Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Μ. Αγγελάκης προς Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ: “Άμεση επίλυση εργασιακών ζητημάτων “

Μανώλης Μ. Αγγελάκης
Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ

Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2023

Προς:

Πρόεδρο ΔΣ ΕΥΔΑΠ, κο Στεργίου Γεώργιο

Διευθύνοντα Σύμβουλο ΔΣ ΕΥΔΑΠ, κο Σαχίνη Χαράλαμπο

Θέμα: Άμεση επίλυση εργασιακών ζητημάτων

Με προηγούμενη επιστολή μου επεσήμανα τα μισθολογικά ζητήματα  των εργαζομένων, τα οποία η Ε.ΥΔ.Α.Π.  υποχρεούται  άμεσα να διευθετήσει, με βάση τις κείμενες διατάξεις και τις ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.  Σε αυτά περιλαμβάνονται η άρση της αναστολής των μισθολογικών προαγωγών, η  χορήγηση της μισθολογικής προώθησης που προβλέπει η ΕΣΣΕ 2007 για τους εργαζόμενους που συμπληρώνουν 30 ή 32 χρόνια εργασίας, η αύξηση του πλαφόν, η καταβολή αποζημίωσης για εργασία την 6η ημέρα της εβδομάδος και Κυριακές/Αργίες. Πλέον των ανωτέρω, έχει έρθει ο χρόνος άμεσα να επανέλθει το μισθολόγιο στην κανονικότητα, δηλαδή στο καθεστώς που ίσχυε πριν το Ν. 4024/2011.

Δυστυχώς, εκτός του ότι μέχρι σήμερα δεν  έχω λάβει καμία απάντηση ή ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί, για την διευθέτηση των ως άνω ζητημάτων, έχω γίνει αποδέκτης της έντονης ανησυχίας από μεγάλη μερίδα συναδέλφων,  σχετικά με τις εξελίξεις οι οποίες σχεδιάζονται αναφορικά με τη μισθολογική τους κατάσταση.

Υπάρχουν έντονες συζητήσεις ότι η Διοίκηση προτίθεται να  μην υπολογίσει το χρονικό διάστημα από 14.2.2012  έως 31.12.2023 ως υπηρεσία των εργαζομένων και α) να μη χορηγήσει τη μισθολογική προαγωγή της ΕΣΣΕ 2007 (30 ή 32 χρόνια) αλλά και β) να τροποποιήσει προς το δυσμενέστερο το μισθολόγιο των νεοπροσληφθέντων (μετά την 14.2.2012) υπαλλήλων.

Πρόκειται για ενέργειες που, εφόσον υλοποιηθούν, θα έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις σαφέστατες διατάξεις των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αλλά και των Νόμων του κράτους, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν επιβάλλουν το μη συνυπολογισμό του χρονικού διαστήματος (14.2.2012 – 31.12.2023) για τη χορήγηση της μισθολογικής προαγωγής και φυσικά απαγορεύουν οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια του εργοδότη,  με την οποία καταργούνται κεκτημένα δικαιώματα από την ατομική σύμβαση εργασίας και τις συλλογικές συμβάσεις.

Ιδιαίτερη εντύπωση επιπλέον προκαλεί το γεγονός, που έγινε ευρέως γνωστό,  ότι οι Νομικές σας Υπηρεσίες, αυτές δηλαδή που είχαν εισηγηθεί την αναγνώριση της προϋπηρεσίας στους νεοπροσληφθέντες μετά την 14.2.2012 υπαλλήλους, για την κατάταξή τους στους ανάλογους βαθμούς και τον υπολογισμό του χρονοεπιδόματος, σήμερα εμφανίζονται να έχουν αλλάξει  άποψη και γνωμοδοτούν για το ακριβώς αντίθετο.

Και όχι μόνον αυτό,  αλλά μέσα σε διάστημα μόλις λίγων ημερών  συνέταξαν  δύο διαμετρικά αντίθετες μεταξύ τους γνωμοδοτήσεις, η δεύτερη εκ των οποίων   είναι αντίθετη της πρώτης και εισηγείται  το μη συνυπολογισμό του χρονικού διαστήματος 14.2.2012 έως 31.12.2023 για τη  χορήγηση της μισθολογικής προώθησης της ΕΣΣΕ 2007 και την τροποποίηση του μισθολογίου των νεοπροσληφθέντων, στους οποίους έχει ήδη αναγνωρισθεί  το ως άνω διάστημα.

Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με τα  δικαιώματα των εργαζομένων, προκειμένου να εξυπηρετήσει σκοπούς που αφορούν την κερδοφορία και την επίτευξη οικονομικών στόχων,  επιχειρώντας  να καλύψει  την πλήρη αποτυχία  του στον  τομέα αυτό.

Οι εργαζόμενοι, στους οποίους στηρίζεται η λειτουργία της εταιρείας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου  και οι οποίοι  έχουν όλα τα έτη των μνημονίων υποφέρει εξαιτίας των αλλεπάλληλων περικοπών, δικαιούνται να λάβουν σήμερα τα όσα νομίμως τους αναλογούν.

Με την παρούσα επιστολή μου εφιστώ την προσοχή προς τη Διοίκηση και σας καλώ άμεσα να διαψεύσετε ως ανυπόστατες και ψευδείς τις «φήμες» και «ειδήσεις» που υπάρχουν, αναστατώνοντας το προσωπικό.

Λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος ζήτω άμεσα να έρθει το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της  6.12.2023 και να με ενημερώσετε άμεσα ως εκπρόσωπο των εργαζομένων α) για τις ενέργειες που έχουν γίνει, για την ικανοποίηση των μισθολογικών αιτημάτων  των εργαζομένων  και β) να μου χορηγήσετε αντίγραφα όλων των  σχετικών εγγράφων (αλληλογραφία μεταξύ των Διευθύνσεων, γνωμοδοτήσεις Νομικής Υπηρεσίας και λοιπών κ.τ.λ.) τα  οποία σχετίζονται με την διευθέτηση των μισθολογικών ζητημάτων που σας έχω  θέσει.

Αγγελάκης Μανώλης

Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο ΔΣ  ΕΥΔΑΠ 

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ