ΚΟΒ ΕΥΔΑΠ KKE: “Είναι καθαρό πως αυτό που ενοχλεί είναι η γραμμή του ΚΚΕ ενάντια στον καπιταλισμό”

ΚΟΒ ΕΥΔΑΠ του ΚΚΕ

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Τις προηγούμενες μέρες κυκλοφόρησε μια επιστολή της παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ του συλλόγου Προσωπικού, με την οποία επιτίθεται στο ΚΚΕ. Έγινε για άλλη μια φορά φανερό πως έχουν στήσει μηχανισμό στοχοποίησης στελεχών του Κόμματος και του κινήματος, παραποίησης των θέσεων και της δράσης τους, και προσπαθούν με βρωμιές και ατιμίες να πετάξουν λάσπη μοντάροντας μια στημένη κατηγορία, νομίζοντας πως όλοι είναι σαν τα μούτρα τους.

Από μια άποψη είναι φυσιολογικό, αφού έχουν πάρει πτυχίο στα θρανία του ΠΑΣΟΚ και τώρα φαίνεται πως δίνουν εξετάσεις για διδακτορικό στο νέο πολιτικό φορέα τους, τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι καθαρό πως αυτό που ενοχλεί είναι η γραμμή του ΚΚΕ ενάντια στον καπιταλισμό, δηλ. εκείνου του συστήματος που γεννά κάθε κοινωνική αδικία που υπάρχει στον πλανήτη.

Είναι η γραμμή που προβάλλει το ΚΚΕ πως ο καπιταλισμός μόνο ανατρέπεται, κόντρα στη λογική όλων των άλλων κομμάτων, πως ο καπιταλισμός μπορεί να γίνει ανθρώπινος.

Τους ενοχλεί η καθημερινή δράση των κομμουνιστών μέσα στους χώρους δουλειάς. Η πάλη τους για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι ό,τι μπορούν σήμερα, δεμένη με την προσπάθειά τους να αλλάξουν τον κόσμο αύριο.

Τους ενοχλεί που οι κομμουνιστές κατάφεραν σε συνθήκες επιβολής σιγής νεκροταφείου, να υψώσουν φωνή αντίστασης και πάλης την 1η Μάη, αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα, με μια σειρά πρωτοβουλίες που πάρθηκαν.

Το σύνθημα «να μην πληρώσει ο λαός, ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός», έφτασε σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων, έδωσε ελπίδα, έδειξε το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν, σημάδεψε τον πραγματικό εχθρό, «πόνεσε» τους αντιπάλους.

Πόνεσε την κυβέρνηση της Ν.Δ. που εξαπέλυσε μέσω Πέτσα και Χαρδαλιά επίθεση στο κίνημα. Πόνεσε διάφορους φασίστες και ακροδεξιούς όπως ο Λαγός, ο Φαήλος, ο Μπογδάνος κ.α. που απέδειξαν ότι είναι οι πιο πιστοί υπηρέτες των αφεντικών.

Φαίνεται όμως πως πείραξε και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΥΔΑΠ, δηλ. τους συνδικαλιστές της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, επειδή συμφωνούν στρατηγικά με την πολιτική της Ν.Δ. και πιστεύουν πως θα τη γλυτώσουν εκτοξεύοντας τη βαρύγδουπη φράση: «θα λογαριαστούμε μετά». Όταν δηλ. θα είναι αργά.

Γι’ αυτό έκαναν απεργοσπασία εκλεγμένοι τους την 1η Μάη, παρ’ όλο που είχαν πάρει απόφαση για απεργία.

Γι’ αυτό απείχαν από κάθε διεκδίκηση όλο αυτό το διάστημα, ήταν όμως εκεί και σε πλήρη στοίχιση με τα συμφέροντα της εργοδοσίας, συμφώνησαν σε 15νθήμερη συνεχόμενη δουλειά σε αποχέτευση και ύδρευση, εντατικοποιώντας την εργασία, παραβιάζοντας την εργατική νομοθεσία για την εβδομαδιαία ανάπαυση των εργαζόμενων και καθιστώντας τους πιο ευάλωτους σε ενδεχόμενη επαφή τους με τον COVID-19! (εδώ ισχύει το: ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες;)

Αποδέχτηκαν να «ξεφορτώνεται» η διοίκηση τα ρεπό, ενώ υπήρχε καθεστώς επιφυλακής.

Πρωτοστάτησαν στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και της γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ, δηλ. να πληρώσει ο λαός και οι εργαζόμενοι την πανδημία, απαιτώντας από τη Διοίκηση να κρατήσει 5ευρο για να στηριχθεί το ΕΣΥ.

Και βέβαια δεν ξεχνάμε πως ήταν οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της – το 2102 και 2015 με την ΠΑΣΚΕ – το 2019,  που συνεργάστηκαν άψογα με την κυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ στις περικοπές των αποδοχών μας, ή στη διατήρησή τους!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Γυρίστε τους την πλάτη. Δε φτάνει μόνο να θυμώνετε κατά καιρούς μαζί τους. Χρειάζεται να τους εγκαταλείψετε, να τους αποδυναμώσετε αποφασιστικά.

Εκτοξεύουν λάσπη στο ΚΚΕ, γιατί δε μπορούν να το αγγίξουν αλλιώς. 

Γνωρίζουν πολύ καλά πως το ΚΚΕ είναι το μοναδικό πραγματικό στήριγμα για τους εργαζόμενους και το λαό και το χτυπούν, γιατί πάει κόντρα στη λογική του δήθεν όλοι μαζί, του να πληρώσουμε όλοι τα βάρη δίκαια, δηλ. κι αυτοί που έχουν σκάσει από τα κέρδη, -μέτοχοι, μεγαλοεπιχειρηματίες- και οι εργαζόμενοι που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με 500, 600 ή 800€.

Γιατί κόντρα στη λογική της συνεργασίας και του συμβιβασμού προβάλλει τη γραμμή της πάλης για τα λαϊκά συμφέροντα.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Συμπορευτείτε τώρα με το ΚΚΕ. Για να φτιάξουμε έναν κόσμο  καλύτερο, «στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων», όπως είπε και ο Νίκος Μπελογιάννης.

Για να βαδίσουμε το δικό μας δρόμο, αυτόν που θα οδηγήσει την εργατική τάξη στην εξουσία.  

Και για άλλη μια φορά απαντάμε στην παράταξη της λάσπης και της συκοφαντίας με τα λόγια του ποιητή: «σε τούτα εδώ τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει».

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here