Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Μ. Αγγελάκης: “Ψεμμάτων συνέχεια”

Εκπρόσωπος Εργαζομένων στο Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ
Αγγελάκης Μανώλης 

Αθήνα, 30 Ιουνίου 2020

Δελτίο Τύπου

ΨΕΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Με την υπ´ αριθμόν 20643 Απόφαση του ΔΣ, ο διευθύνων σύμβουλος ζήτησε και έλαβε, εξουσιοδότηση για να αποφασίζει μόνος του για όλα τα θέματα που αφορούν το προσωπικό. (Ξένες γλώσσες, Παιδικοί σταθμοί, Επικύρωση πρακτικών υπηρεσιακού συμβουλίου, Κατασκηνωτικό πρόγραμμα, Υπερβάσεις Υγειονομικής περίθαλψης, Δώρο Χριστουγέννων παιδιών, Πρόγραμμα επιβράβευσης τέκνων που εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, Απασχόληση φοιτητών, Λουτροθεραπεία). Να θυμίσω ότι έχει ήδη λάβει εξουσιοδοτησεις, άλλες 3 φορές για πολλά αλλά σημαντικά θέματα του ΔΣ και με αυτή στην ουσία αναλαμβάνει να αποφασίζει μόνος του για σχεδόν όλες τις διαδικασίες που αφορούν την Εταιρεία και το προσωπικό, χωρίς να ενημερώνει εγκαίρως το ΔΣ και φυσικά χωρίς να μπορούν τα μέλη του ΔΣ να συνεδριάσουν και να παρέμβουν πριν ολοκληρωθεί κάποια απόφαση.

Η θέση του εκπροσώπου των εργαζομένων είναι η φωνή, τα μάτια και ο λόγος των εργαζομενων μέσα στο ΔΣ και αυτό ακριβώς είναι και το καθήκον μου.

Με τις παρεμβάσεις μας στο ΔΣ, όλα αυτά τα χρόνια, πετύχαμε βελτίωση πολλών παροχών προς τους συναδέλφους και γνωρίζαμε τι ακριβώς συνέβαινε για ότι αφορούσε τα εργασιακά ζητήματα. Τώρα αυτό ανατρέπεται καθώς ο διευθύνων θα αποφασίζει με λευκή επιταγή για όλα τα θέματα και τις παροχές προς τους εργαζόμενους, χωρίς να μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση.

Ρωτάω λοιπόν τον έτερο εκπρόσωπο Αλεξανδράκη Γ., που συμφώνησε στην εκχώρηση των αρμοδιοτήτων, σε περίπτωση που υπάρξουν αλλαγές ή/και μειώσεις, στις παροχές των εργαζομενων ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Θα βγει τότε να μιλήσει και να υπερασπιστεί τη θετική του ψήφο που εκχωρεί όλες τις αρμοδιότητες για τα θέματα των συναδέλφων ή θα κρυφτεί πάλι;

Είναι λυπηρό ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων να εκχωρεί τις αρμοδιότητες του στο ΔΣ, για ακόμη μια φορά, με τέτοια ευκολία για να υπηρετήσει τη Διοίκηση του Υπερταμείου και μετά βέβαια κατά την προσφιλή του τακτική να καταφεύγει στην παραπληροφόρηση και τα ψεύδη. 

Υ.Γ.: Συνδικαλιστές της Συμμαχίας τις τελευταίες μέρες, μεθοδευμένα συνεχίζουν να διακινούν ψευδή μηνύματα προς τους συναδέλφους, σε μια ακόμη προσπάθεια να καλύψουν τις πράξεις του εκπροσώπου τους.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ