Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού: “Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ετοιμάζει μνημόνιο παγώματος μισθολογικών δικαιωμάτων”

Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.ΥΔ.Α.Π

Αθήνα 30.11.2023

Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ετοιμάζει μνημόνιο παγώματος μισθολογικών δικαιωμάτων

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η νεοδιορισμένη από την κυβέρνηση της ΝΔ διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, «αξιοποιώντας» τον πρόσφατο εργασιακό νόμο 5053/2023 προετοιμάζει, μέσω γνωμοδοτήσεων, το πάγωμα-μείωση μισθολογικών παροχών και δικαιωμάτων, εκκινώντας από την διαγραφή της προϋπηρεσίας μετά την 14-02-2012.

Σε μια περίοδο που είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί το εισόδημα των εργαζομένων, μετά από το δωδεκαετές μνημονιακό πάγωμα αλλά και την πρόσφατη αύξηση του πληθωρισμού και της ακρίβειας, ακόμα και κυρίως, στα πιο βασικά είδη πρώτης ανάγκης (διατροφή -ενέργεια) δεν είναι δυνατό, ούτε αποδεκτό να συνεχίζονται σκέψεις και μεθοδεύσεις περαιτέρω διατήρησης περικοπών ή νέου παγώματος δικαιωμάτων.

Η επίθεση ως αρχή στους νεότερους συναδέλφους αφορά, με διάφορους τρόπους, όλους τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ. Άλλωστε η επιχείρηση συγκράτησης-μείωσης του μισθολογικού κόστους από τη διοίκηση ΝΔ-Σαχίνη, και μετά την 01-01-2024, φαίνεται από την πρόθεση να μην υλοποιηθεί ο όρος της ΕΣΣΕ 2007 για προώθηση κατά ένα βαθμό μετά από 30 χρόνια συνταξιοδοτικής ασφάλισης εντός ΕΥΔΑΠ ή 32 χρόνια εντός-εκτός, .

Όπως, με αποτελεσματικότητα, στηρίξαμε το δημόσιο νερό και τη δημόσια ΕΥΔΑΠ όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια έτσι και τώρα θα στηρίξουμε ενωμένοι, με την κοινωνία σύμμαχό μας, την ανάγκη η δημόσια ΕΥΔΑΠ να στηρίζεται σε αξιοπρεπείς εργαζόμενους – λειτουργούς στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ύδρευσης-αποχέτευση.

Αποδείχτηκε σε όλες τις περιπτώσεις (ενέργεια-τηλεπικοινωνίες-τρένα κλπ) ότι όσο μειώνονταν οι αποδοχές των εργαζομένων (μισθολογικό κόστος) τόσο αυξάνονταν τα τιμολόγια των αντίστοιχων υπηρεσιών (επιβάρυνση πολιτών).

Καλούμε τη διοίκηση να σταματήσει τώρα όλες τις μεθοδεύσεις νέων περικοπών ή παγώματος αποδοχών και δικαιωμάτων. Να συμφωνήσουμε τώρα σε μια νέα ΕΣΣΕ με γενναία στήριξη των αποδοχών που να καλύψει τις μειώσεις λόγω ακρίβειας και πληθωρισμού. Να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για τους νεότερους συναδέλφους (προσλήψεις 1995-2003) που έχουν παγώσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα όλα αυτά τα χρόνια.

Η διοίκηση να σεβαστεί το υψηλής ειδίκευσης και εμπειρίας επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό που προσλήφθηκε την τελευταία δεκαετία και να τους αντιμετωπίσει ως ατού για τη δημόσια ΕΥΔΑΠ και όχι ως «μισθολογικό βάρος». Να μην αποτρέπει με τέτοιες τακτικές την προσέλκυση νέων προσλήψεων.

Ο σύλλογος μας καλεί όλα τα μέλη μας να είναι σε εγρήγορση. Θα ενημερώνουμε για οποιαδήποτε εξέλιξη και για τις κινήσεις που θα δρομολογήσουμε.

Καλούμε επίσης την ομοσπονδία να οργανώσει την αντίσταση σε αυτές τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κορλός Ηλίας                             Λυμπέρης Κων/νος

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ