Μαζική και δυναμική συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ιωάννα Κολοβού

0
142
Συγκέντρωση και πορεία στου Ζωγράφου, με εκατοντάδες κατοίκους και αλληλέγγυους να εκδηλώνουν τη συμπαράστασή τους στη χαμηλοσυνταξιούχο.

Γέμισε από κόσμο η οδός Αβύδου και οι γύρω δρόμοι στου Ζωγράφου, με κατοίκους και αλληλέγγυους να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από το σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού, όπου νωρίτερα έγινε τραμπούκικη έφοδος από τις αστυνομικές αρχές για χρέος 15.000 ευρώ.

Η γειτονιά του Ζωγράφου, τοπικοί φορείς, συνδικάτα, φοιτητές και κόμματα της Αριστεράς επιφύλαξαν συγκλονιστική συμπαράσταση στην κ. Κολοβού, η οποία ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους, καλώντας τον κόσμο να παλέψει για να μη βρεθεί κανείς άλλος στη θέση της με φόβο για το σπίτι του.

Μετά τη συγκέντρωση έξω από το σπίτι, πραγματοποιήθηκε πορεία προς την πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου, όπου συμμετείχε πλήθος κόσμου. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, φοιτητές, εργαζόμενοι, μέλη οργανώσεων και συλλογικοτήτων του αριστερού και του αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά και ανένταχτοι πολίτες, γονείς με τα παιδιά τους, ακόμα και κάτοικοι σε αμαξίδια, συμμετείχαν σε μια πραγματικά μεγάλη πορεία.

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «Κυβέρνηση, Ε.Ε., κοράκια, τραπεζίτες, τα σπίτια του λαού αρπάζουν οι αλήτες» και «τρομοκρατία είναι η μισθωτή σκλαβιά φονιάδες των εργατών κράτος και αφεντικά» φώναξε μεταξύ άλλων το πλήθος.

ΕΦ.ΣΥΝ. / ΜΙΧΑΗΛ-ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Νωρίτερα, ο δικαστικός κλητήρας που τραμπούκιζε τη συνταξιούχου απαγορεύοντάς της να πάρει ακόμα και το παλτό της, αναγκάστηκε να αποχωρήσει συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων υπό τις σφοδρές αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.

Η έφοδος στο σπίτι

Νωρίς το πρωί, ντροπιαστικές εικόνες έλαβαν χώρα στην οικία της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου που πλειστηριάστηκε για χρέος 15.000 ευρώ: αστυνομικοί, λίγο πριν τις 8:00, έσπασαν την πόρτα με ηλεκτρικό πριόνι και μπήκαν στο σπίτι της για να πραγματοποιηθεί έξωση. Ακολούθησε καταγραφή των αντικειμένων που υπάρχουν στην οικία με την Ιωάννα Κολοβού να μην είναι παρούσα.

Η ίδια κατήγγειλε ότι της απαγορεύτηκε να μπει στο σπίτι. «Έχω πρόβλημα υγείας και μου λένε να πάω τουαλέτα δίπλα στους γείτονες», υπογράμμισε,  τονίζοντας: «Με πέταξαν έξω, πάει, αυτό ήταν, τελείωσε».