ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σωματείο Αποχέτευσης: “Κάλυψη του κόστους των μοριακών τεστ Covid-19 από την ΕΥΔΑΠ”

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΔΑΠ 

 Αθήνα 14 Σεπτεμβρίου 2021

Αριθ. Πρωτ.: 202

Προς : Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΥΔΑΠ κ. Χ. Σαχίνη
Θέμα : Κάλυψη του κόστους των μοριακών τεστ Covid-19 από την ΕΥΔΑΠ ΑΕ

Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε,

Με την Ανακοίνωση Αρ. 20, 13/09/2021 που κυκλοφόρησε χθες, διαπιστώνονται οι προθέσεις της διοίκησης σας να αναλάβει ρόλο «Ποντίου Πιλάτου» και να εγκαταλείψει τους εργαζομένους της ΕΥΔΑΠ στους εκβιασμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σας θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να μπορέσει να ανταποκριθεί η εταιρεία σε όλες τις δυσκολίες.

Δυστυχώς όμως ως διοίκηση συνεχίζετε να μην συμμερίζεστε τις δυσκολίες και τις ανάγκες τους καθώς αφενός τους κοροϊδέψατε μαζί με τους διορισμένους συνεργάτες σας υπογράφοντας  μια εξευτελιστική και παράνομη Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ) και αφετέρου έρχεστε σήμερα να ολοκληρώσετέ την οικονομική αφαίμαξη τους επιβάλλοντας την διεξαγωγή των μοριακών τεστ με δική τους δαπάνη.

Θεωρούμε ότι:

  • Θα πρέπει να αναλάβετε πρωτοβουλίες που θα προστατεύουν τους εργαζόμενους της αναλαμβάνοντας το κόστος των εκβιαστικών τεστ ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων εταιρειών.
  • Οι επικεφαλής των υπηρεσιών δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να επεξεργάζονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και οι εργαζόμενοι δεν είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν σε κανέναν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους.
  • Το δικαίωμα στον εμβολιασμό δε μπορει σε καμία περίπτωση να μετατραπεί σε υποχρέωση.

Σας καλούμε να μη συμβάλετε στην ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού στην οποία επενδύει η κυβέρνηση σας για να καλύψει την ανεύθυνη διαχείριση της πανδημίας.

Προτείνουμε σε όλους τους συνάδελφους μας να εμβολιαστούν αλλά στηρίζουμε το δικαίωμα όλων όσοι έχουν επιφυλάξεις, αμφιβολίες και φόβο απέναντι στον εμβολιασμό.

Όπως έχουμε τοποθετηθεί και στο παρελθόν με επιστολές τόσο προς τον ΕΟΔΥ, το Υπουργείο υγείας και την επιτροπή εμβολιασμών όσο και σε εσάς, διαφωνούμε κάθετα με κάθε είδους μέτρο που παραβιάζει τα ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Για το Δ.Σ.

                            Ο Πρόεδρος                                Ο Γεν. Γραμματέας
                         Γιώργος Ραντίτσας                          Κώστας Μαρινάκης

Κοινοποίηση:

  • Αναπληρωτή Διευθύνοντα σύμβουλο κ. Α. Τόσιο
  • Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Αικ. Βλαστάρη
  • Διευθυντή  Αποδοχών & Εργασιακών Σχέσεων κ. Κ. Ζιαζόπουλο.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here