Τετάρτη 7/11/2018

Σχόλιο της Γραμματείας του ΣΕΚΕΣ για την ανακοίνωση της ΑΚΕ σχετικά με το πόρισμα του Ορκωτού

Το πόρισμα του Ορκωτού Λογιστή για την διαχείριση των οικονομικών της Ομοσπονδίας για την περίοδο 2013-2017, παραδόθηκε στα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εργαζομένων την Τρίτη 30/10/2018.

Από μια απλή ανάγνωση προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η διαχείριση των οικονομικών της ΟΜ.Ε. γινόταν πέρα από κάθε καταστατική πρόβλεψη (π.χ. δαπάνες χωρίς αποφάσεις, μεγάλα ποσά εις χείρας μελών Δ.Σ., υπερβολικές αμοιβές σε συγκεκριμένους προμηθευτές, υπέρογκα ποσά για οδοιπορικά) και κυρίως καταγράφεται η ύπαρξη μυστικού (από Δ.Σ. και Ελεγκτική Επιτροπή) δεύτερου τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο μεταφέρονταν ποσά από τον επίσημο λογαριασμό για δαπάνες άσχετες με τις ανάγκες της ΟΜ.Ε.

Λόγω της απόφασης της πλειοψηφίας της ΟΜΕ στη συνεδρίαση της 1/11/2018 να ζητήσει από την Τράπεζα τα σώματα επιταγών που έχουν εκδοθεί κατά την ελεγχθείσα οικονομική περίοδο καθώς επίσης και την αναμονή απάντησης από τον Ορκωτό Λογιστή σε σωρεία ερωτημάτων που του έχουν τεθεί με επιστολή από μέλη του Δ.Σ., θεωρήσαμε σωστό να μην προχωρήσουμε σε ανακοίνωση για το θέμα πριν έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Αντίθετα η ΑΚΕ βιάστηκε να εκδώσει “βούλευμα διαχρονικής κακοδιαχείρισης” για να «κρύψει» τα μέλη της, παρά τα αναφερόμενα στην Έκθεση, που είναι καταπέλτης για τις πράξεις τους.  Μάλιστα προβάλλει ως πυροτέχνημα την εμμονή της για την παραπομπή της υπόθεσης στον εισαγγελέα. Ενώ γνωρίζει, όπως όλοι πλέον, ότι το θέμα είναι ήδη στον εισαγγελέα.

Αλήθεια τόσο πολύ βιάζονται να καταδικάσουν και με τη δικαστική βούλα, κάποιους από την παράταξή τους προκειμένου να την βγάλουν καθαρή οι λοιποί ηγετικοί της κύκλοι;

Η ΑΚΕ είναι πολιτικά και ηθικά έκθετη απέναντι σε όλους στους συναδέλφους, αφού τόσα χρόνια γνώριζε (όπως παραδέχτηκαν με την ανακοίνωση τους στις  11-10-2018) και κάλυπτε το πάρτι της κακοδιαχείρισης στην Ομοσπονδία (και όχι μόνο).

Το θράσος της ηγετικής ομάδας της ΑΚΕ να διατείνεται ότι διαχρονικά υπάρχει κακοδιαχείριση στην ΟΜΕ άρα … «δεν τρέχει και τίποτα σοβαρό με την κακοδιαχείριση της ΑΚΕ» υπερβαίνει κάθε όριο ευθύνης, ευθιξίας και σεβασμού προς το σύνολο των εργαζομένων. 

Μη βιάζεται η ηγετική ομάδα της ΑΚΕ «να επικοινωνήσει τα συμπεράσματα» του ελέγχου. Θα εκτεθεί περαιτέρω. Για το συγκεκριμένο θέμα θα επανέλθουμε, λίαν συντόμως.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ για ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ