ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σωματείο Αποχέτευσης: “Να συμπεριληφθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ στο πρόγραμμα εμβολιασμού”

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΔΑΠ

24.03.2021
Αριθ. Πρωτ.:  199

Προς:
1. Προέδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Μαρία Θεοδωρίδου
2. Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους

Θέμα: Εμβολιασμός εργαζομένων ΕΥΔΑΠ Α.Ε.

Κυρίοι,

Η ΕΥΔΑΠ είναι η εταιρεία που Υδρεύει και Αποχετεύει όλους τους Αθηναίους πολίτες. Ο κύκλος του νερού ξεκινάει από τον Εύηνο και ολοκληρώνεται στην Ψυττάλεια. Όλοι οι εργαζόμενοι μας τόσο στην Ύδρευση όσο και στην Αποχέτευση δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό καθημερινά, -παρόλα τα κρούσματα covid -19  που μας έχουν πλήξει- για να υπάρχει  αδιάλειπτα η παροχή πόσιμου νερού και η Αποχέτευση.

Με δεδομένα α) τον περιορισμένο αριθμό εργαζομένων που έχει επέλθει  τα τελευταία χρόνια λόγο συνταξιοδοτήσεων σε συνδυασμό με ελάχιστες προσλήψεις (μόλις 300 εργαζόμενοι τα τελευταία 17 χρόνια) β) Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα καθώς και τους εργαζομένους που απομακρύνονται προληπτικά από τις υπηρεσίες επειδή συγκαταλέγονται στις στενές επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, γ) τον αποδεκατισμό των υπηρεσιών μας που καθιστά το κοινωφελές έργο που παρέχουμε δύσκολο έως αδύνατο σε κάποιες περιπτώσεις, δ) τον κίνδυνο μετάδοσης του covid -19  λόγο της συναναστροφής των εργαζομένων με τους πολίτες που εξυπηρετούμε καθημερινά και για να συνεχίσουμε να παρέχουμε απρόσκοπτα τις Υπηρεσίες μας προς τους Αθηναίους πολίτες (και όχι μόνον) θα πρέπει να μας συμπεριλάβετε στις κρίσιμες υποδομές της χώρας έτσι ώστε ο κορονοϊός να μην κερδίσει και η ΕΥΔΑΠ να παραμείνει όρθια.

Ζητάμε να συμπεριληφθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ στο πρόγραμμα εμβολιασμού και άμεσα να ξεκινήσει ο εμβολιασμός τους.

Ωστόσο,  θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι ο εμβολιασμός θα γίνει με τη συγκατάθεση των εργαζομένων και η διαδικασία δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα .

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΝΤΙΤΣΑΣ                                 ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Κοινοποίηση:

  1. Γραφείο Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη
  2. Γραφείο Υπουργού Υποδομών Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κ. Κώστα Καραμανλή
  3. Γραφείο Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλι
  4. Γραφείο Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κο Νίκου Χαρδαλιά

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here