Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Μ. Αγγελάκης (εκπρόσωπος Εργαζομένων Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ): “Σχετικά με τις μισθολογικές περικοπές”

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σχετικά με τις μισθολογικές περικοπές του Ν. 4024/2011

Όπως προκύπτει από τα Πρακτικά της υπ αριθμ. 11888/26.6.2016 Συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, είχα τοποθετηθεί εγκαίρως επί του θέματος, προτρέποντας τη Διοίκηση να προχωρήσει ως όφειλε σε άμεση επίλυση του θέματος. Παραθέτω απόσπασμα από τα πρακτικά:

«Ο κ. Εμμανουήλ Αγγελάκης αναφέρεται στην καθυστέρηση και αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το θέμα των μισθολογικών περικοπών του Ν. 4024/2011. Πιστεύει ότι λόγω της σοβαρότητας του θέματος, θα μπορούσε αυτό να διευθετηθεί και χωρίς τη σύσταση της Ομάδας Εργασίας, καθώς η Εταιρεία διαθέτει αρμόδιες Υπηρεσίες αλλά και διαδικασίες, μέσω των οποίων μπορεί να αποτυπωθεί η ύπαρξη οφέλους και πλεονάσματος και στη συνέχεια να δοθούν στην Διοίκηση τα στοιχεία ώστε να ληφθούν άμεσα οι σχετικές αποφάσεις.»

Ως Εκπρόσωπος Εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, έχω υποχρέωση να λειτουργώ θεσμικά και υπεύθυνα και να μην δημοσιοποιώ στοιχεία που μπορεί να βλάψουν την τελική έκβαση θεμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Εκ του αποτελέσματος κρίνω ότι αυτή είναι η ορθή στάση.

Κατά τη συνεδρίαση της 15.7.2016 το συγκεκριμένο θέμα ήρθε εκτός ημερησίας διάταξης στο ΔΣ και για το λόγο αυτό δεν συζητήθηκε καθώς διαφώνησε ένα μέλος του ΔΣ και αποφασίστηκε να εισαχθεί στη συνεδρίαση της Τετάρτης 20.7.2016.

Κατά την προσφιλή τακτική του ΣΕΚΕΣ, σε κάθε θέμα που έχει φτάσει πλέον στην οριστική επίλυσή του, εμφανίζονται την τελευταία στιγμή δήθεν ως «σωτήρες», προσπαθώντας μάταια να καρπωθούν μικροκομματικά οφέλη. Για το συγκεκριμένο θέμα ούτε το γνώριζαν, ούτε είχαν καμία συμμετοχή σε όλη την προσπάθεια επίλυσης του.

Θα περίμενε κανείς να ασκήσουν κριτική στον αρμόδιο Γενικό Διευθυντή, στέλεχος του ΣΕΚΕΣ και στη Διοίκηση, που καθυστέρησαν αδικαιολόγητα να εντάξουν το θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Η μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει το ΣΕΚΕΣ στους εργαζόμενους είναι να μην ασχολείται καθόλου με τα προβλήματά τους γιατί κάθε παρέμβασή τους είναι επιζήμια και καταστροφική.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ