Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σωματείο Αποχέτευσης: “Τρικυμία εν κρανίω”

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΔΑΠ 

Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2021

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

«Τρικυμία εν κρανίω»

Με χρονοκαθυστέρηση λειτουργούν όπως φαίνεται τα στελέχη της ΑΚΕ  & ΕΣΚ Αποχέτευσης που λειτουργούν ως μια παράταξη διαδίδοντας ψεύδη και ανακρίβειες με στόχο την παραπλάνηση των συναδέλφων. Δηλώνουν υποκριτικά ότι ενδιαφέρονται για τους εργαζόμενους όμως υπήρξαν οι δύο βασικοί πυλώνες της διαπραγμάτευσης και υπογραφής της τελευταίας κατάπτυστης Συλλογικής Σύμβασης που ευνόησε παταγωδώς την εργοδοσία της ΕΥΔΑΠ.

Θυμήθηκαν να βάλουν προτάσεις για ζητήματα που έχουν συζητηθεί και αποφασισθεί σε ΔΣ του σωματείου μας προ διμήνου και βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και μάλιστα με μαζική συμμετοχή από τους εργαζόμενους, προσπαθώντας να οικοδομήσουν ένα αφήγημα για να διαφωνήσουν στην παροχή Δωροεπιταγής προς τα μέλη μας.

Οι εν λόγο εκπρόσωποι των παρατάξεων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας πριν δυο μήνες στις 15.9.21  συμφώνησαν ΟΜΟΦΩΝΑ:

  • Στη δικαστική προσφυγή για το 4024/11 με βάση τη σύμβαση του 2018
  • Στην εξομοίωση του χρονοεπιδόματος σε σχέση με τις νέες προσλήψεις.

Να τονίσουμε ότι στην παραπάνω συνεδρίαση συμφώνησαν αφενός με τον τρόπο προσφυγής και αφετέρου με τα επιχειρήματα του νομικού συμβούλου του σωματείου μας κ. Δημ. Περπατάρη.

Πως θα μπορούσαν άλλωστε όταν σε άλλα σωματεία της ΕΥΔΑΠ έχουν καταθέσει αγωγές με βασικό επιχείρημα ότι με βάση την σύμβαση του 2018 θα πρέπει να καταβάλλονται τα επιδόματα χωρίς την περικοπή του 4024/11 στους νέους αυξημένους βασικούς μισθούς και όπως αυτοί προέκυψαν μετά την ενσωμάτωση της ΑΤΑ.

Συναδέλφισσες, -οι,
Ξεχνούν να αναφέρουν στους εργαζόμενους ότι ΑΚΕ & ΕΣΚ, χέρι – χέρι  και αγκαλιά με τον Σαχίνη στην πρόσφατη κατάπτυστη Συλλογική Σύμβαση:

  • Ξεπούλησαν την εξομοίωση του χρονοεπιδόματος
  • Ξεπούλησαν τη διεκδίκηση επαναφοράς των περικομμένων επιδομάτων
  • Χάρισαν στον  εργοδότη 14 εκ που όφειλε από το συνταξιοδοτικό συμβόλαιο.
  • Συμφώνησαν σε (0) μηδενικές αυξήσεις στους μισθούς και στα επιδόματα.

Πόσο λαϊκισμός πια!!!!!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το σημερινό προεδρείο του Σωματείου δεσμεύεται ότι επι των ημερών του το ταμείο του σωματείου δεν θα γίνει μποναμάς για κανένα δικηγορικό γραφείο.
Η συμμετοχή στις δικαστικές διεκδικήσεις είναι κάθε φορά προαιρετική για τα μέλη μας τα οποία διατηρούν το δικαίωμα να αποφασίσουν μόνα τους αν θα λάβουν μέρος ή όχι καθώς και αν τους συμφέρει ή όχι η οικονομική απαίτηση του εκάστοτε νομικού συμβούλου.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας στις 15.11.21 ήταν θέμα της ημερήσιας διάταξης και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (ΣΥΜΜΑΧΙΑ υπέρ – ΑΚΕ, ΕΣΚ κατά) η παροχή ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗΣ με το ποσό των 35 ευρώ σε όλα τα μέλη μας και το καθιερωμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Για το ΔΣ

Ο Προέδρος                                        Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Ραντίτσας                             Κώστας Μαρινάκης

Υ.Γ. 1.
Όσον αφορά τον αυτοαποκαλούμενο επικεφαλής της ΑΚΕ Αποχέτευσης περιμένουμε  να σταθεροποιήσει τις θέσεις του για να κρίνουμε τη σοβαρότητα του. Γιατί :
α. Δεν μπορεί να εμφανίζεται αρχικά ότι  στηρίζει τις δικαστικές διεκδικήσεις και μετά ότι διαφωνεί ….
β. Δεν μπορεί να δηλώνει ότι αποχωρεί από την ΑΚΕ κατηγορώντας  τον επικεφαλής της, στην ΕΥΔΑΠ  και μετά να παραμένει στην παράταξη.

Υ.Γ.2.
Σας επισημαίνουμε ότι θα πρέπει να προσκομίσετε τα εργολαβικά για το χρονοεπίδομα έως 15 Δεκεμβρίου του 2021 για να κατατεθούν οι αγωγές έως το τέλος του έτους για να μην χαθεί η διεκδίκηση του 2016.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ