Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

Ξεκίνησε σήμερα η μεγάλη πορεία Πάτρα – Αθήνα ενάντια στην ανεργία (βίντεο)

anegia-patra-fakelos-2

Με μαζική συμμετοχή ξεκίνησε η μεγάλη πορεία αγώνα Πάτρα – Αθήνα ενάντια στην ανεργία που διοργανώνει ο Δήμος της Πάτρας με σύνθημα«Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα».

Η εκκίνηση έγινε λίγο πριν 9 το πρωί από την πλατεία Γεωργίου. Επικεφαλής της πορείας βρίσκεται η Δημοτική Αρχή με το πανό της και ακολουθούν εργατικά σωματεία, Σύλλογοι Γυναικών, Φοιτητικοί Σύλλογοι, συνταξιούχοι και δεκάδες φορείς. Η οδός Κορίνθου, κεντρική οδός που διασχίζει η πορεία, έχει πλημμυρίσει με κόσμο, ενώ συνεχώς ακούγονται συνθήματα όπως: «Στρατόπεδα συγκέντρωσης οι χώροι εργασίας, δούλοι δεν θα γίνουμε της εργοδοσίας», «Φτώχεια, ανεργία, τρομοκρατία, καμία θυσία για την πλουτοκρατία», «Απλήρωτη εργασία και κάτεργα παντού, αυτή είναι η σαπίλα του καπιταλισμού».
Στη συμβολή των οδών Αγ. Νικολάου και Κορίνθου μπήκε στην κεφαλή της πορείας η μπάντα του δήμου, η οποία με την ανάλογη μουσική υπόκρουση δίνει το τόνο. Λίγο αργότερα στην κεφαλή μπήκαν ποδηλάτες από ομάδες της πόλης.
Οι συμμετέχοντες φορούν τις ανάλογες μπλούζες και τα καπέλα που έδωσε η Δημοτική Αρχή. Για σήμερα, η πρώτη διανυκτέρευση είναι προγραμματισμένη στο Αίγιο.
Παράλληλα, κάθε έξι με επτά χιλιόμετρα της διαδρομής θα υπάρχει στάση όπου θα γίνονται εκδηλώσεις από σωματεία και φορείς της περιοχής. Οι συμμετέχοντες θα φιλοξενούνται τα βράδια σε δημοτικά αθλητικά κέντρα, με ντουζιέρες, νιπτήρες, θέρμανση, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας θα παρέχονται φαγητό, νερό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εάν χρειαστεί.
Στο πίσω μέρος της πορείας ακολουθούν βαν του Δήμου Πατρέων για την ξεκούραση των συμμετεχόντων και την αποθήκευση των αποσκευών.

(Διαβάστε περισσότερα για την πορεία, το πρόγραμμα, τις στάσεις, τις εκδηλώσεις και τους φορείς που συμμετέχουν ΕΔΩ).

xarths-poreia-athhna-patra

1η ημέρα – Κυριακή 3 Απρίλη
Πάτρα – Αίγιο

Εκδήλωση: Αίγιο

2η ημέρα – Δευτέρα 4 Απρίλη
Αίγιο – Ακράτα

Εκδήλωση : Ακράτα

3η ημέρα – Τρίτη 5 Απρίλη
Ακράτα – Ξυλόκαστρο

Εκδήλωση: Ξυλόκαστρο

4η ημέρα – Τετάρτη 6 Απρίλη
Ξυλόκαστρο – Κόρινθος

Εκδήλωση: Κόρινθος

5η ημέρα – Πέμπτη 7 Απρίλη
Κόρινθος – Άγιοι Θεόδωροι

Εκδήλωση: Άγιοι Θεόδωροι

6η ημέρα – Παρασκευή 8 Απρίλη
Άγιοι Θεόδωροι – Μέγαρα

Εκδήλωση: Μέγαρα

7η ημέρα – Σάββατο 9 Απρίλη
Μέγαρα – Ελευσίνα

Εκδήλωση: Ελευσίνα

8η ημέρα – Κυριακή 10 Απρίλη
Ελευσίνα – Αθήνα (Σύνταγμα)

Στάση στο Χαϊδάρι

Εκδήλωση: Αθήνα – Σύνταγμα

πηγή

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ