Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Η δουλειά είναι δικαίωμα (Aνακοίνωση Νο 30)

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
ΕΝΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ

logo_400x249Το «ΣΕΚΕΣ για δημόσια ΕΥΔΑΠ στην Υπηρεσία της κοινωνίας» εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του με τους αγώνες των εργαζόμενων που διεκδικούν το δικαίωμα της δουλειάς. Στεκόμαστε δίπλα στους απεργούς της Coca cola, στις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, στους αγωνιζόμενους της Wind, στους απολυμένους της openΕΡΤ που συνεχίζουν να εκπέμπουν. Ήμασταν, κι εμπράκτως, δίπλα στους χαλυβουργούς του Ασπροπύργου.

Κανένας αγώνας, κανένας κλάδος, κανένας εργαζόμενος δεν είναι και δεν πρέπει να είναι μόνος του, σε μια από τις βίαιες και άγριες επιθέσεις που δέχονται οι δυνάμεις της εργασίας στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια.

ΣΗΜΕΡΑ είμαστε στον Ασπρόπυργο δηλώνοντας αλληλέγγυοι και συναγωνιστές με τους απειλούμενους εργαζόμενους των ΟΤΑ της Δυτικής Αττικής.

Δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα στη δουλειά. Δεν αισθανόμαστε ένοχοι που δουλεύουμε. Δεν ντρεπόμαστε να διεκδικήσουμε αγωνιστικά τη δουλειά μας.
Δε θα επιτρέψουμε να δοθούν όλες οι υπηρεσίες βορά στο κεφάλαιο μέσω της άμεσης και έμμεσης ιδιωτικοποίησης. Δε θα επιτρέψουμε να προωθήσουν τη «σκλαβοποίηση» της μισθωτής εργασίας μέσω του “outsourcing”.

Για άλλον να δουλεύεις, άλλον να έχεις εργοδότη, σε κανέναν να μην έχεις δικαίωμα.
Εμείς ως συλλογικότητα που δραστηριοποιείται στο χώρο των δημόσιων κοινών αγαθών (νερό) θεωρούμε αυτονόητη την ανάγκη να παλέψουμε από κοινού με όλους τους εργαζόμενους για την υπεράσπιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Θεωρούμε μονόδρομο τη «συμμαχία» μας με ευρύτερα κοινωνικά στρώματα ώστε να υπερασπίσουμε την ανάγκη όλης της κοινωνίας, και κυρίως των πιο χτυπημένων στρωμάτων της, να έχουν πρόσβαση και ν’ απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας αγαθά και υπηρεσίες.

Η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα αγαθών, όπως το νερό αλλά και υπηρεσιών όπως αυτές που προσφέρουν οι δήμοι είναι απαραίτητος όρος για την καθολική προσβασιμότητα και την υψηλή ποιότητα.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
Δε συνηθίζουμε την ανεργία, δε θεωρούμε φυσιολογική τη φτώχεια και τη μιζέρια.
Δε δικαιούμαστε την κόλαση που μας φτιάχνουν κυβέρνηση-τρόικα- κεφάλαιο και οικονομικοί, πολιτικοί και mediaκοί κολαούζοι.

ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΟΛΕΘΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ

«Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ»

[divider]

Αντιπροσωπία του ΣΕΚΕΣ συμμετείχε αλληλέγγυα στην πλατεία Ασπροπύργου δίπλα στους δοκιμαζόμενους  εργαζόμενους

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ