Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΣΕΚΕΣ: “Τι πραγματικά συμβαίνει στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και τι επιβάλλεται να γίνει”

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ  •  Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Τι πραγματικά συμβαίνει στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και τι επιβάλλεται να γίνει

Γράφαμε στην πρόσφατη ανακοίνωση του ΣΕΚΕΣ στις 19/10/2020 για τη Συλλογική Σύμβαση: «και ενώ για τους εργαζόμενους το βάθος του ουρανού γίνεται όλο και πιο σκοτεινό, οι κομματικές συνδικαλιστικές παρατάξεις με τις ανούσιες αντιπαραθέσεις τους δημιουργούν μία «τοξική» ατμόσφαιρα. Η αφορμή τα υπαρκτά προβλήματα, αλλά ο σκοπός δεν είναι η αντιμετώπισή τους». Δυστυχώς,  στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΜ.Ε, οι παρατάξεις αυτές έσπευσαν να μας επιβεβαιώσουν.

Αντί η συζήτηση να γίνεται για το περιεχόμενο και τους όρους της νέας ΣΣΕ, ως μείζον θέμα θεωρείται (αν είναι δυνατόν) η… σύνθεση της επιτροπής διαπραγμάτευσης. ΑΚΕ, ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΚΕ επιμένουν (γιατί άραγε;) να μην είναι η επιτροπή διαπραγμάτευσης ένα θεσμικό καταστατικό όργανο, όπως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΜΕ, αλλά μία επιτροπή στην οποία θα συμμετέχει ένας εκπρόσωπος από κάθε παράταξη. Διαφωνούν ακόμα και με την λογική συνθετική πρόταση διεξόδου (που κατέθεσε το ΣΕΚΕΣ) για Επιτροπή Διαπραγμάτευσης που θα αποτελείται από την Ε.Ε. της ΟΜΕ με την προσθήκη εκπροσώπων των δύο παρατάξεων που δεν εκπροσωπούνται στην Ε.Ε. (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΚΕ). Με την πρόταση του ΣΕΚΕΣ και θεσμικό πρόβλημα δεν τίθεται και αποκλεισμός ουδενός και ουδεμιάς δεν υφίσταται. Άλλωστε είναι δεδομένο ότι για το πλαίσιο διαπραγμάτευσης και την τελική απόφαση επικύρωσης για το οριστικό κείμενο και την υπογραφή της ΣΣΕ θα την λάβει η ολομέλεια του Δ.Σ. της ΟΜΕ.

Την Παρασκευή 23/10 κυκλοφόρησαν δύο ανακοινώσεις, του Προέδρου της ΟΜΕ που υπέγραφε (αυθαιρέτως και κακώς) ως Δ.Σ. της ΟΜΕ και του Γραμματέα της ΟΜΕ, οι οποίες  «ενημέρωναν» τους συναδέλφους για τις αποφάσεις του Δ.Σ. της ΟΜΕ με αντιφατικές και αντιτιθέμενες πληροφορίες για το τι ακριβώς αποφασίστηκε. Σαφές δείγμα για το ότι η δημοκρατία έχει μπει σε δεύτερη μοίρα και έχει επικρατήσει η στενή παραταξιακή λογική, που εξασθενεί τη δύναμη του συνδικάτου απέναντι στη διοίκηση και την κυβέρνηση.

Κάνουμε έκκληση σε όλους τους συναδέλφους της ΟΜΕ:

  • να επικρατήσει η λογική και η ελάχιστη αίσθηση συναδελφικότητας.
  • να συμφωνήσουμε ομόφωνα σε Επιτροπή Διαπραγμάτευσης για τη νέα ΣΣΕ που θα σέβεται το θεσμικό πλαίσιο του καταστατικού της ΟΜΕ και δεν θα αποκλείει κανένα και καμία συνάδελφο.
  • να επεξεργαστούμε κοινό πλαίσιο διεκδίκησης για την υπογραφή της νέας ΣΣΕ που θα περιβληθεί την αδιαμφισβήτητη ισχύ της επικύρωσής του από το σύνολο των συναδέλφων με κάλπες σε όλους τους χώρους εργασίας.
  • Διαφάνεια παντού εδώ και τώρα. Να δοθεί η δυνατότητα σε όποιον συνάδελφο/ισσα το επιθυμεί να παρακολουθεί μέσω τηλε-σύνδεσης τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΟΜΕ.  Να λειτουργήσει εκ νέου το site της ΟΜΕ, ώστε να δημοσιεύονται εκεί οι απόψεις των μελών της διοίκησης (και όχι μόνο) για να μην γίνεται χρήση (ή κατάχρηση) του allusers της ΕΥΔΑΠ με το λογότυπο της ΟΜΕ. 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
|ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ