ΣΕΚΕΣ: “Επιστροφή στην κανονικότητα ή στην αβεβαιότητα για τους εργαζόμενους και την κοινωνία!”

Ανακοίνωση Νο 9  • Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Επιστροφή στην κανονικότητα ή στην αβεβαιότητα
για τους εργαζόμενους και την κοινωνία!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Από σήμερα «βγαίνουμε από τα σπίτια μας», αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα. «Βγαίνουμε από τα σπίτια μας» με την αγωνία ότι δεν θα αποδειχτεί προτιμότερη η δυστοπία του «εγκλεισμού». Με το φόβο ότι η νέα «κανονικότητα» θα αποδειχτεί βαρβαρότητα, αν επιτρέψουμε να επικρατήσει η εμμονή στις νεοφιλελεύθερες οικονομικές και κοινωνικές συνταγές της υποταγής του περιβάλλοντος, της παραγωγής και της εργασίας στις «δυνάμεις της αγοράς», αυτές τις δυνάμεις που αποδείχτηκαν ανίκανες να αντιμετωπίσουν την υγειονομική κρίση και ικανές μόνο για να αξιοποιούν την κρίση για να ενισχύσουν την πολιτική και οικονομική τους ισχύ.

Στην ΕΥΔΑΠ συμπληρώσαμε πενήντα ημέρες με εργασιακό καθεστώς ετοιμότητας. Το αναμφισβήτητα θετικό αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση της διάδοσης του covid-19 και της αδιάλειπτης λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, οφείλεται κυρίως στην προσφορά του προσωπικού της Εταιρείας ακόμα και πέραν των φυσικών ή θεσμικών του ορίων.

Στο διάστημα αυτό αναδείχτηκαν χρόνιες παθογένειες και ανεπάρκειες. Σημαντικότερη η μεγάλη έλλειψη προσωπικού και ο μεγάλος μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων.  Το θετικό αποτέλεσμα δεν πρέπει να αποτελέσει δικαιολογία για να παραπεμφθούν στις ελληνικές καλένδες οι αναγκαίες λύσεις και ενέργειες, μέχρι η επόμενη «κρίση» αναδείξει εκ νέου τα ίδια προβλήματα.

Χρειάζεται άμεσα:

  1. Να έρθουν για δουλειά ΤΩΡΑ οι 300 νέοι συνάδελφοι που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ. Παράλληλα να ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης των επόμενων αναγκαίων νέων θέσεων τακτικού προσωπικού. Ένταξη στο τακτικό προσωπικό όσων εργάζονται επί χρόνια με διάφορες σχέσεις εργασίας στην ΕΥΔΑΠ. Να σταματήσουν οι συμβάσεις με εργολαβικές εταιρείες δήθεν «παροχής υπηρεσιών», αλλά στην πράξη απασχόληση προσωπικού με χαμηλές αμοιβές και χωρίς δικαιώματα.
  2. Διαρκής και επαρκής προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), πιστοποιημένου απολυμαντικού υγρού, γαντιών μιας χρήσης, μασκών και όλων των προβλεπόμενων προστατευτικών μέσων.
  3. Διαρκής και τακτική πιστοποιημένη απολύμανση κτιρίων αυτοκινήτων, μηχανημάτων, ειδικά σε βάρδιες και αποχέτευση.
  4. Διαμόρφωση των κτιριακών υποδομών (κυρίως γραφεία), που να διασφαλίζουν τα προβλεπόμενα από την πρόσφατη ΠνΠ (ΦΕΚ 90 Α 1-5-2020) ήτοι 1,5m απόσταση μεταξύ ατόμων και 1 άτομο ανά 10 τ.μ. σε κάθε γραφείο. Να σταματήσει η πύκνωση του προσωπικού που είχε ξεκινήσει στους εργασιακούς χώρους.
  5. Προμήθεια όλου του αναγκαίου εξοπλισμού (φορητοί Η/Υ, συνδέσεις ίντερνετ, κινητά τηλέφωνα, προσβάσεις σε εφαρμογές) σε όλο το προσωπικό που εργάζεται ή δύναται να εργαστεί εξ αποστάσεως, σύμφωνα με τις πρόνοιες του άρθρο 5 του νόμου 3846/2010.
  6. Καθιέρωση κάρτας καυσίμου 100 ευρώ/μήνα, για όσους δεν εργάζονται από το σπίτι και δεν κάνουν χρήση των εταιρικών μεταφορικών μέσων, ώστε να υποστηριχτεί η σύσταση για αποφυγή των ΜΜΜ με τη χρήση των ΙΧ αυτοκινήτων για τις μετακινήσεις από και προς την εργασία. Και ειδικά εφόσον με την τελευταία ΠΝΠ τίθεται θέμα κυλιόμενης προσέλευσης των εργαζομένων.
  7. Η καθιέρωση εργάσιμης εβδομάδας 30 ωρών (7,5 ώρες Χ 4 ημέρες) χωρίς μείωση αποδοχών. Είναι μια τεράστια κοινωνική αναγκαιότητα, η οποία αποτελεί δυνατότητα για την ΕΥΔΑΠ, ώστε να περάσει σε μια νέα οργάνωση της εργασίας που να συμβαδίζει με τις δυνατότητες της εποχής, τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό της εταιρείας, τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων, την καταπολέμηση της ανεργίας, αλλά και με τις υγειονομικές αναγκαιότητες της περιόδου.

Τα παραπάνω μέτρα θα μας «βγάλουν από τα σπίτια μας» και θα μας βάλουν με ασφάλεια και κοινωνική ενσυναίσθηση σε μια νέα ρεαλιστική ουτοπία. Η συνέχιση της έλλειψης προσωπικού και των πολλαπλών και ελαστικών εργασιακών σχέσεων οδηγεί στην άλωση της ΕΥΔΑΠ από συμφέροντα μικρότερα ή μεγαλύτερα, που προετοιμάζουν την περαιτέρω άμεση ή την πλήρη ιδιωτικοποίησή της.

 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

Υ.Γ.-1: Η εντατικοποίηση που αποδέχτηκε το προσωπικό της ΕΥΔΑΠ κατανοώντας την αναγκαιότητα της περιόδου δε μπορεί ούτε να συνεχιστεί ούτε να  χρησιμοποιηθεί εις βάρος του.

Υ.Γ.-2: Να σταματήσει αμέσως η κάλυψη τακτικών εργασιών στο διοικητικό και στο τεχνικό τομέα της ΕΥΔΑΠ μέσω μη προβλεπόμενων μορφών (π.χ. «μισθωμένα» αντί εργατών ή χρήση συμβάσεων έργου για κάλυψη με προσωπικό θέσεων πάγιων και διαρκών αναγκών). Η ΟΜΕ να απαιτήσει άμεσα την πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και των συμβατικών προβλέψεων για όσους συνάπτουν σύμβαση ή εκτελούν έργο ΕΥΔΑΠ.

Υ.Γ.-3: Με την καθιέρωση της εργάσιμης εβδομάδας 30 ωρών, εκτός των άλλων, θα αρθούν με θετικό τρόπο ανισότητες που διαμορφώθηκαν γύρω από την εφαρμογή του εργασιακού ωραρίου στην πορεία των χρόνων μεταξύ ομάδων εργαζομένων.

Υ.Γ.-4: Το ΣΕΚΕΣ θα προχωρήσει σε σειρά συναντήσεων με τους αρμόδιους Γενικούς Διευθυντές θέτοντας συγκεκριμένα τα ζητήματα της παρούσας ανακοίνωσης και θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here