Γ. Δήμτσας: “Δεν υφίσταται θέμα διαγραφής από την ΔΑΚΕ”

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΤΣΑΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ ΣΤΗΝ ΓΣΕΕ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΟΜΕ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ

Αθήνα, 24.2.2021 – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εκφράζοντας τις αδιαπραγμάτευτες αρχές και τις αξίες της ΔΑΚΕ Ι.Τ. σε όλες τις αρχαιρεσίες των Συνδικάτων, οι οποίες περιγράφονται στον Κανονισμό Λειτουργίας της, και κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. του Σωματείου Μηχανικών του οποίου είμαι μέλος, συμμετείχα στην θεσμική εκλογική διαδικασία του 38ου Συνεδρίου της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ.

Με την συμμετοχή μου έδωσα την κρίσιμη μάχη των φιλελεύθερων ιδεών επιτυγχάνοντας εκλογή στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΕ και κατακτώντας παράλληλα, μετά από πολλά χρόνια, την έδρα του αντιπροσώπου στην ΓΣΕΕ για την ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Η πράξη μου αυτή ήταν τόσο θεσμική σε ότι αφορά το Σωματείο μου, όσο και απόλυτα συμβατή με τον Καταστατικό της ΔΑΚΕ, της οποίας είμαι μέλος.

Η υπεράσπιση της ιδεολογίας, των αρχών και των θέσεων της Ιστορικής Παράταξής μας, είναι ευθύνη όλων και υλοποιείται με την συμμετοχή μας, και σίγουρα όχι με την αποχή, από κάθε διαδικασία.

Άλλωστε, το να οραματιζόμαστε μια ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ πραγματικά αυτόνομη, ανεξάρτητη, αδιάφθορη, ενωτική, αγωνιστική στο πλευρό των εργαζομένων, είναι καταστατική επιδίωξη, στάση ζωής και θέση ευθύνης.

Όλες εκείνες τις αρχές και τις αξίες που περιγράφονται στον Κανονισμό Λειτουργίας μας αποτύπωσαν στην πρόσφατη επιστολή τους ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Νικ. Κιουτσούκης και ο Γεν. Γραμματέας Ευθ. Θεοχάρης αφενός συγχαίροντάς με για την εκλογή μου, και αφετέρου δίνοντας το στίγμα για μια Ομοσπονδία ΕΝΩΜΕΝΗ, χωρίς αποκλεισμούς και αντικαταστατικές διαδικασίες, για μια Ομοσπονδία που θα υπηρετεί τους εργαζόμενους και το κοινωνικό αγαθό το νερό.

Ενημερώθηκα από μία ανακοίνωση, όπως και άλλα μέλη της ΔΑΚΕ ότι διαγράφομαι.  Οι όποιοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί είναι έωλοι και εύκολα αντικρουόμενοι. Σε κάθε περίπτωση θα είμαι παρών σε όποια διαδικασία του Προεδρείου και της Ε.Ε. της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Τιμώ την θεσμική λειτουργία των οργάνων μας, την οποία κάποιοι θυμήθηκαν μόλις προσφάτως ή μάλλον… εσχάτως. Δεν υφίσταται θέμα διαγραφής από την ΔΑΚΕ.

Όπως έλεγε ο Παύλος Μπακογιάννης. «Μπορούμε να διαφωνούμε γιατί μπορούμε να συνυπάρχουμε»!!!

Άλλωστε, με την Δημοκρατία διαφωνούν όσοι δεν μπορούν να συνυπάρξουν με αυτή…

Καλώ, λοιπόν, τον συνάδελφο  Δημ. Κυρίτση, να επιστρέψει στην οδό των θεσμικών διαδικασιών και των οργάνων, στο δρόμο του ορθολογισμού και της συλλογικότητας, που επιτάσσουν οι αρχές της ΔΑΚΕ, όπως εκφράστηκαν και από το προεδρείο της ΔΑΚΕ ΙΤ.

Τον καλώ να συμμετέχει σε εκλογικές διαδικασίες  και να ολοκληρώσει τον αγώνα κατά της διαφθοράς στην Ομοσπονδία μας.

Τον καλώ να αναλογιστεί ότι αν δεν αναθεωρήσει τη στάση του ενδέχεται να  ‘ξεπλύνει’ συνδικαλιστικά και πολιτικά την ΑΚΕ και την ΕΝΟΤΗΤΑ υπενθυμίζοντας  του τις  καταγγελίες, για οικονομικές ατασθαλίες, διπλούς τραπεζικούς  λογαριασμούς, τιμολόγια σανό, τιμολόγια εσωρούχων κ.α., και την πρόθεση που εξέφραζε περί πλήρους διαλεύκανσης των υποθέσεων αυτών.

Τέλος, δηλώνω ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την ενιαία έκφραση και την ισχυροποίηση της ΟΜΕ στην ΕΥΔΑΠ, ώστε όλοι μαζί να συνδράμουμε στην επίλυση  των βασικών και σοβαρών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και η Εταιρεία, όπως η υπογραφή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς και για την διαχείριση και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε εξωγενώς, από τις αποφάσεις για το ΕΥΣ, την Σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο και την οικονομική αφαίμαξη της εταιρείας.

Χώρος για μικροκομματικές αντιπαραθέσεις εις βάρος των εργαζομένων δεν υπάρχει…

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΤΙΚΑ & ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here