Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κουζής: Κατάργηση βάσιμου λόγου απόλυσης ίσον με νομιμοποίηση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας

Σχολιάζοντας την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης και τα λεγόμενα του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ότι βάζει τέρμα στο «φακέλωμα» των εργαζομένων, ο καθηγητής του Εργατικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Γιάννης Κουζής, δήλωσε:

“Εάν ο βάσιμος λόγος απόλυσης αποτελεί «φακέλωμα», σύμφωνα με τον κ. Υπουργό Εργασίας που θέλει να λέει ότι είναι ευρωπαίος πολιτικός, τότε, θα πρέπει να απαντήσει στο γιατί ο βάσιμος λόγος απόλυσης είναι εν ισχύι στην πλειονότητα των χωρών της Ε.Ε. και γιατί οι εργαζόμενοι τους το θεωρούν θετικό μέτρο, έναντι της αναιτιολόγητης απόλυσης.
Ο βάσιμος λόγος απόλυσης είναι ένα θετικό μέτρο που πάρθηκε, εν έτει 2019, σχεδόν εκατό χρόνια μετά το νόμο των απολύσεων του 1920. Και είναι ένα θετικό μέτρο προς τα συμφέροντα των εργαζομένων, διότι θέτει αναχώματα στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Η κατάργησή του, μαζί με την κατάργηση της κοινής και αλληλέγγυας ευθύνης του επιχειρηματία και του εργολάβου του, καθώς και του υπεργολάβου έναντι των εργαζομένων εργολάβου και υπεργολάβου, αποτελεί μια νομιμοποίηση και κανονικοποίηση της εκδικητικής και αντεργατικής συμπεριφοράς των εργοδοτών. Στην διόγκωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, θα πρέπει να σημειωθεί τέλος πως θα βοηθήσει και η ταυτόχρονη θεσμική υποβάθμιση του ΣΕΠΕ από την κυβέρνηση της ΝΔ”.

ΠΗΓΗ: ergasianet.gr

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ