Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σύλλογος Προσωπικού: “1η Μαΐου – Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου θα νικήσουν» 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΥΔΑΠ

1η Μαΐου «Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου θα νικήσουν»

Το τελευταίο διάστημα οι πολιτικές που γεννούν την καταπίεση, το σύστημα της βαρβαρότητας, δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα από τους εργατικούς αγώνες στη Γαλλία, στη Βρετανία, στη Γερμανία, στην Πορτογαλία, στο Βέλγιο, στη Σρι Λάνκα και σε άλλες χώρες, όπου εκατομμύρια εργαζόμενοι με διάρκεια, με πρωτόγνωρη μαζικότητα και αντοχή, βγαίνουν στους δρόμους, απεργούν, διεκδικούν και διαδηλώνουν απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνουν όλες οι κυβερνήσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα και τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.

Απέναντι στις ίδιες φωνές που αντιμετωπίζουμε και στη χώρα μας, που μας καλούν να μείνουμε στον δρόμο του ρεαλισμού με σκυμμένο το κεφάλι,στον μονόδρομο της εξουσίας των αφεντικών, οι εργατικές κινητοποιήσεις σε μια σειρά χώρες στέλνουν ελπιδοφόρα μηνύματα αγωνιστικής ανάτασης.

Ο Σύλλογος Προσωπικού με ορμή και έμπνευση από την Ιστορία του, συμμετέχει μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 1ης Μάη δηλώνοντας ξεκάθαρα:

«Τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργαζομένων στον δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!

Κρατάμε γερά το νήμα που διαπερνά και συνδέει την Πρωτομαγιά του Σικάγου το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944 και κάθε Πρωτομαγιά έως σήμερα, μέρα – σύμβολο για το δίκιο των εργαζομένων.

Τιμάμε την 1η Μάη δυναμώνοντας τον αγώνα για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σωτήρες για τον εργαζόμενο λαό. Για να ανασάνουμε από την ακρίβεια, θα πρέπει να πάρουμε εμείς την υπόθεση στα χέρια μας, διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις και μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης, κατάργηση φόρων και χαρατσιών.
Για να τραβήξουμε τον δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων».

Το σωματείο μας και φέτος κατέθεσε στεφάνι, στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στους 200 εκτελεσμένους αγωνιστές και Κομουνιστές της Καισαριανής από τις δυνάμεις κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων. 

Η 1η Μάη να γίνει η μέρα – αφετηρία, κλιμάκωσης του αγώνα, της διεκδίκησης, με πρωτοβουλίες και δράσεις, απέναντι στην αδιαλλαξία και τον εμπαιγμό της εργοδοσίας, της διορισμένης διοίκησης και των “αμέτοχων” Μετόχων στα προβλήματα των εργαζομένων .

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Άμεση οικονομική ενίσχυση. 
  • Συμπληρωματική ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς
  • Άμεση κατάργηση του άρθρου 3 της συμπληρωματικής ΣΣΕ 2019 που παρέτεινε τις περικοπές του ν.4024 
  • Προσλήψεις του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού. Να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας. 
  • Να δοθεί τέλος στην Εμπορευματοποίηση – Ιδιωτικοποίηση του νερού.

Παίρνουμε μέρος μαζικά στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων πίσω από το πανό του σωματείου μας.

Για το Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ρετουνιώτης Σάκης Χαρατσής Μανώλης

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ