Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Συμμαχία για το Σύλλογο Προσωπικού: “Δικαστικές Διεκδικήσεις και τα ψεύδη των παρατάξεων ΑΚΕ, ΕΣΚ-ΠΑΜΕ & ΠΑΣΚΕ για την ΕΣΣΕ του 2018”

Αθήνα, 2.12.2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Δικαστικές Διεκδικήσεις
και τα ψεύδη των παρατάξεων ΑΚΕ, ΕΣΚ-ΠΑΜΕ & ΠΑΣΚΕ
για την ΕΣΣΕ του 2018 !!!

Οι ανωτέρω παρατάξεις και ένα μέρος της ΔΑΚΕ από κοινού καταστρατηγώντας κάθε δημοκρατικό και συνδικαλιστικό δικαίωμα διαπραγματεύτηκαν και συμφώνησαν την κατάπτυστη και παράνομη ΕΣΣΕ 2021, που καταστρατήγησε τα εργασιακά μας και οικονομικά μας δικαιώματα. Ο Πρόεδρος & ο Γεν. Γραμματέας  του Συλλόγου Προσωπικού έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην εφαρμογή του αντεργατικού πλαισίου συμφώνησαν :
α)  Σε μηδενικές (0) αυξήσεις σε βασικούς μισθούς και επιδόματα,
β) Ξεπούλησαν την εξομοίωση του χρονοεπιδόματος
γ) Ξεπούλησαν την επαναφορά των επιδομάτων
δ) Χάρισαν στον εργοδότη 14 εκ που όφειλε στους εργαζόμενος  από το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα  χωρίς να ρωτήσουν την γνώμη τους.

Έφθασαν στο σημείο να αμφισβητήσουν σε συνεργασία με τη Διοίκηση την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ) του 2018 και παροχές που δόθηκαν με αποφάσεις ΔΣ για να υπογράψουν τα ήδη υπογεγραμμένα και να δημιουργήσουν  προκάλυμμα για τη μειοδοτική τους στάση.

Συνάδελφισσες, -οι,
Ο Πρόεδρος & ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Προσωπικού καταγγέλλουν την Συλλογική Σύμβαση του 2018 ότι εφάρμοζε περικοπές με την ενσωμάτωση της ΑΤΑ και παράτεινε τις περικοπές του νόμου 4024/11. Στην αγωγή τους όμως την επικαλούνται σαν «ευαγγέλιο» και αναφέρουν :

«Τα συμβαλλόμενα μέρη…. ρητώς συμφωνούν και πανηγυρικά διατυπώνουν στο κείμενο της Συλλογικής Σύμβασης του 2018 τη βούληση και συμφωνία τους για επαναφορά του μισθολογίου στα προ του νόμου 4024/11 επίπεδα δηλαδή στην καταβολή των αποδοχών όπως αυτές προβλέπονται από τις αναφερόμενες στον όρο 3.3 της ΕΣΣΕ 2018 Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.»

Συνεχίζουν και εξειδικεύουν ότι :

« Για τον άνω λόγο επιλέχθηκε η αύξηση αυτή στις συνολικές αποδοχές να επέλθει όχι αμέσως αλλά σταδιακά και σε βάθος τριετίας, στόχος ο οποίος επιτυγχάνεται δια της επιβολής ποσοστιαίας και σταδιακώς φθίνουσας περικοπής στις συνολικές αποδοχές, όπως αυτές είχαν αυξηθεί δια της ενσωμάτωσης της ΑΤΑ.
Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για «περικοπή» αλλά για σταδιακή ανά περιόδους κατανομή της επελθούσας αύξηση στις αποδοχές.»

Τους αφήνουμε στην κρίση σας

Δικαστικές διεκδικήσεις

Συνάδελφισσες, -οι,
Όπως γνωρίζετε προχωρούμε στην δικαστική διεκδίκηση των περικοπών του 4024/11 (από το 2018 και μετά) και στην διεκδίκηση της εξομοίωσης του χρονοεπιδόματος σε συνεργασία με το νομικό γραφείο του Δημ. Περπατάρη. Το κόστος  κάθε αγωγής θα είναι 40 ευρώ και με ποσοστό αμοιβής 8% στο καθαρό ποσό που θα επιδικαστεί υπέρ του κάθε εργαζόμενου.  Τα εργολαβικά είναι ατομικά και επιστρέφονται στην κατοχή του εργαζομένου με την πρωτότυπη υπογραφή του νομικού συμβούλου. Για περισσότερες πληροφορίες και τη διευκόλυνση της διαδικασίας θα μπορείτε να επικοινωνείτε με τους παρακάτω συναδέλφου:
Αναστάσιος Τζανής, Μενίδι τηλ. 6977038961
Απόστολος Κολοκώτσιος, Περιφερειακά τηλ. 6959999803
Βάιος Γιαννουσάς, Σατωβριάνδου – Αθηνάς τηλ. 6979164333
Κοσμάς Σταμπολίτης , Λαοδικείας, τηλ. 6939120139
Στέλιος Γρατσίας, Περισσός τηλ. 6981655669
Νίκος Λούζης, Τεχνικό Πειραιά, τηλ. 6977771478

Σημαντική σημείωση : Τα εργολαβικά για το χρονοεπίδομα θα πρέπει να προσκομίζονται έως της 15 Δεκεμβρίου του 2021 για να προλάβουν να κατατεθούν οι αγωγές έως το τέλος του έτους και να μην χαθεί η διεκδίκηση του 2016.

Για τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ για το Σύλλογο Προσωπικού

Η εκτελεστική της επιτροπή

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ