Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Το καυστικό χιούμορ και η πραγματικότητα

(Με αφορμή την ανάρτηση «Ο Γενικός και το σωματείο”)

Γράφει ο Κώστας Λυμπέρης, μέλος της ΕΥΑΕ (Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας)


Ιδιαίτερα καυστικό αλλά καθόλου «ταξικό» το χιούμορ του ανώνυμου (γιατί άραγε;) συντάκτη της ανάρτησης «Ο Γενικός και το σωματείο»  και των διαχειριστών της ιστοσελίδας που το υιοθέτησαν εντυπωσιασμένοι απ’ αυτήν την ιδιαίτερη αίσθηση χιούμορ, όπως αναφέρουν.

Ο χιουμορίστας ανωνυμογράφος θεωρεί «χάντρες και καθρεφτάκια» βασικά μέσα (ΜΑΠ, ιματισμός, Η/Υ, κινητά, αυτοκίνητα) και εργαλεία (μήπως και οι προσλήψεις;) για μια άνετη, ασφαλή και παραγωγική εργασία όλων των εργαζομένων αλλά και ειδικά των ανθρώπων που εκτεθειμένοι σε δύσκολες συνθήκες (καύσωνες, παγετοί, βροχές κλπ, καλώδια, επικίνδυνα χαντάκια κ.λ.π., εντός κυκλοφορίας ή σε απομονωμένες και επικίνδυνες περιοχές ή ώρες) πασχίζουν για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Είναι όχι μόνο φυσικό αλλά επιβάλλεται, αφενός το συνδικαλιστικό κίνημα να διεκδικεί και αφετέρου η διοικητική και υπηρεσιακή πυραμίδα να εξασφαλίσει κάθε μέσο και διαδικασία που διασφαλίζει την ασφάλεια, την υγεία, την άνεση, την παραγωγικότητα της εργασίας των εργατοτεχνιτών, των υδρονομέων, των καταμετρητών και όλων των εργαζόμενων.

Επιπλέον η παραγωγική και αποτελεσματική εργασία των συνεργείων της ΕΥΔΑΠ, ώστε να επιτελείται η ποιοτική παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες είναι ένας εκ των όρων υπεράσπισης της δημόσιας ΕΥΔΑΠ και έναντι της «αναγκαιότητας» εργολαβιών αλλά και του «τρόπου» εκτέλεσης όσων εξ αυτών υπάρχουν. 

ΥΓ1: Το λογικό και αναμενόμενο, από την ΕΥΔΑΠίτικη ιστοσελίδα του κυβερνητικού κόμματος, θα ήταν να βλέπει, να μιλάει, κυριότερα δε να γράφει για διαδικασίες και θεσμούς που διασφαλίζουν τη δημόσια ΕΥΔΑΠ, το δημόσιο συμφέρον, τις άμεσα αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις, τη μονιμοποίηση των υδρονομέων και τόσα άλλα. Αλλά φαίνεται πως αδίκως περιμένουμε… Μετά από μήνες «απουσίας», και μάλιστα εν μέσω ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ, οι διαχειριστές του εν λόγω site, εντυπωσιασμένοι από το  χιουμορίστα ανωνυμογράφο, τα ‘βαλαν με την υγιεινή και ασφάλεια των εργατοτεχνιτών. 

ΥΓ2: Η  γκάμα των Γενικών και των ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ διαθέτει από “ελαφρολαϊκή” αριστερά έως “βαριά” δεξιά (για να χρησιμοποιήσω και ‘γω το καυστικό χιουμοριστικό στυλ του δημοσιεύματος).  Δυο απορίες μόνο:

1η: Ποιος, άλλος εκτός από την διοίκηση όρισε (και μάλιστα με «επίσημη και αξιοκρατική τελετή συμβίωσης») τους Γενικούς και τους Βοηθούς ;

2η: Ποιος δίνει «δύναμη και εξουσία» στους ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ, είτε ΠΑΣΟΚο-δημοκρατικοΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ, είτε ΝΕΟδημοκρατικής απόχρωσης, αν όχι η διοίκηση με τις επιλογές της; 

ΥΓ3: «Καλεσμένοι ήταν και μέλη αριστερής συνιστώσας εχθρικής προς την κυβέρνηση φιλικής όμως προς τον Γενικό». 15 λέξεις, 6 υπονούμενα.

Εάν λοιπόν, δεν πρόκειται για.. χιούμορ, ο ανωνυμογράφος καλό είναι για να μην κατηγορηθεί ότι πετάει «λάσπη στον ανεμιστήρα» να αποσαφηνίσει ποιοι και πού ήταν «καλεσμένοι»; ποιοι ήταν παριστάμενοι; ποια είναι η «αριστερή συνιστώσα»; ποια τα «μέλη» της; τι σημαίνει «εχθρική προς την κυβέρνηση»; και τι σημαίνει «φιλική προς το Γενικό»;

Η “αλίευση” (χωρίς μάλιστα αναφορά της πηγής)  και αναδημοσίευση (χωρίς συντάκτη και υπογραφή) δημοσιευμάτων από το διαδίκτυο, δεν απαλλάσσει τους διαχειριστές της ιστοσελίδας από την ευθύνη της αλήθειας.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ