Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Μ. Αγγελάκης: Ενημέρωση για αποφάσεις Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ 24/4/2024

Μανώλης Μ. Αγγελάκης
Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ

25 Απριλίου 2024

Ενημέρωση Εκπροσώπου 

Στη χθεσινή Συνεδρίαση του ΔΣ ΕΥΔΑΠ υπ’ αριθμόν 1483 αποφασίστηκαν εκτός των άλλων τα παρακάτω:

Εγκρίθηκε το Ομαδικό Ασφαλιστικό Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα 

Μετά από πολλά χρόνια και επίπονες προσπάθειες της ΟΜΕ, προχωράμε άμεσα στην υλοποίηση του ομαδικού συνταξιοδοτικού προγράμματος των εργαζομένων. Δικαίωμα συμμετοχής σε αυτό έχουν όλοι οι εργαζόμενοι που δεν συμμετέχουν σε παρόμοιο πρόγραμμα. Παρά το γεγονός ότι πέρασε μεγάλο διάστημα, είναι σημαντικό ότι επιτέλους αυτό το πρόγραμμα γίνεται πράξη για όλους τους συναδέλφους μας.

Ομαδικό ασφαλιστήριο ζωής – υγείας των εργαζομένων και τέκνων 

Εγκρίθηκε η διενέργεια ανοιχτού δημοσίου διαγωνισμού παροχής υπηρεσιών ασφαλείας ζωής και υγείας για τα επόμενα δύο χρόνια. Οι παροχές αφορούν όλους τους εργαζόμενους αλλά και τα τέκνα αυτών.  Επιπλέον έγινε ενημέρωση από τη Διοίκηση για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας που αφορά το ΕΥΣ και πρόκειται να ψηφιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Λειτουργία και Συντήρηση του ΕΥΣ

Στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εξασφαλίζεται η Λειτουργία και Συντήρηση του ΕΥΣ (Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα) να παραμείνει στην ΕΥΔΑΠ και τους έμπειρους εργαζόμενους της για όλα τα επόμενα χρόνια. Αυτό αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη για όλους τους εργαζόμενους αλλά και την Εταιρεία, που διαχρονικά λειτουργούσε με επιτυχία το ΕΥΣ. Η παραμονή του ΕΥΣ στα χέρια της ΕΥΔΑΠ εξασφαλίζει όλες τις συναρτώμενες σε αυτό θέσεις εργασίας, αλλά και τα οικονομικά οφέλη για την Εταιρεία και την εύρυθμη λειτουργία της.

Ακολουθεί το αντίστοιχο άρθρο.

Άρθρο 18

«4. Μετά τη λήξη της σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο εκπροσωπείται από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, της Εταιρείας Παγίων Ε.ΥΔΑΠ. και της Ε.ΥΔ.Α.Π. ΑΕ., η αρμοδιότητα συντήρησης και λειτουργίας τμημάτων ή συνολικά του Ε.Υ.Σ. της μείζονος περιοχής Πρωτευούσης ανατίθεται στην Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. με τριμερή σύμβαση που υπογράφεται μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, εκπροσωπούμενου από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Εταιρείας Παγίων Ε.ΥΔ.Α.Π. και της Ε.ΥΔ Α.Π. ΑΕ..»

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ