Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Κάλεσμα στήριξης του ΣΕΚΕΣ στις εκλογές του Συλλόγου Προσωπικού

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

  1. Σε καλούμε να ψηφίσεις και να στηρίξεις το ΣΕΚΕΣ. To ΣΕΚΕΣ του ενωτικού, συμμετοχικού, κινηματικού αγώνα για το δημόσιο νερό και τα εργατικά συμφέροντα, τους ανθρώπους, μέλη και φίλους του ΣΕΚΕΣ, που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο και διαμορφώνουν, στηρίζουν και υπερασπίζουν αυτή τη λογική.
  2. Σε καλούμε να ψηφίσεις ΣΕΚΕΣ ώστε να στηρίξεις την καλύτερη ΣΣΕ που υπογράφτηκε στην Ελλάδα μετά το 2009 αλλά κυρίως για να υπάρχει δύναμη διαπραγμάτευσης και νέας επιτυχίας για τη ΣΣΕ που θα διαπραγματευτούμε σε ένα χρόνο από τώρα. Θυμήσου ότι, όταν κάποιοι τα είχαν βρει με τη διοίκηση και το υπερταμείο (ΑΚΕ) και πρότειναν κουπόνια και δικαστήρια αντί μισθού, όταν κάποιοι άλλοι (ΠΑΣΚΕ) τα έβρισκαν με τους μετόχους της μειοψηφίας και υποτασσόταν στις εντολές της ΓΣΕΕ, ενώ κάποιοι άλλοι (ΕΣΚ) «στέκονταν ψηλά και πετροβολούσαν, το ΣΕΚΕΣ έδωσε τη μάχη της στήριξης, της διαπραγμάτευσης και της υπογραφής της ΣΣΕ, που σχεδόν σε όλους φάνταζε αδύνατο να τελεσφορήσει.
  3. Σε καλούμε να ψηφίσεις ΣΕΚΕΣ για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα της σταθερής δουλειάς πλήρων δικαιωμάτων για όλους τους εργαζόμενους. Η λογική και τακτική ΣΕΚΕΣ, ο ενωτικός αγώνας των 23 υδρονομέων και η ισχυρή σύμπλευση όλων των εργαζομένων, εντός και εκτός ΕΥΔΑΠ, έδωσαν το μοναδικό παράδειγμα, σε όλη τη μνημονιακή δεκαετία, αποτελεσματικού, εργατικού αγώνα που κράτησε όλους τους απολυμένους στη δουλειά, χωρίς κόλπα μοριοδότησης, δουλειάς μέσω εργολάβων κλπ. Όταν όλοι, κυριολεκτικά όλοι, κρύφτηκαν την Τετάρτη του Πάσχα 19 Απριλίου 2017 το ΣΕΚΕΣ πήρε πάνω του σε συνεργασία με τους 23 υδρονομείς την ευθύνη να επιβάλλει την ανάκληση των απολύσεων και όχι απλά να διαμαρτυρηθεί για τις απολύσεις. Και ας γνώριζε την ειλημμένη απόφαση, το προηγούμενο βράδυ, διοίκησης και κομματικών  στελεχών της κυβέρνησης να προχωρήσουν στις απολύσεις. Όπως επίσης, στην ντροπιαστική για τον ίδιο, απαίτηση του κ. Μπενίση για υπογραφή «δήλωσης» οι της ΕΣΚ προτίμησαν την ιδεολογική τους καθαρότητα από την επιστροφή στη δουλειά των εργαζομένων, αφήνοντας την καυτή πατάτα στο ΣΕΚΕΣ.
  4. Σε καλούμε να ψηφίσεις ΣΕΚΕΣ για τις δύσκολες μάχες που έχουμε μπροστά μας καθώς η εντεινόμενη διάρρηξη των εργασιακών σχέσεων θα δημιουργήσει ένα δυστοπικό εργασιακό περιβάλλον και θα πρέπει να παλέψουμε εκ νέου για την ενότητα και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων ασχέτως εργασιακής σχέσης.
  5. Σε καλούμε να ψηφίσεις ΣΕΚΕΣ για να μπει επιτέλους δυναμικά στη συνδικαλιστική ατζέντα και στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης το αίτημα της εργάσιμης εβδομάδας των 30 ωρών χωρίς μείωση αποδοχών ώστε η υπάρχουσα έκρηξη τεχνολογικών δυνατότητων να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για όλους και όχι να αυξάνει την ανεργία και την περιθωριοποίηση της νεολαίας και άλλων κοινωνικών στρωμάτων. Για να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο, χειροπιαστό, ρεαλιστικό όραμα. Για να κατακτήσουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για όλους, ώστε να βρουν δουλειά τα παιδιά μας και να ζήσουμε όλοι οι εργαζόμενοι καλύτερα, με περισσότερο ελεύθερο χρόνο και περισσότερο πλούτο.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Δυνάμωσε το ΣΕΚΕΣ στις εκλογές του συλλόγου προσωπικού και στο ψηφοδέλτιο για τους αντιπροσώπους στην ΟΜΕ και το ΕΚΑ. 

Γιατί οι ιδέες όσο αρεστές και να είναι, χωρίς ανθρώπους που να τις υιοθετούν και να τις στηρίζουν θα αποστεωθούν και θα καταντήσουν νεκρό γράμμα σε κάποια βιβλία ή σε κάποιες λίστες συνδικαλιστικών αιτημάτων.

Στήριξε, ψήφισε ΣΕΚΕΣ: 

  • Για να διαπραγματευτούμε και να υπογράψουμε μια νέα πολύ καλή ΣΣΕ το 2021.
  • Για να υπερασπίσουμε την εργατική ενότητα και τη σταθερή δουλειά πλήρων δικαιωμάτων.
  • Για να διαπραγματευτούμε και επιβάλλουμε την εργάσιμη εβδομάδα των 30 ωρών, χωρίς μείωση αποδοχών.
  • Για να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το νερό ως ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό και την ΕΥΔΑΠ ως δημόσιο κοινωφελή οργανισμό.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ