Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΣΕΚΕΣ: ΑΠΕΡΓΙΑ 2/10 – Να μην αφήσουμε τον αγώνα μας στα χέρια των γραφειοκρατών της ΓΣΕΕ

Ανακοίνωση Νο 14   •  Δευτέρα 30/9/2019

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Το Σάββατο 28/9 συνήλθε το Δ.Σ. της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ και αποφάσισε κατά πλειοψηφία συμμετοχή στην απεργία στις 2/10, όπως είχαν προ-αποφασίσει οι “Παναγοπουλαίοι” της ΓΣΕΕ για να “σπάσουν” την απεργία που ομόφωνα είχαν κηρύξει το ΕΚΑ  και η ΑΔΕΔΥ στις 24/9.

Το ΣΕΚΕΣ πρότεινε στο Δ.Σ. της ΟΜΕ να καταγγείλουμε την απεργοσπαστική – φιλοκυβερνητική στάση των γραφειοκρατών της ΓΣΕΕ και να τους γυρίσουμε επιδεικτικά την πλάτη. 

Καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση αντιπαραθετική στα «κόλπα» των κατεστημένων και γραφειοκρατικών συνδικαλιστικών ηγεσιών. Αποφύγαμε τον… πειρασμό να μπούμε σε λογικές «εμφυλίου», που διασπά και αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους.

Οι μεν («η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ») προκηρύσσουν απεργίες χωρίς σχεδιασμό και προοπτική και οι δε («σταλινική κομματική μαφία») σπεύδουν να στηρίξουν. Εξαντλούν, από κοινού, τους εργαζόμενους που απεργούν. Στο τέλος θα πουν ότι φταίει ο κόσμος που δε συμμετέχει.

Σεβόμαστε, παρά την διαφωνία μας, την απόφαση της πλειοψηφίας της ΟΜΕ.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία για να εκφραστεί η αντίθεση μας στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και η καταδίκη της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ


Ακολουθεί η εισήγηση και η πρόταση
που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι του ΣΕΚΕΣ στο ΔΣ της ΟΜΕ το Σάββατο 28/9

 ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΚΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΕ (28/9/2019)

Με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24/9 η 24ωρη απεργία, οι απεργιακές συγκεντρώσεις και η πορεία στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι/ες με τη συμμετοχή τους απαίτησαν από την κυβέρνηση να αποσύρει τις 20 αντεργατικές διατάξεις από το νομοσχέδιο για την “ανάπτυξη” (των κερδών των λίγων).

Την απεργία στις 24/9 κήρυξαν με ομόφωνες αποφάσεις τους το ΕΚΑ, η ΑΔΕΔΥ και δεκάδες εργατικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στη διορισμένη διοίκηση της ΓΣΕΕ, ενώ στα λόγια είναι(;) αντίθετες με το αντεργατικό “αναπτυξιακό” νομοσχέδιο, στην πράξη έκαναν ότι μπορούσαν για να υπονομεύσουν την ενωμένη αντίδραση των εργαζομένων στο νομοσχέδιο, εργάστηκαν φανερά για την αποτυχία της απεργίας στις 24/9, βάζοντας Εργατικά Κέντρα της επιρροής τους να πάρουν αποφάσεις για απεργία στις… 25/9 (!), που φυσικά και δεν πραγματοποίησαν.

Μάλιστα την παραμονή της απεργίας στις 24/9, η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) της διορισμένης διοίκηση της ΓΣΕΕ για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την απεργοσπαστική της τακτική ανακοίνωσε απεργία για τις 2/10(!)

Στην ΕΥΔΑΠ, οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ στην Ομοσπονδία, ακολούθησαν την απεργοσπαστική τακτική της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και ψήφισαν κατά την συμμετοχής της ΟΜΕ στην απεργία, με αστεία επιχειρήματα όπως ότι οι “αριστερές παρατάξεις” φέρνουν “σύγχυση στον κόσμο της μισθωτής εργασίας”, την ίδια στιγμή που όλοι έχουν αντιληφθεί ότι σύγχυση και οργή στους εργαζόμενους φέρνει η μανία της κυβέρνησης να προσφέρει γη και ύδωρ στους επενδυτές και να τους εξασφαλίσει φθηνή εργατική δύναμη και εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στη διορισμένη διοίκηση της ΓΣΕΕ έρχονται τώρα να νομιμοποιήσουν την απεργοσπαστική τους τακτική, προτείνοντας απεργία για τις 2 Οκτώβρη.

Πρέπει να τους αγνοήσουμε. Να κατέβουν μόνοι τους για να φανεί η ανυποληψία τους στις συνειδήσεις των εργαζομένων.

Η απεργία ή οποιαδήποτε κινητοποίηση στις 2 Οκτώβρη θα λειτουργήσει ως πλυντήριο στους «Παναγοπουλαίους», θα τους βγάλει από τη δύσκολη θέση και δεν θα αναμετρηθούν με το αν μπορούν να οργανώσουν απεργία μόνοι τους.

Οι παρατάξεις που από τη μια καταγγέλλουν και από την άλλη στηρίζουν την απεργία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της ΓΣΣΕ. Για να διασωθεί η υπόληψη της «συνδικαλιστικής μαφίας», όπως την αποκαλούν;

Θεωρούν ότι η εξαγγελμένη για τις 2/10 απεργία του Παναγόπουλου – αποτελεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων; Το επιχείρημά τους ότι το νομοσχέδιο θα συζητιέται εκείνη τη μέρα στη βουλή, δεν ισχύει.

Το ΣΕΚΕΣ προτείνει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για να μην περάσει το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο παρακάμπτοντας τα «κόλπα» της εργοδοτικής, γραφειοκρατικής και απεργοσπαστικής ηγεσίας της διορισμένης διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Απαιτείται μια σχεδιασμένη κινητοποίηση από τα συνδικάτα που απέργησαν στις 24 Σεπτέμβρη και από άλλα που θα ξεπερνούσαν ενδοιασμούς και δυσκολίες και θα συντάσσονταν σ’ έναν αγώνα με σχέδιο και προοπτική και με έμπνευση στους εργαζόμενους για να είναι μαζικός και νικηφόρος.

  • Προτείνουμε την κήρυξη στάσης εργασίας 11:30 – 14:30 με συγκέντρωση του προσωπικού της ΕΥΔΑΠ στη Λαοδικείας.
  • Περιοδείες κλιμακίων της ΟΜΕ σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Συγκέντρωση των συνδικάτων την πρώτη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή
  • 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στο Σύνταγμα με περικύκλωση της Βουλής της ημέρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο.

Συνάδελφοι, “ταξικό” είναι αυτό που εμπνέει, ενώνει και κινητοποιεί τους εργαζόμενους κατά της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης. Τα παραταξιακά παιχνίδια γραφειοκρατικών μηχανισμών  στις πλάτες των εργαζομένων συμβάλλουν στην απαξίωση των συνδικάτων και των αγώνων τους. 


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ PDF

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Κατεβάστε το αρχείο [271.50 KB]

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ