Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

M. Αγγελάκης: “4000€ γεύματα για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο εν μέσω πανδημίας “

Εκπρόσωπος Εργαζομένων στο Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ
Αγγελάκης Μανώλης

Αθήνα 5 Μαίου 2020

4000€ γεύματα για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο εν μέσω πανδημίας 

Από την αρχή της θητείας της νέας Διοίκησης και πριν καλά καλά προλάβει να γνωρίσει την Εταιρεία, ο Διευθύνων Σύμβουλος, ζήτησε και πήρε κατακόρυφη αύξηση των αμοιβών του, για την ακρίβεια τις τριπλασίασε, και έξτρα παροχές και αμοιβές για τον ίδιο και τους συνεργάτες που εκείνος επέλεξε. Επιπλέον προσέλαβε εξωτερικούς συμβούλους σχεδόν για όλα τα ζητήματα της Εταιρείας, τους οποίους και επίσης πληρώνει αδρά από τα αποθεματικά της ΕΥΔΑΠ.

Ταυτόχρονα έφερε και ψήφισε προϋπολογισμό που μειώνει κατά 27% την κερδοφορία της Εταιρείας και δεν προβλέπει ανάπτυξη της. Άρα παραδέχεται ότι δεν μπορεί όχι μόνο να διατηρήσει τα αποθεματικά της Εταιρείας, αλλά πολύ περισσότερο να την οδηγήσει σε περαιτέρω επέκταση.

Παρά το γεγονός αυτό όμως, συνεχίζει να πιστεύει ότι δικαιούται και άλλων παροχών, αφού στη συνεδρίαση του τελευταίου ΔΣ, ζήτησε την έγκριση χορήγησης δύο επιχειρηματικών καρτών (Bυsίness Card) της Εθνικής Τράπεζας, στον ίδιο και στον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. κ. Αναστάσιο Τόσιο, με πιστωτικό όριο 2.000,00 ευρώ ανά κάρτα και ανά μήνα, για γεύματα, αγορές προϊόντων κλπ. Δεν αποσαφήνισε όμως τους λόγους για τους οποίους θεωρεί αναγκαία τη χορήγηση των εν λόγω καρτών, μάλλον διότι αυτό του είναι ιδιαιτέρως δύσκολο, δεδομένου ότι οι οποιεσδήποτε ανάγκες που τυχόν καλούνται να καλύψουν αυτές οι κάρτες, ήδη καλύπτονται διαχρονικά και άμεσα από την Εταιρεία. Όλα τα έξοδα που προσπαθεί να δικαιολογήσει για τη χρήση των καρτών, είναι έξοδα που η Εταιρεία καλύπτει για ολες τις Διοικήσεις, άρα για ποιο λόγο χρειάζεται τις συγκεκριμένες κάρτες; Αυτή μάλλον η δυσκολία, ήταν και αυτή που τον οδήγησε να αποσύρει το θέμα που ο ίδιος έφερε και να δηλώσει ότι θα το επαναφέρει σε επόμενη Συνεδρίαση.

Αυτό που προκαλεί δε ιδιαίτερη εντύπωση, είναι η ευκολία με την οποία αναφέρεται σε κάθε ευκαιρία  στην επιθυμία του να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας, χωρίς ο ίδιος να υπηρετεί πρώτος ως όφειλε μια χρηστή Διοίκηση. Κλασικό παράδειγμα είναι και το γεγονός ότι για τον εαυτό του και τον κύριο Τόσιο, έχει δαπανήσει χιλιάδες ευρώ για να φτιάξει πολυτελή γραφεία, ενώ συνεχίζει να στοιβάζει τους εργαζόμενους, τον έναν πάνω στον άλλον σε όλα τα κτήρια, αγνοώντας επιδεικτικά τους υγειονομικούς κινδύνους και τις σαφείς οδηγίες της Κυβέρνησης.

Αν συνυπολογίσει κάποιος την σημερινή κατάσταση και τις σαφείς επιπτώσεις που αυτή θα έχει στην οικονομία, μάλλον ο κ. Σαχίνης βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, αφού ή δεν κατανοεί τις οικονομικές επιπτώσεις ή απλώς και καταφανώς δεν θεωρεί ότι επηρεάζουν τον ίδιο. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μίλησε για αδιαμφισβήτητες οικονομικές δυσκολίες που βρίσκονται μπροστά μας και τις οποίες καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε με σύνεση και ωριμότητα, την ίδια στιγμή που η Διοίκηση της μεγαλύτερης ΔΕΚΟ της χώρας, τον αγνοεί επιδεικτικά και χορηγεί στους εκλεκτούς της, λευκές επιταγές με απεριόριστες παροχές.

Η νέα Διοίκηση από ανάληψης των καθηκόντων της, δεν έχει επιδειξει κανένα ουσιαστικό έργο. Τα σημαντικότερα ζητήματα της Εταιρείας, όπως είναι η υπογραφή της σύμβασης με το ελληνικό δημόσιο, αλλά και πληθώρα άλλων ζητημάτων, βρίσκονται στον αέρα και δεν υπάρχει καμία απολύτως ουσιαστική παρέμβαση για τη βελτίωση και ανάπτυξη της Εταιρείας και των παρεχόμενων από αυτήν υπηρεσιών.

Τον Οκτώβριο του 2019 πήρε παράταση της σύμβασης έως τον Απρίλιο του 2020, ενώ ταυτόχρονα διαβεβαίωνε τα μέλη του ΔΣ, ότι έως τον Δεκέμβριο του 2019 θα είχε υπογραφεί η νέα σύμβαση. Δυστυχώς ακόμα σύμβαση δεν υπάρχει και ο ίδιος παραδέχεται ότι έχει φτάσει σε αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις.

Αναρωτιόμαστε τι περιμένει την ΕΥΔΑΠ την επόμενη μέρα και ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για την Εταιρεία, από την οικονομική της αφαίμαξη. Δυστυχώς η Εταιρεία καλείται να ανταπεξέλθει σε πολύ δύσκολες συνθήκες, όντας έρμαιο μιας Διοίκησης που αποδεικνύει καθημερινά, ότι δεν έχει κανένα απολύτως όραμα για τη λειτουργία αλλά και ανάπτυξη της και υποβαθμίζει καθημερινά το ανθρώπινο δυναμικό αλλά και τους θεσμούς της.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ