Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΣΕΚΕΣ: Αδιανόητο, αντί να βελτιώνονται, να χειροτερεύουν οι συνθήκες εργασίας και οι εργασιακοί χώροι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29/5/2020

Σε μια σύγχρονη εταιρία του μεγέθους και του κύρους της ΕΥΔΑΠ είναι αδιανόητο αντί να βελτιώνονται να χειροτερεύουν οι συνθήκες εργασίας και οι εργασιακοί χώροι.

Δεν επιτρέπεται, για παράδειγμα, να στοιβάζονται σε ενιαίο χώρο με 12 άτομα αναλυτές-προγραμματιστές, που χρειάζονται  ησυχία, αυτοσυγκέντρωση και αδιάσπαστη προσοχή, για να εργαστούν.

Ο σχεδιασμός αναδιάταξης του προσωπικού στις κτιριακές εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ γίνεται ερήμην των ίδιων των εργαζομένων και χωρίς να τηρούνται οι μετρικές αποστάσεις, η πυκνότητα των εργαζομένων ανάλογα με το εμβαδό κάθε αίθουσας και ο εξαερισμός που τίθενται από το νόμο για την προστασία της υγείας εργαζομένων, προμηθευτών, επισκεπτών και υδροδοτούμενων.

Εκτός και αν προγραμματίζει η Διοίκηση την μαζική αποχώρηση προσωπικού (μέσω εθελουσίας; Απολύσεων όπως της ενοικιαζόμενης λεχώνας;) ή την ακύρωση των πρόσληψη που έχουν ολοκληρωθεί μέσω ΑΣΕΠ (κοντεύει να γίνει ανέκδοτο) η την επέκταση και  μονιμοποίηση της τηλεργασίας, οπότε οι υφιστάμενοι χώροι θα φτάνουν και θα περισσεύουν.

Να υπάρξει ανασχεδιασμός της εν εξελίξει ανακατανομής του προσωπικού στους κτιριακούς χώρους. Αυτός να γίνει σε στενή συνεργασία με τις οργανωτικές μονάδες που εμπλέκονται, με όρους απόλυτου σεβασμού στις συνθήκες ασφάλειας και υγείας για όλους αλλά και ουσιαστικής βελτίωσης των συνθήκων στους χώρους εργασίας, αναλόγως και των ιδιαιτεροτήτων και ιδιομορφιών του εργασιακού αντικειμένου κάθε μονάδας.

Η ΟΜΕ μαζί με τους εργαζόμενους να οργανώσει άμεσα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτήριο της Πληροφορικής στον Περισσό και στη συνέχεια να γίνει παράσταση στην Διοίκηση.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ