα εκάστου έτους.
  2. Των ποσών χορήγησης ως βοήθημα λουτροθεραπείας ή αεροθεραπείας και λοιπών θεραπειών καθώς και του ανώτατου ορίου αυτών εκάστου έτους στους ασφαλισμένους στην υγειονομική περίθαλψη της ΕΥΔΑΠ Α.Ε.
  3. Της απαλλαγής ή μη των ασφαλισμένων στην υγειονομική περίθαλψη της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. από τις υπερβάσεις υγειονομικών δαπανών που προκύπτουν κατά τη διάρκεια νοσηλείας των προστατευμένων Μελών τους.
  4. Της επικύρωσης των πρακτικών του Υπηρεσιακού Συμβούλιου για θέματα που αφορούν το προσωπικό της εταιρείας, όπως βαθμολογικές προαγωγές μόνιμου προσωπικού, μετατάξεις, μονιμοποιήσεις δόκιμου προσωπικού, ενστάσεις κατά της επετηρίδας κ.α.
  1. Της διάθεσης ποσού που αφορά στη δαπάνη δώρων Χριστουγέννων για τα παιδιά των εργαζομένων της εταιρείας.
  2. Της κάλυψης μέρους δαπάνης για εκμάθηση ξένης γλώσσας από τα τέκνα του τακτικού προσωπικού της ΕΥΔΑΠ Α.Ε.
  3. Της κάλυψης μέρους δαπάνης παιδικών σταθμών για τα τέκνα του τακτικού προσωπικού της ΕΥΔΑΠ Α.Ε.
  4. Του προγράμματος επιβράβευσης τέκνων του τακτικού προσωπικού της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. που θα εισέρχονται για πρώτη φορά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων.
  5. Της απασχόλησης φοιτητών και σύστασης σχετικών επιτροπών.

Επιπροσθέτως, και προκειμένου να επισπευστεί  και η διαδικασία της χορήγησης  των διατακτικών ζήτησα αντίστοιχη διευθέτηση  με την ανωτέρω όπως προβλέπεται και από τις ΕΣΣΕ.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here