Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Γ. Αλεξανδράκης: “Ο χορός των μεταμφιεσμένων τελείωσε και κάποιοι πρέπει να βγάλουν τις μάσκες τους”

Εκπρόσωπος Εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ

Αλεξανδράκης Γιώργος

 Αθήνα, 7.7.2020  

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Μέρα με τη μέρα το κίνημα για την προστασία του νερού βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές.  Καθημερινά το κίνημα μεγαλώνει και συντάσσονται με το κάλεσμα μας συνεχώς νέα μέλη όπως δημοτικά συμβούλια, συνδικάτα, καλλιτέχνες, πολιτικά κόμματα, κινήματα κ.α..  Ακόμα και οι απλοί πολίτες γυρίζουν την πλάτη στην κυβερνητική πολιτική και δηλώνουν την αντίθεση τους στην εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού. Η κυβέρνηση πιστή στις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της επιχειρεί με κάθε τρόπο θεμιτό  και αθέμιτο να δημιουργήσει εμπόδια. Αφού προσπάθησε να μας αποκλείσει από τα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης και να αμφισβητήσει τη κρισιμότητα του αγώνα μας καταφεύγει σε ψεύδη όπως για την καταλληλόλητα του νερού, για  την εξασφάλιση υγιούς  ανταγωνισμού, αλλά ακόμα και την ενδεχόμενη μείωση της τιμής του νερού κτλ.

Δυστυχώς για αυτούς ως εργαζόμενοι ανατρέψαμε τα επιχειρήματά τους στην πράξη!!!

Η κυβέρνηση ανήσυχη από  τη δυναμική που δημιουργείται, επιστρατεύει  τις γνωστές της στην ΕΥΔΑΠ «συνδικαλιστικές εφεδρείες» που διαχρονικά χρησιμοποιεί για να διαβάλλουν το κίνημα όταν οι εργαζόμενοι ανακτούν σημαντικό έδαφος. Οι κυβερνητικές αυτές εφεδρείες εκτελούν συμβόλαια πολιτικών και συνδικαλιστικών επιθέσεων για πλήξουν όσους αντιδρούν και αντιτάσσονται στην κυβερνητικές επιταγές που στοχεύουν στην  χειραγώγηση και την καταστολή του κινήματος.

Ο χορός των μεταμφιεσμένων όμως τελείωσε και κάποιοι πρέπει να βγάλουν τις μάσκες τους!!!

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Ο Κος Αγγελάκης εξυπηρετώντας την κυβερνητική πολιτική  απείχε αρχικά από τις  κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΕΥΣ και αποφάσισε να εμφανιστεί όταν το κλίμα είχε ωριμάσει. Ενδεχομένως να θεωρούσε ότι η συμμετοχή του στο κίνημα θα του διαταράξει τις ισορροπίες με το κόμμα  και αυτό έχει προσωπικόπολιτικό κόστος, παρότι έρχεται σε αντίθεση με το ρόλο του ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους! Δεν δικαιούται να με εγκαλεί,

Α. όταν ήταν αντίθετοι στην προσφυγή για την μεταφορά των μετοχών στο Υπερταμείο  και δεν ήθελαν να αναλάβει την υπόθεση το συγκεκριμένο νομικό γραφείο που ήταν κορυφαίο για τέτοιου είδους υποθέσεις; Η πρόταση για να αναλάβει την προσφυγή της ΟΜΕ το νομικό γραφείο του Αλ. Σαρηβαλαση – Αικ. Γεωργιάδου ήταν των παρατάξεων ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, ΔΑΚΕ και ΣΕΚΕΣ και υπερίσχυσε της πρότασης της ΑΚΕ που πρότεινε το γραφείο του νομικού  σύμβουλου της ΟΜΕ.

Δεν είναι υποκρισία σήμερα να φωτογραφίζονται με τους δικηγόρους  για να καρπωθούν μερίδιο της επιτυχίας που δεν του αναλογεί ;

Β. όταν με την ψήφο του στο Διοικητικό Συμβούλιο  νομιμοποίησε κάτ.΄ επανάληψη όλο το αντεργατικό πλαίσιο που αφορά τις ευέλικτες μορφές εργασίας.

Δεν έχει ευθύνη για τις απολύσεις σε  άδεια εγκυμοσύνης, για χαμηλούς  μισθούς, για τις  μηνιαίες συμβάσεις, για την εργοδοτική εκμετάλλευση των σύγχρονων δουλεμπόρων;

Για όλα αυτά όμως φαίνεται να είναι περήφανος !!!

Γ. για την επένδυσή στην τράπεζα Αττικής όταν γνωρίζει ότι δεν ήμουν τότε μέλος του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ. Να του θυμίσω ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση απουσίαζαν πολλά μέλη του ΔΣ και χρειάστηκε και η δική του παρουσία για να διαπιστωθεί η απαρτία του ΔΣ και να δοθούν τα 20 εκ.

Αυτό δεν ήταν στήριξη στην προηγούμενη Διοίκηση ;

Τέλος, για το θέμα των ψηφιοποιήσεων είναι ευρέως γνωστό ποιος ήταν ο συνδικαλιστής που καλούσε την προηγούμενη διοίκηση να παραπέμψει την  υπόθεση στους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης για να εκδικηθεί τους εσωκομματικούς του αντιπάλους εμπλέκοντας  έτσι σε αυτό 70 συναδέλφους.

Αλήθεια, πώς μπορεί να με εγκαλεί ο Κος Αγγελάκης για διεκδικήσεις όταν με τη συνδικαλιστική του δραστηριότητα δεν έχει συνδέσει το όνομά του ούτε με μια παροχή υπέρ των εργαζομένων!!!! .Όσον αφορά τις απειλές του για προσφυγή στη δικαιοσύνη, ας πάει και στον Άρειο Πάγο!!!!!

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ