Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: “Καλούμε τη Διοίκηση να προχωρήσει άμεσα στην έναρξη των συζητήσεων για τη νέα Σ.Σ.Ε με τη νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση της ΟΜΕ”

Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.ΥΔ.Α.Π

Αθήνα, 24.02.2021 – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Καταρχάς συγχαίρουμε όλο το προσωπικό της εταιρείας, καθώς ανταποκρίθηκε για μία ακόμη φορά άψογα και με επαγγελματισμό στα καθήκοντά του, κάτω από τις ιδιαιτέρως αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε η κακοκαιρία «Μήδεια» που έπληξε τη χώρα.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος, με πρόσφατη ανακοίνωσή σε όλους τους εργαζόμενους, παρενέβη απροκάλυπτα στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού κινήματος με το πρόσχημα ότι ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων, χωρίς να έχει κανένα ουσιαστικό λόγο να το πράξει.

Με μια δήθεν ενωτική ανακοίνωση προσπαθεί να δώσει λύση στα τεκταινόμενα στην Ομοσπονδία με τελεσίγραφα, το μόνο όμως που καταφέρνει είναι, αντί να διευθετήσει, να επιχειρεί να διχάσει και να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους από καίρια προβλήματα που επιζητούν λύσεις.

Η Διοίκηση υποχρεούται να σεβαστεί τις αποφάσεις των δικαστηρίων που νομιμοποίησαν το νεοσύστατο Δ.Σ της ΟΜΕ, το οποίο έχει προέλθει από καταστατικές δημοκρατικές διαδικασίες, όπως το έκτακτο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα. Δεν πρέπει να αναζητεί άλλοθι για την επιλογή της να καθυστερήσει την έναρξη των διαπραγματεύσεων της Σ.Σ.Ε σε γνωμοδοτήσεις συνεργαζόμενων δικηγορικών γραφείων για θέματα που έχει αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Καλούμε τη Διοίκηση να προχωρήσει άμεσα στην έναρξη των συζητήσεων για τη νέα Σ.Σ.Ε με τη νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση της ΟΜΕ και να μη καθυστερεί τις διαδικασίες προφασιζόμενη ουδετερότητα από τις συνδικαλιστικές αντιπαραθέσεις.

Ως Σύλλογος θεωρούμε μονόδρομο για τη Διοίκηση την επιλογή της νόμιμης οδού και της μη παρέμβασης στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού κινήματος και όχι το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου που έχει επιλέξει.

Άλλωστε, είμαστε σε αναμονή της απόφασης της ολομέλειας του Σ.τ.Ε σχετικά με τη συνταγματικότητα της μεταβίβασης των μετοχών της ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο, καθώς είναι πολύ πιθανό η εταιρεία να φύγει από τον έλεγχο του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις επιλογές της Διοίκησης σχετικά με τους συμβούλους, την αξιολόγηση του προσωπικού από εξωτερικούς συνεργάτες, το θηριώδες οργανόγραμμα και την εργολαβοποίηση της εταιρείας.
Η σχεδιαζόμενη εκχώρηση του ΕΥΣ μέσω ΣΔΙΤ σε ιδιώτες, απαιτεί δράσεις και συντονισμένο αγώνα και όχι λογικές διάσπασης και διχασμού.

Το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι πρέπει να σταθούμε ενωμένοι απέναντι σε όσους απεργάζονται σενάρια διάλυσης της ΕΥΔΑΠ και του προσωπικού της.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

(Η Ανακοίνωση βγήκε κατά πλειοψηφία, διαφώνησαν τα μέλη της ΑΚΕ)

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here