Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΣΕΚΕΣ: “Απεργούμε στις 30 Μάη – Όχι στη ΓΣΕΕ και τη Συμμαχία με τους εργοδότες – Ναι στην αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων”

Ανακοίνωση Νο 15   •  Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΪΟΥ 2018

Όχι στη ΓΣΕΕ και τη Συμμαχία της με τους εργοδότες
Ναι στην αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων

Η  συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ έχει αποδεχτεί από το 2015, το κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο του «Μένουμε Ευρώπη». Το ίδιο ακριβώς αντιλαϊκό πλαίσιο που υπηρετεί το πολυκομματικό πολιτικό κατεστημένο (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής κ.α.). «Μένουμε Ευρώπη» με τεράστιο και αυξανόμενο χρέος, ματωμένα πλεονάσματα που πληρώνουν οι πολλοί, κατακρεούργηση των συντάξεων, καθήλωση των μισθών, ανεργία διαρκείας, ελαστικοποίηση και απορρύθμιση της εργασίας, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Μετά από 8 χρόνια κοινωνικής καταστροφής και ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ονομάζει «καθαρή έξοδο από τα μνημόνια» τη θεσμοθέτηση της μνημονιακής «κατάστασης ανάγκης» σε μόνιμο μέχρι το 2050 θεσμικά καθεστώς, η ΓΣΕΕ αντί να οργανώσει ένα σχέδιο αντίστασης κατά της διαιώνισης του μνημονιακού καθεστώτος, βρήκε το φάρμακο στην «Κοινωνική Συμμαχία» με τους εργοδότες. Μικρούς και μεσαίους εργοδότες, αυτούς δηλαδή που άντεξαν στην κρίση επειδή φτωχοποίησαν τους εργαζόμενούς τους.  ΓΣΕΕ και εργοδότες βλέπουν την λύση στην «επιχειρηματικότητα» δηλαδή την αύξηση των κερδών τους μέσω της αύξησης της υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων, έως ότου στο απώτερο  μέλλον καταφέρουν να πετάξουν κάποια ψίχουλα και στους εργαζόμενους.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν στις 30 Μάη τους εργαζόμενους σε απεργία μαζί με την «Κοινωνική Συμμαχία», για να βάλουμε «…την πατρίδα στην πρώτη γραμμή με σκοπό την “παλινόρθωση” της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας…». Δηλαδή συνεργασία των εργαζομένων με τα αφεντικά τους ώστε να κάνουν υπομονή και όλοι μαζί να διεκδίκησουν τα αιτήματα της εργοδοσίας, όπως η χαμηλότερη φορολογία για τις επιχειρήσεις

Η πρόκληση ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ εργοδοτών, δεν θα απαντηθεί με την αποχή. Θα απαντηθεί στους δρόμους. Να πάρουμε το «όπλο» της απεργίας στα χέρια μας, να μετατρέψουμε την 30ή Μάη από φιέστα της κοινωνικής συμμαχίας και υποταγής σε πραγματική μέρα μάχης για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Γυρίζουμε την πλάτη στην εργατική γραφειοκρατία, στον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό και απεργούμε για:

  • Αυξήσεις, τώρα, στους μισθούς, τις συντάξεις και τα κοινωνικά επιδόματα
  • Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτατου μισθού, επίδομα ανεργίας για όλους και για όλη τη διάρκεια της ανεργίας. Μείωση του χρόνου εργασίας, αφορολόγητο στα 12.000€, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
  • Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασία. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με πλήρη δικαιώματα.
  • Άμεση δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, χωρίς μείωση αποδοχών. Δουλειά για όλους και όλες.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών.
  • Όχι στους πλειστηριασμούς και την εκποίηση της εργατικής κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας. Κανένα σπίτι στα χέρια κράτους – τραπεζίτη.
  • Κατάργηση των μνημονίων και της επιτροπείας.
  • Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς
  • Ένταση του αγώνα ενάντια στον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή μας.
  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Ίσα δικαιώματα σε ντόπιους και ξένους εργάτες

Στη βάση αυτών των αιτημάτων, το ΣΕΚΕΣ καλεί τους συναδέλφους στην απεργία στις 30 Μαΐου στην ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση που καλούν πολλά συνδικάτα στις  στο χώρο του Πολυτεχνείου – Μουσείου.

Προσυγκέντρωση ΣΕΚΕΣ
στα Χαυτεία (Σταδίου & Αιόλου) στις 10.30 π.μ.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ PDF

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ