Σύλλογος Προσωπικού: Εκδήλωση στο Cine Δεξαμενή για νομοσχέδιο και ΣΣΕ

Σύμφωνα με ανάρτηση στο site του Συλλόγου:

“Στις 28 Μαΐου έγινε μια σημαντική εκδήλωση του Συλλόγου μας για το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και συζήτηση για την νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στην ΕΥΔΑΠ, αρκετοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες παρακολούθησαν μια αναλυτική παρουσίαση απ τους ομιλητές των δυο θεμάτων ώστε να γνωρίζουμε τι προβλέπεται τι μας συμβαίνει γιατί μας συμβαίνει, ώστε να αντιδράσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα στις επερχόμενες εξελίξεις.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σάκης Ρετουνιώτης σε αποστροφή του λόγου του είπε χαρακτηριστικά για την διεκδίκηση της Συλλογικής σύμβασης εργασίας: Θα παλέψουμε για μια Συλλογική σύμβαση εργασίας που θα έχει το μέγιστο δυνατό όφελος για όλους τους εργαζόμενους χωρίς συντεχνιασμούς.

Ο Γραμματέας του Συλλόγου Μανώλης Χαρατσής αφού ανέλυσε διεξοδικά σχεδόν άρθρο άρθρο το νομοσχέδιο είπε χαρακτηριστικά καλώντας και την ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ στην απεργία στις 3 Ιούνη: Δεν θα μείνει  η ΕΥΔΑΠ μέσα σε μια προστατευμένη γυάλα μακριά απ τις επιπτώσεις που θα φέρει το αντεργατικό έκτρωμα, και μίλησε για μια Συλλογική σύμβαση με άρση των περικοπών και κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

Ο Έφορος του Συλλόγου Μανώλης Μαστοράκης αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στο αντεργατικό νομοσχέδιο για το τι σημαίνει αυτό για την υγεία και τις οικογένειες, ζήτησε Συλλογική σύμβαση όχι μειωμένων απαιτήσεων και στόχευσε περισσότερο προς το απεργιακό δικαίωμα δηλώνοντας χαρακτηριστικά : Δεν είναι εδώ Ιαπωνία να βάλουμε λευκό περιβραχιόνιο στο χέρι και να λέμε ότι απεργούμε  Εδώ είναι Ελλάδα των αγώνων εδώ είναι το ταξικό κίνημα.

Ο Νομικός του σωματείου μας Γιώργος Αρβανίτης ανέλυσε διεξοδικά όλα τα άρθρα που έχουν προβλήματα και εντέλει ήταν τόσα πολλά που ήταν αδύνατο να ανέβει όλη η ανάλυση στην ιστοσελίδα μας οπότε επιλέξαμε τα κυριότερα.

Ο Σύλλογος μας θα συνεχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της ενημέρωσης και της κινητοποίησης των εργαζομένων στις επόμενες εβδομάδες ως οφείλει, κλιμάκια του Συλλόγου θα περιοδεύουν στους χώρους και για τα δυο ζητήματα”.

Φωτογραφίες και video από την εκδήλωση εδώ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here