Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σωματείο Αποχέτευσης: “Η αδιαφορία υπηρεσιακών παραγόντων θέτει σε κίνδυνο την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων”

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΔΑΠ

Αθήνα 7 Ιανουαρίου 2019

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Ποδαρικό για το νέο έτος φαίνεται πως κάνουν οι χαμηλές θερμοκρασίες λόγο του ψύχους που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει τις συνθήκες εργασίας που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά.

Αυτή η κατάσταση σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια των υπηρεσιακών παραγόντων που οφείλουν να προμηθεύονται και να παρέχουν τα κατάλληλα ΜΑΠ για τις συνθήκες που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των  εργαζομένων στην Αποχέτευση αλλά και στην εταιρεία γενικότερα, υποχρεώνει τους εργαζομένους να εργάζονται σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες βάζοντας πολλές φορές την υγεία τους σε κίνδυνο.

Το σωματείο μας  το τελευταίο διάστημα έγινε εκ νέου δέκτης πολλών παραπόνων, από εργαζόμενους τόσο του  τακτικού προσωπικού όσο και του έκτακτου, για σοβαρές ελλείψεις Μέσων Ατομικής Προστασίας. Συγκεκριμένα, δεν υπάρχουν στις αποθήκες και δεν διατίθενται γάντια (ελαστικά & δερματοπάνινα), κράνη, προστατευτικές μάσκες με φίλτρα, προστατευτικά γυαλιά , νιτσεράδες και γαλότσες για την βροχή κτλ, καθώς και χειμερινά μπουφάν με αποτέλεσμα να χρειάζεται να εργάζονται  κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες χωρίς καμία προστασία. Επίσης παρουσιάζεται έλλειψη από λάστιχα υψηλής πίεσης για τα βυτιοφόρα απόφραξης και καθαρισμού με αποτέλεσμα είτε να μένουν ακινητοποιημένα στα εργοτάξια είτε αυτά που βγαίνουν στις βάρδιες  να έχουν φθαρμένα λάστιχα πίεσης με αποτέλεσμα να  κινδυνεύει και η υγεία τους από μολύνσεις που μπορεί να προσβληθούν.

Με απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου μας έγινε παρέμβαση  στους αρμόδιους Γενικούς Διευθυντές που δεσμεύτηκαν ότι θα δοθεί άμεσα λύση. Μάλιστα πληροφορηθήκαμε ότι στις τριμερής συναντήσεις της Διοίκησης με την ΕΥΑΕ διαβεβαίωναν ότι το θέμα έχει ήδη λυθεί και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αντί όμως να λυθεί το πρόβλημα, καθημερινά διογκώνεται, ξεπερνώντας κάθε όριο ανοχής με αποτέλεσμα οι Τομείς  Αποχέτευσης να μη μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ούτε προς τους εργαζομένους ούτε προς τους πολίτες.

Το Σωματείο μας δε θα μείνει παρατηρητής αυτής της κατάστασης και σε εφαρμογή της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 18.12.18, καταγγέλλουμε την αδιαφορία όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιακών παραγόντων και καλούμε τους εργαζομένους να μη θέτουν την υγιεινή και την ασφάλεια τους σε κίνδυνο.

Καμία εργασία δε θα πραγματοποιείται αν δεν εφοδιαστούν οι εργαζόμενοι με τα προβλεπόμενα ΜΑΠ από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Για το λόγο αυτό καλούμε τα συνεργεία της Αποχέτευσης όταν διαπιστώνεται έλλειψη στα αναγκαία ΜΑΠ και εφόσον οι Προϊστάμενοι των υπηρεσιών δηλώνουν αδυναμία να τους τα παρέχουν, τότε να μεταβαίνουν στον Περισσό όπου στεγάζεται η Γεν. Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού που είναι  η αρμόδια για την προμήθεια των ΜΑΠ  και να μένουν εκεί μέχρι να τους χορηγηθούν.

Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό από όλους ότι οι εργαζόμενοι δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό ούτε την υποβάθμιση των συνθήκων εργασίας μας.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι πιέσεις μας θα κλιμακωθούν αν δεν βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Για το
Διοικητικό Συμβούλιο

Ο                                                                     Ο
Προέδρος                                                              Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Ραντίτσας                                                       Κώστας Μαρινάκης

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ