Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σωματείο Αποχέτευσης: “Καλούμε τα μέλη μας να μην υπογράψουν τη Δήλωση Σύγκρουσης Συμφερόντων”

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΔΑΠ

Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2022

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Η Διοίκηση της εταιρείας επιχειρεί να επιβάλει οριζόντια την υποχρέωση δήλωσης της Πολιτικής Σύγκρουσης συμφερόντων που η ίδια δηλώνει ότι έχει θεσπίσει ως υποχρέωση μόνο για τα ανώτατα και ανώτερα στελέχη (Υ.Σ. 82/31.01.2022)

Με  ένα κείμενο που περιέχει δυσνόητους νομικούς όρους αλλά και «περίεργες» αναφορές που αφήνουν αιχμές ακόμη και για έλεγχο των πολιτικών πεποιθήσεων των εργαζομένων, προσπαθεί με οιονεί εκβιαστικό τρόπο να εκμαιεύσει την υπογραφή τους. Παράλληλα, στέκεται ανακόλουθη ακόμα και στον  τον Κανονισμό Λειτουργίας που η ίδια έχει θεσπίσει, αφού ουδέποτε παρείχε στους εργαζόμενους την απαραίτητη ενημέρωση ή εκπαίδευση ή/και επιμόρφωση, σχετικά με ζητήματα σύγκρουσης συμφερόντων, ανάλογα με τα ειδικότερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες κάθε κατηγορίας καλυπτόμενων προσώπων.

«…Η Εταιρεία παρέχει στα καλυπτόμενα πρόσωπα την απαραίτητη ενημέρωση ή εκπαίδευση ή/και επιμόρφωση, σχετικά με ζητήματα σύγκρουσης συμφερόντων, ανάλογα με τα ειδικότερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες κάθε κατηγορίας καλυπτόμενων προσώπων.
Ειδικότερα, αναφορικά με την εκπαίδευση του προσωπικού υιοθετούνται τα ακόλουθα μέτρα:

  • ενισχύεται η αφύπνιση της συνείδησης του προσωπικού σε ό,τι αφορά καταστάσεις σύγκρουσης συμφερόντων, παρέχοντας σχετικές πληροφορίες μέσω του εσωτερικού δικτύου, εσωτερικών σεμιναρίων, συζητήσεων και συναντήσεων κ.λπ.
  • καλλιεργείται η ικανότητα του προσωπικού να προσδιορίζει και να διαχειρίζεται καταστάσεις σύγκρουσης συμφερόντων, μέσω της επιμόρφωσης και της συνεχούς εκπαίδευσης που παρέχεται στο προσωπικό από τα αρμόδια διευθυντικά στελέχη, από τους εξωτερικούς ειδικούς συνεργάτες και την Κανονιστική Συμμόρφωση της Εταιρείας.

Στα προγράμματα εκπαίδευσης και προετοιμασίας νέων υπαλλήλων λαμβάνεται η κατάλληλη μέριμνα, ώστε να αντιμετωπίζονται ζητήματα σύγκρουσης συμφερόντων. Η Εταιρεία με ευθύνη της Υπηρεσίας Κανονιστικής Συμμόρφωσης, της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού αλλά και των διευθυντικών στελεχών προσφέρει την απαραίτητη καθοδήγηση στους εργαζομένους της για την εφαρμογή της παρούσας Πολιτικής…» (Κανονισμός Λειτουργίας, έκδοση 7η, Παράρτημα Γ, παρ. 4.1.3)

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν γίνεται αποδεκτό κανένα κείμενο που ελλοχεύει κινδύνους δυσμενοποίησης των όρων εργασίας μας, των συλλογικών μας συμβάσεων και του κανονισμού προσωπικού.

Απαιτούμε από τη διοίκηση να σταματήσει άμεσα τη διαδικασία, να αποσύρει το κείμενο που έχει προωθήσει και να ξεκινήσει διαβούλευση με τα εκλεγμένα συνδικάτα για το ζήτημα της πολιτικής διαχείρισης σύγκρουσης συμφερόντων.

Καλούμε τα μέλη μας να μην υπογράψουν τη Δήλωση Σύγκρουσης Συμφερόντων και να μην υποκύψουν στις απειλές περί πειθαρχικών διώξεων διότι αφενός δε προβλέπεται πειθαρχική δίωξη από τον κανονισμό προσωπικού ΕΥΔΑΠ για άρνηση υπογραφής υπεύθυνης δήλωσης, αφετέρου δε, η εταιρεία, σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. 82/31.01.2022 Υ.Σ μας ενημερώνει ότι έχει θεσπίσει την υποχρέωση μόνο στα ανώτατα και ανώτερα στελέχη «…Για τον αποτελεσματικό εντοπισμό καταστάσεων σύγκρουσης συμφερόντων η Εταιρεία θεσπίζει υποχρέωση υποβολής δήλωσης σύγκρουσης συμφερόντων για τα ανώτατα και ανώτερα διευθυντικά στελέχη της Εταιρείας…»

Για το ΔΣ

             Ο Προέδρος                                        Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Ραντίτσας                                   Κώστας Μαρινάκης

ΥΓ Καλούμε τη διοίκηση να σταματήσει τη διαδικασία και για τους εργαζόμενους που απασχολούνται μέσο εργολάβου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ