ΠΑΣΚΕ-ΕΥΔΑΠ: Η κυβέρνηση της Αριστεράς ξεπουλά όλες τις εταιρείες κοινής ωφέλειας

0
152

Οι μάσκες έπεσαν!!!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Για άλλη μια φορά γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Η σημερινή κυβέρνηση της Αριστεράς, σε πλήρη αναντιστοιχία όσων έταζε προεκλογικά για να υφαρπάξει τη ψήφο των ανυποψίαστων πολιτών, έρχεται να ισοπεδώσει ότι έχει μείνει όρθιο από το καταστροφικό έργο των προηγούμενων.

Ο εμπαιγμός της ελληνικής κοινωνίας από τον ίδιο το Πρωθυπουργό δεν έχει πια όρια. Θυμόμαστε όλοι τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, δεν θα επιβάλει νέους φόρους, ότι δεν θα περικόψει τις συντάξεις και ότι δεν θα επιτρέψει με κανένα τρόπο το «ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου». Μάλιστα στο αμφιθέατρο της εταιρείας μας έλεγε με στόμφο «ότι η πώληση του νερού θα περάσει πάνω από τα πτώματά μας».

Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, έφτασε στην πρόσφατη ομιλία του στην ΔΕΘ να μιλά για ανάγκη εξεύρεσης στρατηγικών επενδυτών ώστε να αναπτυχθεί η ανταγωνιστικότητα (!!!) των ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ, εταιρειών που διαχειρίζονται ένα μονοπωλιακό αγαθό, το νερό.

Οι μάσκες έπεσαν, η κοροϊδία αποκαλύφθηκε, η ελπίδα εκτελέστηκε στο βωμό του τρίτου μνημονίου

Στο προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την δόση των 2,8 δις ευρώ, μεταξύ των άλλων ρυθμίσεων περιλαμβάνεται και η μεταφορά του 2ου πακέτου των ΔΕΚΟ στο νέο υπερταμείο. Οι επιχειρήσεις που μεταβιβάζονται στην ΕΔΗΣ είναι η ΕΥΑΘ, η ΕΥΔΑΠ, οι Κτιριακές Υποδομές, η ΕΛΒΟ, η Αττικό Μετρό και η ΔΕΗ.

Η κυβέρνηση της Αριστεράς που δεν κρατά πια ούτε τα προσχήματα, παραβιάζοντας μια ακόμα κόκκινη προεκλογική της γραμμή, ξεπουλά όλες τις εταιρείες κοινής ωφέλειας.
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η παράταξή μας η ΠΑΣΚΕ, από το 1999 με την είσοδο της ΕΥΔΑΠ στο χρηματιστήριο, αντέδρασε έντονα λέγοντας ότι ανοίγει η κερκόπορτα για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της εταιρείας μας. Σήμερα με την πώληση του 11% των μετοχών που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ και την μεταβίβαση όλου του υπόλοιπου ποσοστού στο νέο υπερταμείο το οποίο θα διορίζει τις Διοικήσεις, άρα θα παραχωρεί το management, η εταιρεία μας οδηγείται πλήρως στα χέρια των κερδοσκόπων ιδιωτών.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Σας καλούμε όλους σε άμεση αγωνιστική δράση. Στον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα της εταιρείας μας δεν χωράνε «χρώματα», δεν χωράνε παρατάξεις. Πρέπει όλοι μαζί οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ ενωμένοι σαν μια γροθιά, να συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στην κινητοποιήσεις που αποφάσισε και θα αποφασίσει η Ομοσπονδία μας για να αποτρέψουμε το ξεπούλημα της εταιρείας μας.

Μόνο η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ μπορεί να διασφαλίσει άριστα ποιοτικό νερό και υψηλές υπηρεσίες υγιεινής για τους πολίτες.

Το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα

ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Γραμματεία ΠΑΣΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ