ΣΕΚΕΣ: “Τι πραγματικά συμβαίνει στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και τι επιβάλλεται να γίνει”

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ  •  Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Τι πραγματικά συμβαίνει στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και τι επιβάλλεται να γίνει

Γράφαμε στην πρόσφατη ανακοίνωση του ΣΕΚΕΣ στις 19/10/2020 για τη Συλλογική Σύμβαση: «και ενώ για τους εργαζόμενους το βάθος του ουρανού γίνεται όλο και πιο σκοτεινό, οι κομματικές συνδικαλιστικές παρατάξεις με τις ανούσιες αντιπαραθέσεις τους δημιουργούν μία «τοξική» ατμόσφαιρα. Η αφορμή τα υπαρκτά προβλήματα, αλλά ο σκοπός δεν είναι η αντιμετώπισή τους». Δυστυχώς,  στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΜ.Ε, οι παρατάξεις αυτές έσπευσαν να μας επιβεβαιώσουν.

Αντί η συζήτηση να γίνεται για το περιεχόμενο και τους όρους της νέας ΣΣΕ, ως μείζον θέμα θεωρείται (αν είναι δυνατόν) η… σύνθεση της επιτροπής διαπραγμάτευσης. ΑΚΕ, ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΚΕ επιμένουν (γιατί άραγε;) να μην είναι η επιτροπή διαπραγμάτευσης ένα θεσμικό καταστατικό όργανο, όπως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΜΕ, αλλά μία επιτροπή στην οποία θα συμμετέχει ένας εκπρόσωπος από κάθε παράταξη. Διαφωνούν ακόμα και με την λογική συνθετική πρόταση διεξόδου (που κατέθεσε το ΣΕΚΕΣ) για Επιτροπή Διαπραγμάτευσης που θα αποτελείται από την Ε.Ε. της ΟΜΕ με την προσθήκη εκπροσώπων των δύο παρατάξεων που δεν εκπροσωπούνται στην Ε.Ε. (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΚΕ). Με την πρόταση του ΣΕΚΕΣ και θεσμικό πρόβλημα δεν τίθεται και αποκλεισμός ουδενός και ουδεμιάς δεν υφίσταται. Άλλωστε είναι δεδομένο ότι για το πλαίσιο διαπραγμάτευσης και την τελική απόφαση επικύρωσης για το οριστικό κείμενο και την υπογραφή της ΣΣΕ θα την λάβει η ολομέλεια του Δ.Σ. της ΟΜΕ.

Την Παρασκευή 23/10 κυκλοφόρησαν δύο ανακοινώσεις, του Προέδρου της ΟΜΕ που υπέγραφε (αυθαιρέτως και κακώς) ως Δ.Σ. της ΟΜΕ και του Γραμματέα της ΟΜΕ, οι οποίες  «ενημέρωναν» τους συναδέλφους για τις αποφάσεις του Δ.Σ. της ΟΜΕ με αντιφατικές και αντιτιθέμενες πληροφορίες για το τι ακριβώς αποφασίστηκε. Σαφές δείγμα για το ότι η δημοκρατία έχει μπει σε δεύτερη μοίρα και έχει επικρατήσει η στενή παραταξιακή λογική, που εξασθενεί τη δύναμη του συνδικάτου απέναντι στη διοίκηση και την κυβέρνηση.

Κάνουμε έκκληση σε όλους τους συναδέλφους της ΟΜΕ:

  • να επικρατήσει η λογική και η ελάχιστη αίσθηση συναδελφικότητας.
  • να συμφωνήσουμε ομόφωνα σε Επιτροπή Διαπραγμάτευσης για τη νέα ΣΣΕ που θα σέβεται το θεσμικό πλαίσιο του καταστατικού της ΟΜΕ και δεν θα αποκλείει κανένα και καμία συνάδελφο.
  • να επεξεργαστούμε κοινό πλαίσιο διεκδίκησης για την υπογραφή της νέας ΣΣΕ που θα περιβληθεί την αδιαμφισβήτητη ισχύ της επικύρωσής του από το σύνολο των συναδέλφων με κάλπες σε όλους τους χώρους εργασίας.
  • Διαφάνεια παντού εδώ και τώρα. Να δοθεί η δυνατότητα σε όποιον συνάδελφο/ισσα το επιθυμεί να παρακολουθεί μέσω τηλε-σύνδεσης τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΟΜΕ.  Να λειτουργήσει εκ νέου το site της ΟΜΕ, ώστε να δημοσιεύονται εκεί οι απόψεις των μελών της διοίκησης (και όχι μόνο) για να μην γίνεται χρήση (ή κατάχρηση) του allusers της ΕΥΔΑΠ με το λογότυπο της ΟΜΕ. 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
|ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρατείνεται (εκ νέου) η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων!

Με το άρθρο 72 του ν. 4756/2020 (ΦΕΚ Α 235/26-11-2020) παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2021.

Σύλλογος Μηχανικών: Διαμαρτυρία προς το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για το νέο Οργανόγραμμα

Με την βεβαιότητα ότι, το συγκεκριμένο οργανόγραμμα θα δυσχεράνει δραματικά την ήδη επιβαρυμένη λειτουργία της Εταιρείας, ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, να μην υποπέσει στο σφάλμα να εισάγει βεβιασμένα ως θέμα στο Δ.Σ. την ψήφισή του και να το θέσει πρώτα σε συζήτηση με τον Σύλλογο Μηχανικών και όποιους άλλους νομίζουν, προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποφευχθούν προβλήματα νομιμότητας και κανονιστικής συμμόρφωσης.

ΕΣΚ: “Η ΕΥΔΑΠ εν μέσω πανδημίας απειλεί μικροεπαγγελματία με κατάσχεση για χρέη από σπίτι που καταστράφηκε στο σεισμό του 1999!

Το ποσό των 610,82 ευρώ ζητά με εξώδικο η ΕΥΔΑΠ από μικροεπαγγελματία στο Μενίδι, για κατανάλωση νερού σε σπίτι το οποίο καταστράφηκε το Σεπτέμβρη του 1999 από το σεισμό των 5,9 Ρίχτερ και από τότε δεν κατοικείται!

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: 24ωρη Απεργία  – Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, δεν εργαζόμαστε με φυσική παρουσία και  τηλεργασία, δηλώνουμε απεργοί και ορθώνουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ανάλγητη και αντεργατική κυβερνητική πολιτική, που εκμεταλλεύεται την πανδημία και φορτώνει τα βάρη στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.  

Σωματείο Αποχέτευσης: Συμμετέχουμε στην απεργία της 26 Νοεμβρίου

Το Σωματείο μας αποφάσισε ομόφωνα, να συμμετάσχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 αντιδρώντας στη πρόθεση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη που επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου, την αποδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας , που ''φακελώνει'' τα συνδικάτα και προσπαθεί να  τα χειραγωγήσει, με διάφορες μεθόδους. 

Νομοσχέδιο Βρούτση: Καταργούνται το 8ωρο και οι υπερωρίες – Το ευρωπαϊκό κεκτημένο & η 135 διεθνή σύμβασης εργασίας! 

γράφει ο Κώστας Νικολάου, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ • Κρίσιμα ερωτηματικά θέτει ο υπουργός εργασίας κ. Ι. Βρούτσης με το εσπευσμένο νομοσχέδιο (μεσούσης πανδημίας) για τη «Διευθέτηση του Χρόνου Εργασίας».

Σύλλογος Προσωπικού: Στις 26/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – Πρέπει ΤΩΡΑ να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση

Επειδή όμως πρέπει τώρα και όχι «αργότερα» να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση που αξιοποιεί την πανδημία και τις περιοριστικές συνθήκες για να περάσει βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να εντείνει την καταστολή, το Σωματείο μας πήρε απόφαση συμμετοχής στην μεγάλη πανεργατική απεργία που ήδη έχει αποφασίσει το ΕΚΑ και δεκάδες δευτεροβάθμια συνδικάτα αλλά στη συνέχεια της απόφασής μας και η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ. 

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: H Διοίκηση να εξασφαλίσει τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό για την τηλεργασία

Καλούμε τη Διοίκηση να εξασφαλίσει άμεσα σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στο καθεστώς της τηλεργασίας, όλο τον απαραίτητο και αναγκαίο εξοπλισμό (laptop ,ακουστικά, τηλέφωνα) και τις απαραίτητες προσβάσεις σε εταιρικές εφαρμογές, ώστε να διευκολύνει τις συνθήκες εργασίας τους.

Mείωση των δαπανών για την Υγεία, προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μείωση των κονδυλίων κατά τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, την ώρα που αυξάνονται οι δαπάνες για την άμυνα κατά 30%, στα 5,5 δισ. ευρώ ● Δραστικό ψαλίδι και στις δαπάνες για την απασχόληση.

ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ: Πρόσκληση στη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για διάλογο για τη νέα ΣΣΕ

Αίτηση - Πρόσκληση προς τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για συνάντηση και έναρξη διάλογου για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here