Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: Ανακοίνωση – Πρόσκληση σε Απολογιστική Γενική Συνέλευση (24/6)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.ΥΔ.Α.Π.

Αθήνα, 19- 6 – 2019

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΚΑΛΕΙ όλα τα μέλη του Συλλόγου σε ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, που θα γίνει στις 24 Ιουνίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.00 π.μ., στην Αίθουσα Συνεδριάσεων  Περισσού.

Τα θέματα της ημερησίας διάταξης είναι τα εξής:

  1. Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης
  2. Διοικητικός Απολογισμός
  3. Οικονομικός Απολογισμός
  4. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής
  5. Ψηφοφορίες
  6. Προτάσεις – Τοποθετήσεις 

H χρονική συγκυρία που βρισκόμαστε καθιστά την παρουσία σας στη Γενική Συνέλευση απαραίτητη περισσότερο από κάθε άλλη φορά καθώς οι εξελίξεις, τόσο γενικότερα όσο και στην ΕΥΔΑΠ, επιβάλλουν την ενεργή συμμετοχή όλων των εργαζομένων.

Ένα από τα βασικότερα θέματα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον ως εργαζόμενοι είναι η επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση της εταιρείας με την πώληση ποσοστού 11% που ανήκει στο Υπερταμείο και  είναι μνημονιακή δέσμευση.

Εκκρεμεί άλλωστε η απόφαση  προσφυγής της ΟΜΕ στο ΣτΕ για την ακύρωση  ένταξης της ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείo.

Παράλληλα, ελλοχεύει  ο κίνδυνος παραχώρησης του μάνατζμεντ της εταιρείας σε ιδιώτες ή σε σχήματα ιδιωτών με την μορφή συμπράξεων με το Δημόσιο (ΣΔΙΤ).

Ένα άλλο σοβαρό θέμα, με το οποίο είχαμε εκφράσει την διαφωνία μας ως Σύλλογος, είναι η μη κάλυψη της θέσης  Γενικού Διευθυντή Οικονομικών και Ανάπτυξης, της νέας Γενικής Διεύθυνσης, αν και έχουν περάσει δύο περίπου μήνες από τις τελευταίες τοποθετήσεις.

Παρόλο  που σε αυτή την Γενική Διεύθυνση εντάσσονται  ετερόκλητες οργανωτικές μονάδες με διαφορετικά αντικείμενα και διαδικασίες, η θέση αυτή είναι κομβική για τις δραστηριότητες της Εταιρείας και  θα πρέπει να καλυφθεί άμεσα  από  το στελεχιακό δυναμικό της.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν δεν πληρωθεί η θέση, αφενός εξυπηρετούνται οι σκοποί του Υπερταμείου και  αφετέρου απαξιώνεται και  υποβαθμίζεται ο ρόλος των Διοικητικών και Οικονομικών στελεχών της Εταιρείας που συμβάλουν καθημερινά στη βελτίωση της παραγωγικότητάς της.

Σχετικά με το θέμα της ψηφιοποίησης, στο οποίο  εμπλέκονται αναίτια πολλοί συνάδελφοι, σε περίπτωση που η Διοίκηση επιλέξει την πειθαρχική διαδικασία λαμβάνοντας ως βάση Διοικητικής Εξέτασης το πόρισμα των  Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, θεωρούμε ότι πρόκειται για μία αντικαταστατική διαδικασία.

Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική Διοικητική Εξέταση, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό Προσωπικού και τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας, ώστε να δοθεί στους συναδέλφους η δυνατότητα να  διατυπώσουν και να τεκμηριώσουν τις απόψεις τους.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι αυτή η υπόθεση το μόνο που επιφέρει είναι η μαζική διάχυση ευθυνών, η αναστάτωση στην εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας και η ευθυνοφοβία, είτε πολλών στελεχών που κατέχουν θέσεις ευθύνης, είτε πολλών εργαζομένων που συμμετέχουν σε επιτροπές, καθώς φοβούνται μήπως έχουν την τύχη των συναδέλφων που καλούνται να απολογηθούν στον ανακριτή τον Ιούλιο για το θέμα των πρώην Αποθηκών.

Τέλος, θα πρέπει να ολοκληρωθεί επιτέλους η διαδικασία των 300 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού που βρίσκονται πάνω από ένα χρόνο στον ΑΣΕΠ και να ξεκινήσουν άμεσα διαδικασίες προσλήψεων  ορισμένων ειδικοτήτων που έχει άμεσα ανάγκη η Εταιρεία,  όπως   Ιατρών, Χημικών, Βιολόγων κτλ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Σε κάθε περίπτωση,  θα πρέπει σαν Σύλλογος να αντισταθούμε στην ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, στην προσπάθεια ποινικοποίησης της λειτουργίας της, και στην απαξίωση του στελεχιακού δυναμικού της, με πνεύμα συνεργασίας, ενότητας και συσπείρωσης.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

Σπύρος Κυρίτσης

 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Εύη  Κοτσαλή

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ