Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Σύλλογος Προσωπικού: Καλούμε την διοίκηση να καταβάλει τα  οφειλόμενα στους εργαζόμενους άμεσα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΥΔΑΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19/2/2024


Καλούμε την διοίκηση να καταβάλει τα  οφειλόμενα στους εργαζόμενους άμεσα 

Με ανακοίνωση της διοίκησης εφαρμόστηκε άμεσα από 1/12/1023 η αντεργατική διάταξη  του νόμου 5053/2023 σχετικά με την υποχρέωση των εργαζόμενων να παρέχουν την εργασία τους την έκτη μέρα της εβδομάδος χωρίς χορήγηση ρεπό.

Και ενώ οι εργαζόμενοι εργάζονται ακατάπαυστα εδώ και τρεις μήνες η εργοδοσία δεν έχει καταβάλει την αποζημίωση του Σαββάτου επικαλούμενη ζητήματα πληροφορικής.

Το σωματείο μας αφού ενημερώθηκε από τα μέλη του ότι και για αυτόν το μήνα η διοίκηση δεν προτίθεται να αποζημιώσει τους εργαζόμενους για την 6η μέρα εργασίας παραβιάζοντας για ακόμη μια φορά την εργατική νομοθεσία, προχώρησε ως όφειλε άμεσα σε ενέργειες ξεκινώντας με εξώδικη πρόσκληση συμμόρφωσης της διοίκησης.

Την καλούμε να συμμορφωθεί άμεσα ειδάλλως θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω ενέργειες. 

Σε κάθε περίπτωση το σωματείο θα συνεχίσει να παλεύει για πενθήμερη εργασία με προσαύξηση του Σαββάτου κατά  40%  και ημέρα ανάπαυσης 


 

Ακολουθεί το εξώδικο

EΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ 

ΕΞΩΔΙΚΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ –ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ – ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ 

Της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία  «Σύλλογος Προσωπικού  Ε.ΥΔ.Α.Π.» , που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Κρατίνου αρ. 7), όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

Προς 

 την εταιρεία με την επωνυμία “Eταιρεία Yδρεύσεως και Aποχετεύσεως Πρωτευούσης”, που εδρεύει στην Aθήνα (οδός Ωρωπού αρ. 156, Γαλάτσι), όπως εκπροσωπείται νόμιμα. 

Έχουμε ενημερωθεί από μέλη μας ότι από τον Δεκέμβριο του έτους 2023  και μέχρι σήμερα υποχρεώνετε  μόνιμα και τακτικά εργαζόμενους  σε εξαήμερη εργασία. Για την εργασία τους αυτή δεν τους καταβάλλετε την προβλεπόμενη αμοιβή από το Ν. 5053/2023, η οποία ισούται με το καταβαλλόμενο ημερομίσθιο προσαυξημένο κατά 40%. Στις αλλεπάλληλες  δε οχλήσεις των εργαζομένων για καταβολή, προβάλλετε διάφορες  αβάσιμες και αόριστες δικαιολογίες.

Επειδή   ως προς το ζήτημα της αμοιβής της εργασίας κατά την 6η ημέρα της εβδομάδος έχετε ήδη  αποδειχθεί κατά το παρελθόν απολύτως ασυνεπείς, μη καταβάλλοντας τις νόμιμες αποδοχές των εργαζομένων.

Επειδή την τακτική σας αυτή, της εκμετάλλευσης δηλαδή της εντατικοποιημένης  εργασίας των υπαλλήλων,  χωρίς την καταβολή της νόμιμης αμοιβής, συνεχίζετε και σήμερα.

Επειδή ως πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση έχουμε νόμιμο δικαίωμα στην προάσπιση των  εργαζομένων – μελών μας και τους εκπροσωπούμε στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους από παράνομες ενέργειες υμών ως εργοδότη.

 Για τους λόγους αυτούς

(και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας)

Διαμαρτυρόμεθα και καταγγέλλουμε   την απαράδεκτη, παράνομη, υπαίτια και αντισυμβατική συμπεριφορά σας.

Σας καλούμε να παύσετε την επί σειρά ετών εκμετάλλευση των εργαζομένων και να καταβάλλετε εμπρόθεσμα τις νόμιμες αποδοχές τους.

Σας καλούμε  όπως άμεσα  στην επόμενη μισθοδοσία καταβάλετε  σε όλους τους εργαζόμενους που εργάσθηκαν την 6η ημέρα της εβδομάδας, τη νόμιμη αμοιβή που δικαιούνται από τον Δεκέμβριο 2023 και μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το Ν.5053/2023.

Σας καλούμε  επιπλέον όπως καταβάλετε τις οφειλές σας λόγω εργασίας κατά παράβαση του πενθημέρου την 6η ημέρα της εβδομάδας του προηγούμενου διαστήματος.

Σας δηλώνουμε ότι σε περίπτωση  συνέχισης  της άρνησής σας προς καταβολή, οι εργαζόμενοι θα προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Τέλος, επιφυλλασσόμαστε της διεκδικήσεως παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Για το Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ρετουνιώτης ΣάκηςΧαρατσής Μανώλης

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ