Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σύλλογοι Μηχανικών & Επιστημονικού Προσωπικού: Eπιστολή στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ για την σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο

Συλλόγου Μηχανικών Π.Ε. & Τ.Ε. ΕΥΔΑΠ
Συλλόγος Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ

3.12.2021
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ αποφάσισε την υπογραφή της Σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο και της Σύμβασης για τη διαχείριση του ΕΥΣ.

Πράγματι πρόκειται για ιστορικό γεγονός για την πορεία της εταιρείας αλλά όχι με την ερμηνεία που έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος στην επιστολή του προς τους εργαζόμενους.
Πρόκειται για την απόφαση της ΕΥΔΑΠ να εγκαταλείψει το ΕΥΣ και τους εργαζόμενους και έρχεται ως η επόμενη πράξη του δράματος από εκείνη της μετοχοποίησης το 1999 που ανοίγει το δρόμο της ιδιωτικοποίησης. Δίνει τη διαχείριση του νερού σε ιδιώτες και καθιστά την ΕΥΔΑΠ όμηρο και χρηματοδότη-αιμοδότη των ιδιωτικών συμφερόντων. με ληστρικούς όρους, που θα έχουν ως αποτέλεσμα μειώσεις μισθών και αυξήσεις του τιμολογίου ύδρευσης στους πολίτες του λεκανοπεδίου.

Σας κοινοποιούμε την επιστολή των συλλόγων μας προς το ΔΣ της εταιρείας:

01.12.2021

Προς: Πρόεδρο ΔΣ ΕΥΔΑΠ κα Θεωδ. Βαρβαρίγου,
Διευθύνων σύμβουλο ΕΥΔΑΠ κ. Χαρ. Σαχίνη,
Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ ΑΕ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμα μέλη,

Σήμερα έρχεται προς ψήφιση η σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου με την ΕΥΔΑΠ η οποία για πρώτη φορά από το 1999 καθορίζει τίμημα για το ακατέργαστο νερό που το Δημόσιο παραχωρεί στην ΕΥΔΑΠ.

Από το 1999 και για πέντε χρόνια το τίμημα αυτό συμψηφιζόταν με το κόστος λειτουργίας και συντήρησης του ΕΥΣ που η ΕΥΔΑΠ έχει αναλάβει. Το 2013 εκδόθηκε ΚΥΑ για να ρυθμίσει εκατέρωθεν ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις και οφειλές του Ελληνικού Δημοσίου και της ΕΥΔΑΠ και ουδόλως αποτελούσε το γενικότερο ρυθμιστικό πλαίσιο των απαιτήσεων και οφειλών που πηγάζουν από τη Σύμβαση του 1999.

Από το 2013 και μετά οι διοικήσεις βασισμένες στην παραπάνω λογική, σθεναρά αντιστέκονταν σε όλες τις προσπάθειες να επιβληθεί αντίστοιχη υψηλή τιμή του ακατέργαστου νερού που θα ξεπερνούσε το κόστος συντήρησης και λειτουργίας του ΕΥΣ.

Η σημερινή διοίκηση αναθεωρεί την έως τώρα στάση των προκατόχων της και αποδέχεται μία τιμή του ακατέργαστου νερού η οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση της τιμής του τιμολογίου της ΕΥΔΑΠ προς τους πολίτες .

Συνεπώς όσοι ψηφίσουν την απαράδεκτα υψηλή τιμή του ακατέργαστου νερού ουσιαστικά ανοίγουν την πόρτα για την αυριανή αύξηση της τιμής του νερού για τον καταναλωτή και την εκχώρηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Πρωτεύουσας (ΕΥΣ) με ΣΔΙΤ σε ιδιώτες ανταγωνιστές.

Η αυριανή αυτή αύξηση θα έχει ονοματεπώνυμα εκτός των μελών της κυβέρνησης και τα δικά σας ονόματα. Θα φέρετε ακέραια την πολιτική ευθύνη για το επερχόμενο χαράτσι προς τους πολίτες.

Για τα ΔΣ των συλλόγων

Ο Πρόεδρος
του Συλλόγου Μηχανικών Π.Ε. & Τ.Ε. ΕΥΔΑΠ
Γεώργιος ΔήμτσαςΗ Γραμματέας
Δέσποινα Ζάννου
 Ο Πρόεδρος
του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ
Ηλίας ΚορλόςΟ Γραμματέας
Κώστας Λυμπέρης

 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ