Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ: “Το απόλυτο τίποτα”

ΠΑΣΚΕ ΕΥΔΑΠ 

Το απόλυτο τίποτα

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Είχαμε αναφέρει ότι η παράταξη της ΠΑΣΚΕ διαχρονικά δίνει σε κάθε νέα Διοίκηση ένα χρονικό περιθώριο ώστε να έχει την ευκαιρία να βρει τον «βηματισμό» της.

Σε λίγους μήνες η Διοίκηση του υπερταμείου, τα «καταξιωμένα» αυτά στελέχη της αγοράς που ήρθαν με όλες τις περγαμηνές, κλείνουν δύο χρόνια στο τιμόνι της εταιρείας μας.

Δύο χρόνια πλούσιου έργου!!!

  • Πενταπλασίασαν σχεδόν το μισθολογικό κόστος που πλήρωνε η ΕΥΔΑΠ για την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου από 57.000 € στα 248.000 €
  • Παρόπλισαν εντελώς το Διοικητικό Συμβούλιο και ανέλαβαν όλες τις αρμοδιότητες
  • Γέμισαν την ΕΥΔΑΠ ακριβοπληρωμένους συμβούλους με κόστος πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ
  • Η εργολαβία της Ψυττάλειας είναι ακόμα στον «αέρα» και το κόστος το πληρώνει η ΕΥΔΑΠ
  • Η σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο ακόμα δεν έχει υπογραφεί
  • Μετά από τις εισηγήσεις των συμβούλων, εγκρίθηκε τον Νοέμβριο του 2020 το νέο οργανόγραμμα «για να μπορέσει η εταιρεία να ανταποκριθεί στις ευκαιρίες και προκλήσεις του μέλλοντος με βάση τους τρεις στρατηγικούς της άξονες, την ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και ανάπτυξη», ένα τεράστιο οργανόγραμμα που αυξάνει κατά πολύ το λειτουργικό κόστος, που θα είχε ισχύ από 1-1-2021

Ένα οργανόγραμμα που το μελετούσαν ενάμιση χρόνο, έλαβαν υπόψη τους τις προτάσεις των συμβούλων με το ανάλογο κόστος βέβαια, τις βέλτιστες πρακτικές οργάνωσης εταιρειών διαχείρισης υποδομών, ….  και πάνω από όλα την εμπειρία που απέκτησαν (;;;) κατά την διάρκεια του τελευταίου έτους σε σχέση με τις λειτουργίες της εταιρείας.

Περιμέναμε λοιπόν μετά από τόση «μελέτη» μια και είναι το μοναδικό έργο που έχουν να επιδείξουν τα δύο αυτά χρόνια της παρουσίας τους στην ΕΥΔΑΠ, να είναι έτοιμοι για την εφαρμογή αυτού του υπέρογκου και πρωτοφανούς για τα χρονικά της ΕΥΔΑΠ οργανογράμματος.

Η 1η Γενάρη έγινε 1η Απρίλη, αλλά αυτό μάλλον ήταν το πρωταπριλιάτικο αστείο τους αφού η 1η Απρίλη έγινε 31η Δεκέμβρη!!!

Τέσσερις μήνες μετά την ψήφιση του οργανογράμματος δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα την επικαιροποίηση και καταγραφή του αντικειμένου και των αρμοδιοτήτων των νέων οργανωτικών μονάδων που δημιούργησαν (!!!) και δεν έχουν ολοκληρώσει ούτε καν την προκήρυξη των νέων θέσεων ώστε ο σύμβουλος να προχωρήσει την αξιολόγηση του προσωπικού για την στελέχωση των θέσεων.

Και έρχεται ο Διευθύνων με μία 10σέλιδη απόφαση να ορίσει μία ολόκληρη στρατιά από «εκτελούντες χρέη» μόνο και μόνο για να προλάβει την ημερομηνία της 1ης του Απρίλη.

Οι γενικοί «εκτελούν χρέη» διευθυντών, οι διευθυντές και αναπληρωτές «εκτελούν χρέη» προϊσταμένων χωρίς κανείς να γνωρίζει τις αρμοδιότητες του και στις περισσότερες φορές να μην έχουν καν υφισταμένους (!!!).

Το απίστευτο στην υπόθεση είναι ότι το μεγάλο αυτό έργο που παρουσιάσανε, πριν ακόμα εφαρμοστεί έρχονται και το αλλάζουν προσθέτοντας και νέες ακόμα υπηρεσίες και τροποποιώντας τις Διευθύνσεις και Υπηρεσίες που οι ίδιοι έφτιαξαν!

Για δεύτερη μάλιστα φορά έρχεται να δημιουργήσει προσωπικό δύο ταχυτήτων (!!!) δείχνοντας ξεκάθαρα την θέληση του για την κατάργηση των Συλλογικών μας Συμβάσεων.

Μετά τον Εσωτερικό Έλεγχο που θέλησαν να καθορίζουν τους μισθούς τους με απόφαση της επιτροπής αμοιβών, έρχεται ο Διευθύνων και ορίζει «ειδικό επίδομα» για τους διευθυντές και προϊσταμένους που θα στελεχώσουν τις διευθύνσεις που υπάγονται απευθείας σε αυτόν, μεγαλύτερο από το επίδομα όλων των υπόλοιπων στελεχών που κατέχουν θέση ευθύνης!!!

Επίσης αφήνουν ορθάνοικτο το ενδεχόμενο να φέρουν Γενικούς Διευθυντές εκτός ΕΥΔΑΠ.

Η απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου που θα εγκριθεί εκ των υστέρων από το ΔΣ τακτοποιεί υπεργενικούς Διευθυντές αλλά και ονομαστικά Διευθυντές και Προϊσταμένους που στην πλειονότητα τους προέρχονται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα το τελευταίο διάστημα αποδείχτηκε ότι δεν είναι ικανοί να αλλάξουν ούτε μία κλειδαριά!

Αιδώς!!!

Κύριοι της Διοίκησης,

Η ΕΥΔΑΠ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Ελλάδας με μεγάλη ιστορία και δεν πρόκειται να γίνει στα χέρια σας αντικείμενο αποτυχημένων πειραματισμών.

Μέχρι σήμερα με ότι έχετε ασχοληθεί έχει βαλτώσει αν δεν έχει οδηγηθεί ήδη σε αποτυχία.

Έχετε πετύχει το απόλυτο τίποτα!!!

Η πρεμούρα για να προλάβετε την 1η του Απρίλη μήπως οφείλετε στην προσπάθεια σας να παρουσιάσετε έργο ενόψει της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων για την επίτευξη των μπόνων σας;

Επιτέλους σοβαρευτείτε. Ασχοληθείτε με τα καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων που με υπεράνθρωπες προσπάθειες έβγαλαν ασπροπρόσωπη την εταιρεία τόσο με την πανδημία όσο και με τον πρόσφατο χιονιά.

Σας δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι η ΕΥΔΑΠ και οι εργαζόμενοι της δεν πρόκειται να γίνουν βορά στις επιδιώξεις σας.

Δεν θα δεχτούμε την κατάργηση των ΣΣΕ μας ούτε την δημιουργία προσωπικού δύο ταχυτήτων!!!

Για εσάς η ΕΥΔΑΠ είναι ένας ακόμα σταθμός προϋπηρεσίας στο βιογραφικό σας. Για εμάς είναι το δεύτερο σπίτι μας που θα περάσουμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας σε αυτήν και που ζούμε τις οικογένειές μας από την δουλειά μας σε αυτή.

Γραμματεία ΠΑΣΚΕ

ΥΣ.

1.  Πληροφορούμαστε ότι η σύμβαση με το Ελληνικό δημόσιο όχι μόνο δεν προχωρά αλλά πάει από το κακό στο χειρότερο. Λέγεται ότι το Υπουργείο συνεχώς απορρίπτει με απαξιωτικό τρόπο τις προτάσεις της ΕΥΔΑΠ και ετοιμάζει αποικιοκρατική σύμβαση σε βάρος της εταιρείας μας.

2.  Σε ότι αφορά την Ψυττάλεια, μαθαίνουμε ότι υπάρχει εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου προς το ΔΣ όπου ο ίδιος αξιολογεί και προχωράει σε βαθμολογία των τεχνικών προσφορών χωρίς να υπάρχει επιτροπή και καμία υπογραφή από κανέναν υπηρεσιακό παράγοντα. Αν αυτό δεν είναι σκάνδαλο, ποιο είναι;

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ