Σωματείο Αποχέτευσης ΕΥΔΑΠ: “Νοσταλγοί της Ούλεν”

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΔΑΠ

08.06.2020

Νοσταλγοί της Ούλεν

Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση των «αρίστων» μετά από την «επιτυχημένη» διαχείριση της υγειονομικής κρίσης που επέφερε τη διάλυση της οικονομίας και των εργασιακών κεκτημένων που αντί να ενισχύσει την δημόσια υγεία και να επιδοτήσει την εργασία, επέλεξε την ενίσχυση των ιδιωτικών κλινικών, την χρηματοδότηση των λαλίστατων συστημικών ΜΜΕ με δεκάδες ευρω και την επιδότηση της ανεργίας. Το θεάρεστο έργο τους συνεχίζεται με την προσπάθεια εκχώρησης των υδάτινων πόρων της χώρας και την αποδυνάμωση της ΕΥΔΑΠ.

Είναι βέβαιο ότι τα  κυβερνητικά στελέχη νοσταλγούν την Ούλεν, αφού έτσι οραματίζονται την ΕΥΔΑΠ και της επιφυλάσσουν σχέδιο ιδιωτικοποίησης μέσω ΣΔΙΤ.  Εκχωρούν το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα (ΕΥΣ) δηλαδή τις υποδομές της χώρας και για τα οποία έχει πληρώσει ο Ελληνικός λαός (λίμνες , φράγματα, πηγές, κανάλια κ.α) και δρομολογούν  την ανάληψη από ιδιώτες της διαχείρισης των αποθεμάτων πόσιμου νερού της χώρας. Η κυβέρνηση με την εκχώρηση του εργασιακού αντικειμένου έρχεται να  δημιουργήσει τετελεσμένα και στα εργασιακά θέτοντας υπό αμφισβήτηση τις θέσεις εργασίας περίπου 250 συνάδελφων. Η παραπάνω καταστροφική πολιτική δεν μπορεί να μας αφήσει αμέτοχους θα πρέπει να οργανώσουμε την αντίδραση μας από κοινού με την ΕΥΑΘ, τις ΔΕΥΑ,  τους τοπικούς φορείς και τα κινήματα του νερού.

Το Σωματείο μας  καταγγέλλει την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του ΕΥΣ και συμπαρατάσσεται με την ομόφωνη απόφαση της Ομοσπονδία και τις δράσεις που θα υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Και ενώ ο κόσμος χάνεται η ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ χτενίζεται!

Σε πλήρη αναντιστοιχία με τις αγωνίες των εργαζόμενων, της κοινωνίας και των τοπικών φορέων  που ζητούν ομόψυχη αντίδραση κινείται η συνδικαλιστική παράταξη της ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ που μας επιτίθεται με ψεύδη και συκοφαντίες.

Σε αντίθεση με τον κομματικό της φορέα η συγκεκριμένη συνδικαλιστική παράταξη νερόβρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τον φιλοκυβερνητική παράταξη στην ΕΥΔΑΠ. Συνδιοικούν το Σύλλογο Προσωπικού και τον Πολιτιστικό  «ερωτοτροπώντας» με εκείνους που κατακεραύνωναν πριν μερικούς μήνες και ζητούσαν εισαγγελική παρέμβαση για ενδείξεις οικονομικής κακοδιαχείρισης στην ΟΜ.Ε ΕΥΔΑΠ.

Είναι τέτοια η ταύτιση  τους που συμμετέχουν ως ισότιμα μέλη και συνδιαχειριστές σε  ομάδα κοινωνικής δικτύωσης με την κομματική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας δίνοντας άλλοθι στις κυβερνητικές πολιτικές.

Δεν βρήκαν να πουν μια λέξη για το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΕΥΣ που προωθεί  η κυβέρνηση και στρέφονται ενάντια σε αυτούς που αγωνίζονται για την αποτροπή του.

Τους αφήνουμε στην κρίση σας !!!
Ο                                                     Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΝΤΙΤΣΑΣ                      ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here