Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Στις Εκλογές του Συλλόγου Προσωπικού ΕΥΔΑΠ: Δώσε δύναμη στη δύναμή σου – Ψήφισε ΣΕΚΕΣ

Στις Εκλογές του Συλλόγου Προσωπικού
Δώσε δύναμη στη δύναμή σου – Ψήφισε ΣΕΚΕΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

1. Aπό τις 24 μέχρι τις 28 Απριλίου 2017 διεξάγονται οι εκλογές στο Σύλλογο Προσωπικού. Τα μέλη του πιο ιστορικού σωματείου της ΕΥΔΑΠ, καλούνται να επιλέξουν τη νέα διοίκηση του Συλλόγου, που θα κληθεί να αναμετρηθεί με τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα, που έχει διαμορφωθεί στη χώρα από την καταστροφική για τους εργαζόμενους επταετή πολιτική των μνημονίων.

2. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεπής στη γραμμή της νεοφιλελεύθερης μετάλλαξης, της ολοκληρωτικής εφαρμογής των μνημονίων και της πλήρους υποταγής στις απαιτήσεις των δανειστών, φέρνει με τη συμφωνία της Μάλτας πρόσθετα βάρη για τους εργαζόμενους, επεκτείνει το μνημονιακό καθεστώς και μετά το 2018. Το νέο βαρύ «ψαλίδι» στις συντάξεις, η περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, το ξεπούλημα της ΔΕΗ και η απελευθέρωση των απολύσεων, θα εξαντλήσουν όσες οικονομικές αντοχές έχουν απομείνει σε μια κοινωνία που βιώνει ήδη την εξαθλίωσή της. Παράλληλα, θα ενισχύσουν τις κοινωνικές ανισότητες, αφού οι «μεταρρυθμίσεις» που απαιτεί η τρόικα έχουν σαφές ταξικό πρόσημο και θίγουν σχεδόν αποκλειστικά τα κατώτερα λαϊκά στρώματα, οδηγώντας σε ένα νέο σπιράλ ύφεσης και αύξησης του χρέους, που διαρκώς θα μεταφέρεται στους οικονομικά ασθενέστερους. Οι «μεταρρυθμίσεις» που είναι βέβαιο ότι θα αποδεχθεί η κυβέρνηση, διαμορφώνουν ένα εφιαλτικό κοινωνικό τοπίο, που θα συνοδεύεται από συρρίκνωση των δημοκρατικών θεσμών και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

3. Ζοφερό το μέλλον και για την ΕΥΔΑΠ. Πλήρης αποκρατικοποίηση με τη μεταφορά των μετοχών στο Υπερταμείο, πώληση σε ιδιώτες του 11% που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ, λεηλασία των αποθεματικών της, παραπέρα ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της.

4. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δυσφημίζει καθημερινά την αριστερά και της αξίες της. Μαζί με τα κόμματα του μνημονιακού τόξου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΛΕΒΕΝΤΗΣ) καλλιεργούν την αίσθηση του πολιτικού αδιεξόδου («Δεν Υπάρχει άλλη Λύση»), την απογοήτευση, την αποστράτευση, την ιδιώτευση. Προσπαθούν να εξασφαλίσουν την συναίνεση στην πολιτική τους επενδύοντας στις προσωπικές λύσεις, αξιοποιούν τα παραδοσιακά κρατικά και κομματικά πελατειακά δίκτυα, τις λογικές των «δικών μας παιδιών». Λόγω της κρίσης λυγίζουν πιο εύκολα αντιστάσεις και συνειδήσεις.

5. Και όμως. Από την σημερινή δύσκολη κατάσταση υπάρχει διέξοδος. Είναι η αγωνιστική και ενωτική αντίσταση των εργαζομένων. Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ύδρευσης δείχνει το δρόμο: Ενωμένοι, μέχρι το τέλος, μπορούμε να νικήσουμε.

6. Η ενίσχυση του ΣΕΚΕΣ στο Δ.Σ. του Συλλόγου Προσωπικού και στους αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ενίσχυση του ενωτικού και αγωνιστικού κλίματος στην ΕΥΔΑΠ.

7. Το ΣΕΚΕΣ ανδρώθηκε τη διετία 2013-14, μέσα κι έξω από την ΕΥΔΑΠ αντιπαλεύοντας την ιδιωτικοποίηση του Νερού, υπερασπίζοντας τη δημόσια ΕΥΔΑΠ και τα εργατικά συμφέροντα. Το ΣΕΚΕΣ ωρίμασε τη διετία 2015-16, στη δίνη της μεγάλης μάχης του ΟΧΙ, στην επιμονή μας στους στόχους υπεράσπισης του Δημόσιου νερού, των κοινωνικών αναγκών, των εργατικών συμφερόντων, στην επιμονή μας στη δράση, και στην ενωτική προσπάθεια, εντός του ΣΕΚΕΣ, μέσα στους εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, πανελλαδικά, αλλά και μαζί με την κοινωνία.

8. Το ΣΕΚΕΣ είναι μια αυτόνομη κινηματική και ταξική συλλογικότητα,  μια συλλογικότητα αγωνιούντων, σκεπτόμενων και αγωνιζόμενων. Με διάφορες πολιτικές προελεύσεις και ιδεολογικές καταβολές (πλην φασισμού), με διαφορετικές κομματικές ή χωρίς κομματικές εντάξεις. «Στεκόμαστε» από την πλευρά της δημόσιας και κοινωφελούς ΕΥΔΑΠ, μαζί με την κοινωνία της Αττικής και αντιμετωπίζουμε τον κύκλο του Νερού ως δημόσιο κοινό αγαθό. Οργανώνουμε τη συνδικαλιστική μας παρέμβαση αντιτιθέμενοι στον κομματικό, κυβερνητικού και εργοδοτικό συνδικαλισμό, παλιό και νέο.

9. Το ΣΕΚΕΣ διασφαλίζει καθημερινά τη μέγιστη ενότητα των εργαζομένων και τη συμμαχία με την κοινωνία στη βάση των εργατικών συμφερόντων και του κοινωνικού οφέλους. Αυτό αποδείχτηκε όλο το προηγούμενο διάστημα:

 • Καθοριστική η αγωνιστική και ενωτική συμβολή του ΣΕΚΕΣ στις μεγαλύτερες τις τελευταίες δεκαετίες, απεργιακές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού και την ένταξη της ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο
 • Συμβολή στις δράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος της ΕΥΔΑΠ και της κοινωνίας ενάντια στη αρπαγή των αποθεματικών
 • Παρέμβαση για τη μονιμοποίηση των νέων υδρονομέων
 • Δεκάδες ομιλίες και παρεμβάσεις σε συγκεντρώσεις σε γειτονιές της Αθήνας και δήμους της Αττικής. Προσκλήσεις και συμμετοχή σε εκδηλώσεις στην επαρχία.
 • Παρέμβαση στη ΔΕΘ μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ
 • Διοργάνωση της 3ης συνάντησης της Πανελλαδικής Συμμαχίας για το Νερό, με πάνω από 30 συλλογικότητες και κινήματα.
 • Παρουσία σε Ευρωπαϊκές συλλογικότητες για το νερό και στο Ευρωκοινοβούλιο

10. Το ΣΕΚΕΣ, σαν συλλογικότητα, υπερασπίστηκε τον εαυτό τους, όταν το δέλεαρ της εξουσίας, τα bonus της υποταγής ή ο φόβος αξιοποιήθηκαν για να διασπάσουν τις γραμμές του. Αντισταθήκαμε σε εντολές κάθετων διαχωρισμών, μείναμε σταθεροί στο δρόμο υπεράσπισης των εργατικών συμφερόντων και των κοινωνικών αναγκών. Διαφοροποιηθήκαμε κάθετα από αντιλήψεις διαχωρισμών και διασπάσεων, που θα εξυπηρετούσαν κυβερνητικές κατευθύνσεις, κομματικές αποφάσεις ή εργοδοτικές επιλογές. Δυστυχώς όσοι και όσες αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το ΣΕΚΕΣ, επέλεξαν το δρόμο της απουσίας από τη ζωή του Συλλόγου Προσωπικού και των κινητοποιήσεων των εργαζομένων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σας καλούμε να ενισχύσετε με τη συμμετοχή και την ψήφο σας το ΣΕΚΕΣ για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο Σύλλογο και την Ομοσπονδία, για:

 • Να μην περάσει καμία μορφή ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ
 • Να γίνουν προσλήψεις, τώρα, του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των 23 νέων υδρονομέων.
 • Αλληλεγγύη στη δοκιμαζόμενη κοινωνία. Καμία διακοπή υδροδότησης σε όσους έχουν οικονομική αδυναμία
 • Να τελειώσει η συνδικαλιστική πολυδιάσπαση. Ένα συνδικάτο όλων των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ. Στην ενότητα είναι η δύναμή μας.
 • Ένταξη στα σωματεία όλων όσων εργάζονται στην ΕΥΔΑΠ με κάθε μορφή και σχέση εργασίας
 • Να γίνει το σωματείο έκφραση της συμμετοχής ΟΛΩΝ των εργαζομένων και όχι το έδαφος αντιπαράθεσης προειλημμένων κομματικών και παραταξιακών αποφάσεων.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΓΟΥΣΗΣ ΛΟΥΚΑΣ
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΑΛΕΞΗΣ
ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΜΕΡΣΙΝΙΑΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΜΠΑΣΤΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΝΕΜΠΟΤΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΠΑΠΑΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΛΥΜΠΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΕΝΤΑΡΒΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΓΙΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΚΑΝΑΡΑΧΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
ΠΟΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ PDF   |     H ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΣΕ PDF

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ