Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

K. Λυμπέρης (στην Εrtopen): “Παγκόσμιο πείραμα η διαχείριση από τους δανειστές των κοινών αγαθών (νερό, ρεύμα κτλ.)”

Για την ένταξη του Νερού (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ) στο Υπερταμείο ξεπουλήματος, για το τι σημαίνει αυτό για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων και το εργασιακό τους μέλλον, αλλά το χτύπημα στην απεργία μέσω του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της γ’ αξιολόγησης, μίλησε στην εκπομπή «Στη δουλειά & στον αγώνα», που μεταδίδεται κάθε Σάββατο (12.00-13.00) από το ραδιόφωνο της ΕΡΤopen, μίλησε το μέλος του ΣΕΚΕΣ για Δημόσια ΕΥΔΑΠ, Κώστας Λυμπέρης.

Όπως υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο μια εταιρεία, όπως το Υπερταμείο ξεπουλήματος, να διαχειρίζεται το σύνολο των κοινών αγαθών μιας χώρας με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Αποτελεί παγκόσμιο πείραμα τα διεθνή συμφέροντα να διαχειρίζονται τα κοινά αγαθά στη χώρα μας.

Για την ένταξη στο Υπερταμείο

Η ένταξη στο Υπερταμείο, καταρχήν, σημαίνει για την κοινωνία πλήρη εμπορευματοποίηση των κοινών αγαθών, όπως το Νερό, το Ρεύμα, οι Συγκοινωνίες, οι Επικοινωνίες… Κατά συνέπεια, η κοινωνία θα έχει πρόβλημα προσβασιμότητας στα κοινά αγαθά. Απειλείται η τιμολόγηση, απειλείται η ποιότητα κτλ.

Για τις εργασιακές σχέσεις

Η παγκόσμια εμπειρία από τις ιδιωτικοποιήσεις, με οποιονδήποτε τρόπο, προκαλεί μείωση των θέσεων εργασίας, δηλαδή απολύσεις εργαζομένων με όποια σχέση κι αν απασχολούνται. Επιδεινώνονται ραγδαία οι όροι και οι συνθήκες εργασίας, τόσο των μόνιμων εργαζομένων όσο και των συνεργαζόμενων, μέσω άλλων εταιρειών.

Για την απεργία

Είναι σαφές πως επιχειρείται μια προσπάθεια για να δυσκολευθεί ο τρόπος που λαμβάνεται μια απεργία, σε ένα μέλλον ζοφερό για την κοινωνία και τους εργαζομένους. Η απόφαση για απεργία από το 50%+1 των τακτοποιημένων μελών ενός Πρωτοβάθμιου Σωματείου είναι δύσκολο, αλλά είναι δύσκολο και σε οποιαδήποτε μαζική συμμετοχή σε μια εκλογική διαδικασία, όπως, για παράδειγμα, καμία κυβέρνηση δεν εκλέγεται και δεν αποφασίζεται να κυβερνήσει με το 50%+1.

Ακούστε αναλυτικά το ηχητικό απόσπασμα της εκπομπής «Στη δουλειά & στον αγώνα» τι είπε το μέλος του ΣΕΚΕΣ, Κώστας Λυμπέρης. Η εκπομπή μεταδόθηκε στις 13-01-18

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ