Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΣΕΚΕΣ: Όχι στην κατάργηση των όρων των Συλλογικών συμβάσεων και του Κανονισμού Προσωπικού

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ  •  Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Όχι στην κατάργηση των όρων των Συλλογικών συμβάσεων και του Κανονισμού Προσωπικού

Η απόφαση της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ να εξαιρέσει μισθολογικά ένα μικρό αριθμό εργαζομένων (Ελεγκτές) από τις Συλλογικές Συμβάσεις και να προκηρύξει φωτογραφικό διαγωνισμό για την στελέχωση της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου, δεν είναι μια μικρή, άνευ σημασίας, «εξαίρεση» στον Κανονισμό Προσωπικού και τις Συλλογικές Συμβάσεις, που δήθεν υπαγορεύεται από νομοθετικές ρυθμίσεις.

Είναι η «εξαίρεση»  που θα οδηγήσει στον «κανόνα» των ατομικών συμβάσεων και στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, στο διαχωρισμό του Προσωπικού σε «άριστους» και «πληβείους». Είναι η προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση και το Υπερταμείο να αποκτήσουν οι μεγάλες νυν ή πρώην Δημόσιες Επιχειρήσεις, προσωπικό πολλών ταχυτήτων με διαφορετικά εργασιακά και μισθολογικά καθεστώτα.

Έχει εφαρμοστεί χωρίς αντιστάσεις στον ΟΤΕ (δεκάδες στελέχη με πολύ υψηλές αμοιβές, δεκάδες χιλιάδες χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι), πρόσφατα εξαγγέλθηκε και έχει αρχίσει να εφαρμόζεται στη ΔΕΗ. Γιατί όχι και στην ΕΥΔΑΠ;

Ποιος θα αντισταθεί; Εμείς, όλοι και όλες, πρέπει να αντισταθούμε και θα αντισταθούμε.

Γιατί ξέρουμε ότι ο διαχωρισμός των εργαζομένων δεν γίνεται για να βελτιωθεί η παραγωγικότητα και η ποιότητα των υπηρεσιών της εταιρείας. Γίνεται για να αυξηθεί ο ανταγωνισμός για θέσεις και μισθολογικά προνόμια που θα ενισχύουν την εξάρτηση των εργαζομένων από τις Διοικήσεις και θα εξασθενούν τους δεσμούς τους από τα συνδικάτα και τη συλλογική προσπάθεια.

Για να εξαφανιστεί το «εμείς», που μπαίνει εμπόδιο στα εμφανή πλέον σχέδια για ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και να μείνουν τα «εγώ» που θα ταυτιστούν με το οποιονδήποτε αγοραστή –  εργοδότη Έλληνα ή ξένο (SUEZ) επιχειρηματία.

Συμμετέχουμε και καλούμε όλους και όλες στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 14:30μμ. στην Λαοδικείας κατά τη διεξαγωγή του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ. 

Να απαιτήσουμε από τη Διοίκηση:

  1. Να σταματήσει άμεσα η κατάργηση των όρων των Συλλογικών συμβάσεων και του Κανονισμού Προσωπικού.
  2. Να αποσυρθεί η διαβλητή και καταχρηστική πρόσκληση ενδιαφέροντος για την στελέχωση του Εσωτερικού Ελέγχου.
  3. Να σταματήσει η διαδικασία διάλυσης και απαξίωσης του Υγειονομικού, που επιχειρείται με την πρόσληψη συμβούλων μετά από τις κατευθύνσεις του Εσωτερικού Ελέγχου.
  4. Να ανακληθεί η πρωτοφανής και προσβλητική απόφαση αποπομπής των 4 συναδέλφων ελεγκτών από την Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου. 

ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ