Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

ΣΕΚΕΣ: “Προδιαγεγραμμένο έγκλημα στο Πέραμα”

Ανακοίνωση Νο 11  •  Τρίτη 30 Μαίΐου 2023

“Προδιαγεγραμμένο έγκλημα στο Πέραμα”

“Για προδιαγεγραμμένο έγκλημα στο Πέραμα” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου. Ένας νεκρός και δύο εργαζόμενοι τραυματίες είναι ο απολογισμός του νέου εργατικού «ατυχήματος» στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Οι τρεις εργαζόμενοι συμμετείχαν σε επισκευαστικές εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε πλοίο σε μία από τις τρεις πλωτές δεξαμενές της Ζώνης.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο της «ανάπτυξης» της κυβέρνησης της ΝΔ, είχαμε πάνω από 160 εργατικά ατυχήματα με νεκρούς εργαζόμενους.

Στα εγκλήματα σε βάρος των εργατών οδηγούν η εργοδοτική ασυδοσία, η έλλειψη μέτρων ασφάλειας, η εγκατάλειψη των υποδομών, η εντατικοποίηση της δουλειάς. Εγκλήματα που νομιμοποιούνται από τις μνημονιακές και κυβερνητικές πολιτικές, που έχουν διαλύσει τα εργασιακά δικαιώματα. Εγκλήματα που νομιμοποιούνται από την πλήρη έλλειψη ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Τα εγκλήματα στη ζώνη του Περάματος, δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα. Να στηρίξουμε τον αγώνα των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

Για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για τη στελέχωση και την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών. Για να στηριχθούν τα θύματα των εργοδοτικών εγκλημάτων, αλλά και όλες οι οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους. Για να αποδοθούν ευθύνες.

Να βάλουμε φρένο στις πολιτικές που οδηγούν νεκρούς εργάτες, θυσία στα κέρδη της ολιγαρχίας.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ