Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Μ. Αγγελάκης: Απολογισμός θητείας εκπροσώπου 

Μανώλης Μ. Αγγελάκης
Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ

16 Ιουνίου 2022

Απολογισμός θητείας εκπροσώπου

Έφτασε η ώρα της πιο κρίσιμης επιλογής των εργαζομένων. Της επιλογής που θα κρίνει ποιος θα είναι η φωνή και η παρουσία τους μέσα στο ΔΣ. Μετά από 5 χρόνια που αντιμετωπίσαμε πολλές και πρωτόγνωρες δυσκολίες, όπως η πανδημία και οι επιπτώσεις της, ερχόμαστε στις κάλπες για τον εκπρόσωπο μας. Αρχικά ήθελα να σας ευχαριστήσω για την στήριξη σας, αλλά και την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου και να σας υπενθυμίσω μόνο ορισμένα από αυτά που έκανα τα τελευταία χρόνια.

Σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο: Την καταψήφισα, λόγω του ότι ζημιώνει την ΕΥΔΑΠ και εκτός των άλλων εκχωρεί το ΕΥΣ σε ΣΔΙΤ. Πήρε 160 εκατομμύρια ευρώ που φύγανε και αυτά από τα αποθεματικά της εταιρείας και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως συμφέρουσα για την ΕΥΔΑΠ.

Ταμειακά διαθέσιμα: Ήδη έχω θέσει πολλές φορές το σημαντικό θέμα της αποστράγγισης των ταμειακών διαθεσίμων. Από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων και μετά φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι η εταιρεία δε θα μπορέσει να υλοποιήσει τα επενδυτικά της προγράμματα, μιας και η Διοίκηση επιλέγει να μοιράζει τα λεφτά της εταιρείας συνεχώς. Είναι προφανές ότι θα καταφύγουμε σε δανεισμό, κάτι που δεν έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια.

Μερίσματα μετόχων: Καταψήφισα και ήμουν αντίθετος στο να δοθούν όλα αυτά τα μερίσματα και οι επιστροφές κεφαλαίων που δίνουν το μεγαλύτερο μέρος των αποθεματικών με αποτελέσματα να στραγγίζεται η ΕΥΔΑΠ και να κινδυνεύει να μείνει χωρίς ταμειακά διαθέσιμα.

Σύμβουλοι και απευθείας αναθέσεις: Όλοι γνωρίζουμε τις υπερβολικές αναθέσεις της Διοίκησης αλλά και τους αμέτρητους συμβούλους που δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω από το να εισπράττουν. Αυτή τη δουλειά μπορούσαν να την κάνουν οι άξιοι συνάδελφοι χωρίς να χρειαστεί να ξοδευτούν τόσα χρήματα από τα ταμεία της εταιρείας.

Τράπεζα Αττικής: Ήμουν ο μόνος που καταψήφισα την σκανδαλώδη επένδυση του ΣΥΡΙΖΑ και επανειλημμένα την κατήγγειλα, αφού πλέον όλοι γνωρίζουμε ότι χάθηκαν 20 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία και τους εργαζόμενους της εταιρείας.

Πόρισμα σε επιθεωρητές: Όλοι γνωρίζουμε σχετικά με την ανάθεση στην οποία προσπάθησε η προηγούμενη Διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ να εμπλέξει δικαστικά 70 συναδέλφους μας. Ήμουν ο μόνος που καταψήφισα το θέμα και την αποστολη του πορίσματος στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, το κατήγγειλα και με υπόμνημα που κατέθεσα εξήγησα ότι αυτό ήταν μεθοδευμένο και υποκινούμενο, με κομματικούς και μόνο σκοπούς.

Προκήρυξη 2009: Με συνέπεια και αποφασιστικότητα από το 2009 πάλεψα και ήμουν στο πλευρό όλων αυτών των εργαζομένων (υδρονομείς, ηλεκτροτεχνίτες, εργάτες) και έθετα το ζήτημα στο ΔΣ, την ίδια στιγμή που κάποιοι άλλοι αδιαφόρησαν ή ακόμα χειρότερα έβαζαν εμπόδια στην πρόσληψη τους.

Καταψήφισα όλα τα θέματα που είχαν να κάνουν με εκχώρηση βασικών αντικειμένων της εταιρείας σε ιδιώτες.

Επιπλέον με συνεχείς επιστολές μου προς τη Διοίκηση θέτω όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και ζητώ άμεσες λύσεις και απαντήσεις. Ενδεικτικά σας παραθέτω πιο κάτω

Εκχώρηση του ΕΥΣ: Έχω προσπαθήσει και θα συνεχίσω με όλες τις δυνάμεις μου να το κάνω τόσο για την ακύρωση του συγκεκριμένου διαγωνισμού, όσο και για τη διασφάλιση των εργαζομένων που εργάζονται εκεί τόσα χρόνια και έχουν αδιαμφισβήτητα αποδείξει την αξία τους. Ήδη με παρέμβαση μου απετράπη σχέδιο για μετατάξεις εργαζομένων.

ΣΣΕ: Με τη νέα ΣΣΕ σταμάτησε η περικοπή του 4%, δίνεται τις επόμενες μέρες μια μισθολογική προαγωγή, θεσπίστηκε η μονιμοποίηση των νέων συναδέλφων σε ένα χρόνο, έγινε πραγματικότητα η διασφάλιση των διατακτικών τροφής, και οι παροχές προς τους εργαζόμενους αυξήθηκαν σε σχέση με την προηγούμενη ΣΣΕ κατά 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Τώρα διεκδικούμε να υπογράψουμε συμπληρωματική ΣΣΕ που να καλύπτει τις νέες ανάγκες μας.

Κτηριακά ζητήματα: Επανειλημμένα έχω τονίσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά όλοι οι συνάδελφοι, μετά τις άνευ προγραμματισμού και λογικής ανακατατάξεις που γίνονται. Δεδομένης και της πανδημίας, η Διοίκηση αδιαφόρησε παντελώς για το συγκεκριμένο θέμα και αδυνατεί ακόμα να βρει λύση, με συνέπεια να στοιβάζονται οι περισσότεροι εργαζόμενοι.

Φοιτητές: Μετά την πρόσφατη επιστολή μου, η Διοίκηση ήδη ανακοίνωσε ότι το 50% των φοιτητών που θα απασχολούνται πλέον θα είναι από τα παιδιά των εργαζομένων. Το μέτρο ξεκινάει ήδη από φέτος το καλοκαίρι.

Χορήγηση χρονοεπιδόματος: Έχω στείλει επιστολή και έχω τονίσει ότι πρέπει όλα τα χρονοεπιδόματα να επανέλθουν κανονικά για τους όλους τους συναδέλφους.

Κατάργηση του Ν. 4024: Όλοι γνωρίζετε ποιος μας καταδίκασε στις περικοπές του Ν. 4024, ενώ αυτός είχε καταργηθεί. Με επιστολή μου τόνισα ότι επιβάλλεται η επαναφορά των αποδοχών μας μετά τη λήξη του συγκεκριμένου νόμου.

Επαναφορά των 3ετιων: Και για αυτό το ζήτημα έχω στείλει επιστολές προκειμένου να λυθεί οριστικά.

Ζητήματα της υπηρεσίας ασφαλείας: Έθεσα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους και δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία αυτής της νευραλγικής για όλους μας Υπηρεσίας.

Μόνιμη χορήγηση και εξασφάλιση των διατακτικών τροφής: Καταφέραμε και εξασφαλίσαμε στη ΣΣΕ τη μόνιμη και αδιάλειπτη εξασφάλιση των διατακτικών τροφής για όλους.

Ασφαλιστήριο συμβόλαιο: Δεν σταμάτησα και δεν θα σταματήσω να θέτω το συγκεκριμένο θέμα μέχρι να υλοποιηθεί. Έχει σημειωθεί μεγάλη καθυστέρηση και ενώ η Διοίκηση είχε δεσμευτεί ότι θα το έφερνε στο ΔΣ της 8 Ιουνίου, ακόμα συνεχίζεται η κοροϊδία με το συγκεκριμένο θέμα.

Πρόσθετο ασφαλιστήριο υγείας: Επεκτείναμε την κάλυψη υγείας και για τα παιδιά όλων των εργαζομένων.

Εργολαβικοί συνάδελφοι: Πάντα ήμουν υπέρ της ανανέωσης των συμβάσεων τους και την παραμονή τους στην εταιρεία, την ίδια στιγμή που κάποιοι με τις πράξεις τους επεδίωκαν το αντίθετο.

Τέλος έχω υπερψηφίσει όλα τα ζητήματα που ερχόντουσαν στο ΔΣ για τους συναδέλφους όπως προαγωγές, μονιμοποιήσεις, αποχαρακτηρισμοί φύλλων κρίσης, δάνεια εργαζομένων, επιβράβευση φοιτητών, αύξηση ποσών ξένων γλωσσών και βρεφονηπιακών σταθμών και υπερβάσεις ασθένειας.  

Όλα τα παραπάνω είναι μόνο ένα μέρος απολογισμού όλων αυτών που έκανα και θα συνεχίσω να το κάνω αν με τιμήσετε με την ψήφο, την εμπιστοσύνη και τη στήριξη σας.

Θέτω, διεκδικώ και ορθώνω το ανάστημα πάνω από σκοπιμότητες και μικροκομματικές διεκδικήσεις. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν χρώμα, μόνο δικαιώματα για τα οποία πρέπει να παλεύουμε.

Στις δύσκολες στιγμές που έρχονται θα πορευτούμε ενωμένοι και με κοινό στόχο να πετύχουμε ακόμη περισσότερα, να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα μας, και την ΕΥΔΑΠ που όλοι έχουμε δεσμευτεί να προστατεύουμε. Σε αυτή μας την προσπάθεια, σας θέλουμε όλους στο πλευρό μας. Μια προσπάθεια που έχει αγκαλιάσει η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων, που συμμετέχουν μαζικά στο ενιαίο και πολυσυλλεκτικό μας ψηφοδέλτιο.

Θεωρώ χρέος και υποχρέωση μου να υπηρετώ τους συναδέλφους. Είναι τιμή μου να βρίσκομαι στο πλευρό κάθε συναδέλφου και για αυτό το λόγο ζητώ να με ψηφίσετε και να με εμπιστευτείτε για να συνεχίσουμε μαζί την πορεία προς την κατάκτηση ακόμα περισσότερων.

Όλοι μαζί συνεχίζουμε να χτίζουμε το αύριο!

 

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ