Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Απολύθηκε εργαζόμενη στην ΕΥΔΑΠ μέσω εργολάβου, που ήταν σε άδεια λοχείας 

Ανακοίνωση Νο 11   •  Δευτέρα 25 Μαΐου 2020 

Απολύθηκε εργαζόμενη στην ΕΥΔΑΠ μέσω εργολάβου, που ήταν σε άδεια λοχείας 

Εργαζόμενη επί έξι (6) συνεχόμενα χρόνια, μέσω εργολάβου στη Δ.Δ.Υ. της ΕΥΔΑΠ πήρε, όπως προβλέπεται από την εργατική νομοθεσία, άδεια εγκυμοσύνης και λοχείας. Την ημέρα που επρόκειτο να επιστρέψει στην εργασία της, την ενημέρωσαν ότι «έχει αντικατασταθεί και δεν μπορεί να επιστρέψει».

Από τα προηγούμενα προκύπτει ότι η περίοδος της εγκυμοσύνης και της λοχείας αξιοποιήθηκε από τη Δ.Δ.Υ. (αφού δεν προηγήθηκε καμία ενημέρωση ή συνεννόηση) για να απολυθεί και αντικατασταθεί η συνάδελφος.

Όπως γνωρίζουμε και από άλλες ανάλογες περιπτώσεις σε όλες τις Γενικές Διευθύνσεις, η ΕΥΔΑΠ ουδέποτε μέχρι σήμερα είχε χρησιμοποιήσει τη λήξη της σύμβασης εγκυμονούσας ή λεχώνας με τον εργολάβο, για να την απολύσει. Πάντα η εργαζόμενη επανερχόταν στην εργασία της με νέα σύμβαση.

Για πρώτη φορά σήμερα εργαζόμενη στην ΕΥΔΑΠ, βρίσκεται «στο δρόμο» επειδή γέννησε. Κατά παράβαση κάθε πρόνοιας της εργατικής νομοθεσίας και κάθε ανθρώπινης αλλά και εταιρικής ηθικής.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση και τη Γενική Διεύθυνση Ύδρευσης την άμεση επιστροφή της συγκεκριμένης εργαζόμενης στην εργασία της, στο καθεστώς και τις συνθήκες που είχε πριν την άδεια εγκυμοσύνης και με όλα τα δικαιώματα που απορρέουν εκ της εργασίας της και της κατάστασής της.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ 

Υ.Γ.(1): Τα συνδικάτα και η ΟΜΕ,  όλοι οι συνάδελφοι (τακτικοί, ενοικιαζόμενοι και συμβασιούχοι) να ενεργοποιηθούμε άμεσα. Γιατί αν επιτραπεί στην ΕΥΔΑΠ να απολύει λεχώνες, το συγκεκριμένο περιστατικό δεν θα είναι ένα ατυχές, μεμονωμένο συμβάν, αλλά οι «σκηνές από τα προσεχώς» που θα ζήσουμε αν δεν σταθούμε στο ύψος των καιρών.

Υ.Γ.(2): Ακούμε πως έχει συγκροτηθεί εδώ και μήνες σύλλογος των εργολαβικών και ενοικιαζόμενων εργαζόμενων στην ΕΥΔΑΠ. Υπάρχει ή είναι φάντασμα; Πότε περιμένει να κάνει τη δημόσια εμφάνιση του για να υπερασπίσει ενεργητικά τα υπάρχοντα ή εν δυνάμει μέλη του; Εκτός κι αν έχουν δίκιο οι κακές γλώσσες που λένε ότι δημιουργήθηκε μόνο για να εκλέξει αντιπροσώπους για τους μηχανισμούς του ΕΚΑ και της ΓΣΕΕ;


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ PDF

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ