Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Μ. Αγγελάκης: Eπιστολή προς την Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ σχετικά με τη γνωμοδότηση για την απόφαση του ΣτΕ

Μανώλης Μ. Αγγελάκης
Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ

17 Φεβρουαρίου 2022

Προς: Πρόεδρο ΔΣ, κα Βαρβαρίγου Θεοδώρα

Θέμα: Γνωμοδότηση για την απόφαση του ΣτΕ

Κυρία Πρόεδρε,

Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα τόσο τα δικά μου, όσο και άλλων μελών του ΔΣ, δεν μας έχετε προσκομίσει γνωμοδότηση επί της απόφασης του ΣτΕ, από τη Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ.  Άντ´ αυτού μας φέρατε μια γνωμοδότηση από νομικό εκτός της εταιρείας, παρακαμπτωντας τη δίκη μας Διεύθυνση για αγνώστους λόγους.

Η συγκεκριμένη γνωμοδότηση όμως δεν είναι η νομική επεξήγηση επί της απόφασης και τις συνέπειες αυτής, αλλά μια κριτική αυτής, κάτι που είναι τουλάχιστον πρωτάκουστο μιας και δεν έχει υπάρξει νομικός που κριτικάρει, πολλώ μάλλον δε να απαξιώνει και να περιφρονεί απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ. Όπως γνωρίζετε φαντάζομαι το ΣτΕ χαίρει του σεβασμού και της εκτίμησης όλων των νομικών της χώρας και είναι το ανώτατο δικαστήριο.

Στη συγκεκριμένη γνωμοδότηση της, αναφέρονται ανακριβείς διατυπώσεις όπως η «ισχυρά τεκμηριωμένη μειοψηφία» στη σελίδα 10. Ποια είναι αυτή; Η 1 ψήφος έναντι των 29; Επιπλέον μιλά για αγοροφοβική προσέγγιση και συγκρίνει το νερό με τον ηλεκτρισμό. Θέλετε λοιπόν να μας πείτε ότι προσκομίσατε μια γνωμοδότηση που προτείνει την απελευθέρωση της αγοράς του νερού, την επακόλουθη κατακόρυφη αύξηση των τιμολογίων και άρα τη στέρηση του αγαθού του νερού από όσους δεν μπορούν να αντέξουν ένα τέτοιο κόστος;

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι στο κείμενο – έκθεση ιδεών που μας προσκομίσατε, λείπει η παράγραφος 28, η οποία προφανώς έχει αφαιρεθεί για αγνώστους μέχρι στιγμής λόγους, άρα είναι ελλιπές και ως προς την ακεραιότητα του.

Δυστυχώς εξακολουθείτε να μην κατανοείτε τι σας έχει ζητηθεί. Είναι άλλο η νομική ανάλυση μιας απόφασης και οι συνέπειες αυτής και άλλο ένα κείμενο μιας νομικού που επιλέχθηκε αυθαίρετα και μάλλον εκφράζει προσωπικές ή άλλες γνώμες, παρά καθαρές νομικές επεξηγήσεις.

Ως εκ τούτου, σας ζήτω άμεσα να προσκομίσετε γνωμοδότηση από τη Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ, χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Με εκτίμηση,

Μανώλης Αγγελάκης

Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο ΔΣ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ