Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Το ΣΕΚΕΣ στη “Συνέλευση των λαών του κόσμου” στο Καράκας 24-27/2/2019

Ανακοίνωση Νο 3 – Σάββατο 23/2/2019

Το ΣΕΚΕΣ στη “Συνέλευση των λαών του κόσμου” στο Καράκας 24-27/2/2019

Πριν από ένα χρόνο το ΣΕΚΕΣ είχε προσκληθεί να συμμετάσχει από 24-27/2 στο Καράκας της Βενεζουέλας στην μεγάλη συνάντηση κινημάτων και συλλογικοτήτων από όλο τον πλανήτη στη “Συνέλευσης των λαών του κόσμου” για τα δικαιώματα των λαών, τα κοινά αγαθά και το δημόσιο νερό.

Παρά την “εμπόλεμη” κατάσταση στη Βενεζουέλα ο εκπρόσωπος του ΣΕΚΕΣ στη “Συνέλευση” συνάδελφος Μανώλης Μαστοράκης ταξίδεψε για το Καράκας της Βενεζουέλας, αμέσως μετά το γλέντι του ΣΕΚΕΣ, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή το βράδυ.

Η προσπάθεια επέμβασης των ΗΠΑ με την στήριξη της Ε.Ε. και άλλων ιμπεριαλιστικών χωρών στα εσωτερικά μιας ανεξάρτητης χώρας μέλους του ΟΗΕ δεν θα μπορούσε να αποτρέψει το ΣΕΚΕΣ και ειδικά το Μανώλη από τη συμμετοχή του σε αυτό το σημαντικό γεγονός.

Το ΣΕΚΕΣ στηρίζει το δικαίωμα των λαών, στην αυτοδιάθεση, στη δημοκρατία και στην ευημερία. Και στέκεται ενάντια σε κάθε προσπάθεια οποιασδήποτε επέμβασης και αποκλεισμού στρατιωτικού, οικονομικού, πολιτικού ενάντια σε οποιονδήποτε λαό του πλανήτη. Η σιωπή για τη γενοκτονία στην Υεμένη, τα σκλαβοπάζαρα που ξαναστήθηκαν στη Λιβύη, η χρηματοδότηση του ισλαμικού κράτους και πολλά άλλα αποδεικνύουν, τον προσχηματικό χαρακτήρα του ενδιαφέροντος που δήθεν επιδεικνύει η «ελεύθερη δύση» για τη δημοκρατία και την ευημερία των λαών. Το μόνο τους ενδιαφέρον είναι ο έλεγχος των πετρελαίων της Βενεζουέλας και η τοποθέτηση κυβερνήσεων ανδρεικέλων για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Στεκόμαστε απέναντι σε οποιονδήποτε ενεργεί με τη δύναμη της ισχύος και του καθεστώτος, σε οποιοδήποτε επίπεδο (διεθνώς, περιφερειακά, εθνικά και τοπικά). Η δημοκρατία δε μπορεί να εφαρμόζεται «à la carte». Η προτεραιότητα στα λαϊκά συμφέροντα και τις κοινωνικές ανάγκες με τον ταυτόχρονο σεβασμό των μειοψηφιών και της διαφορετικότητας είναι όροι καθολικής κοινωνικής ευημερίας σε κάθε σημείο του πλανήτη.

Το ΣΕΚΕΣ δεν στηρίζει καθεστώτα ή κυβερνήσεις αλλά, ενάντια σε καθεστωτικές λογικές, ενώνει τη φωνή του και τους αγώνες του με τους εργαζόμενους και τους λαούς σε όλη τη γη που αγωνίζονται για ελευθερία, δημοκρατία, αυτοδιάθεση και ευημερία.

Στέλνουμε μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο βενεζουελάνικο λαό.
Ευχόμαστε στο Μανώλη καλή δύναμη στη δύσκολη αποστολή του και καλή αντάμωση.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ