Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

M. Αγγελάκης: “44.425.240 ευρώ ετησίως ζητάει το Δημόσιο από την ΕΥΔΑΠ με την υπό συζήτηση σύμβαση”

Εκπρόσωπος Εργαζομένων στο Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ
Αγγελάκης Μανώλης

Αθήνα, 21 Ιουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ & ΕΥΔΑΠ

Σε συνέχεια της προηγούμενής ανακοίνωσης μου για τη Σύμβαση μεταξύ του Δημοσίου και της ΕΥΔΑΠ, θέλω να διευκρινίσω ότι το ποσό το οποίο ανέφερα στην πρώτη ανακοίνωση, ήτοι 44.000.000 ευρώ, είναι το ακριβές ποσό που προκύπτει τόσο από την αναλυτική ενημέρωση που ήρθε στη συνεδρίαση του ΔΣ της 13ης Ιουνίου, όσο και από το σχέδιο σύμβασης που απέστειλε το αρμόδιο Υπουργείο για λήψη απόφασης, στη συνεδρίαση της 15ης Ιουνίου. Στους πίνακες που παρουσιάζονται στις εν λόγω εισηγήσεις, το ποσό ανέρχεται στα 44.425.240 ευρώ. Τα παραπάνω στοιχεία είναι καταγεγραμμένα και στα πρακτικά των δύο συνεδριάσεων του ΔΣ. Όλα τα στοιχεία, βρίσκονται στη διάθεση οποιουδήποτε θελήσει να επαληθεύσει την ορθότητα και την ακεραιότητα αυτών.

Επιπρόσθετα ενημερώνω, ότι η Σύμβαση που απέστειλε το Υπουργείο Υποδομών στην ΕΥΔΑΠ, εκτός του ότι χαρακτηρίζεται από προχειρότητα και πληθώρα ασαφειών, στα επιμέρους άρθρα της, θέτει υπερβολικούς περιορισμούς και αδικαιολόγητες υποχρεώσεις στην Εταιρεία, δίχως το Υπουργείο να αναλαμβάνει καμία ευθύνη. Θέτει έτσι ουσιαστικά την ΕΥΔΑΠ σε καθεστώς ομηρίας. Ταυτόχρονα αυξάνει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και επιβάλλει υπέρογκα πρόστιμα, ρήτρες και λοιπές ανέφικτες διαδικασίες.

Επιβάλλεται λόγω της σοβαρότητας του όλου θέματος, και επειδή βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκεκριμένη διαπραγμάτευση, όλοι οι αρμόδιοι φορείς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να φροντίσουν, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της ΕΥΔΑΠ και όχι να φορτώνουν αδικαιολόγητα βάρη σε μια υγιή Εταιρεία. Υπενθυμίζω ότι το ελληνικό δημόσιο που μέσω της Σύμβασης θέτει μόνο υπερβολικές υποχρεώσεις στην Εταιρεία, χρωστάει στην ΕΥΔΑΠ πάνω από 50.000.000 ευρώ, των οποίων την καταβολή οφείλει άμεσα να τακτοποιήσει.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ