Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Ισπανία: Στροφή στην τετραήμερη εργασία εξετάζει η κυβέρνηση

H ισπανική κυβέρνηση εξετάζει μείωση του ωραρίου και περιορισμό της εργάσιμης εβδομάδας στις τέσσερις ημέρες.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Πάμπλο Ιγκλέσιας, αρχηγό του κόμματος Ποδέμος, η κυβέρνηση επεξεργάζεται να μειώσει τις ώρες εργασίας για να τονώσει την απασχόλση.

Οι δηλώσεις του κ. Ιγκλέσιας στο κρατικό RTVE έγιναν λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Unilever ότι θα δοκιμάσει μοντέλο τετραήμερης εργασίας στο προσωπικό της στη Νέα Ζηλανδία.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, oποιαδήποτε πρόταση για την αλλαγή των ωρών εργασίας θα συζητηθεί από την κυβέρνηση με τα εργατικά συνδικάτα και τις εργοδοτικές ενώσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, η Independent είχε μεταδώσει ότι το ισπανικό υπουργείο Οικονομικών εξετάζει προτάσεις για την παροχή οικονομικής στήριξης στις εταιρείες που μειώνουν τις εργάσιμες ώρες σε 32 την εβδομάδα χωρίς μισθολογική περικοπή.

Το σχέδιο των 50 εκατ. ευρώ, το οποίο θα εφαρμοστεί πιλοτικά αρχικά, είναι μεταξύ των τροποποιήσεων που εξετάζει το υπουργείο ενόψει των διαπραγματεύσεων για τον προϋπολογισμό του 2021.

Την πρόταση υπέβαλε αρχικά το ακροαριστερό κόμμα Μας Παΐς, τη στήριξη του οποίου έχει ανάγκη η κυβέρνηση για να περάσει τον προϋπολογισμό από τη Βουλή.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ