ΣΥΜΜΑΧΙΑ: “Συνεργασία του Συλλόγου Προσωπικού με ΕΚΟ ΝΔ”

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Αθήνα, 4.5.2020

Προς:  Γεν. Γραμματέα Εμ. Χαρατσή

Κοινοποίηση : Πρόεδρο & Μέλη ΔΣ Συλλόγου Προσωπικού 
                           ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ

Θέμα: Συνεργασία του Συλλόγου Προσωπικού με ΕΚΟ ΝΔ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κύριε Γεν. Γραμματέα,

Κατ’ επανάληψη σε ανακοινώσεις έχουμε επισημάνει και καταγγείλει τη φιλοκυβερνητική σας στάση, συνεργασία και υποστήριξη στους  απολυταρχικούς μηχανισμούς της δεξιάς.  Την εποχή που διατρέχει η κοινωνία μας, μία από τις πιο δύσκολες περιόδους των τελευταίων ετών όπου με προκάλυμμα την προστασία του πολίτη καταστρατηγούνται θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα και ανθρώπινες ελευθερίες και ταυτόχρονα  λαμβάνονται αποφάσεις που εξασφαλίζουν τα συμφέροντα των ισχυρών και υιοθετούνται στρατηγικές που ενισχύουν τις κοινωνικές ανισότητες αναμέναμε και στην ΕΥΔΑΠ ένα ΚΚΕ ανεξάρτητο, μαχητικό  και απελευθερωμένο από μικροπολιτικές επιδιώξεις συγκεκριμένων στελεχών του.

Με έκπληξη λοιπόν διαπιστώσαμε ότι ο Σύλλογος Προσωπικού έχει δημιουργήσει τη διαδικτυακή ομάδα « Δίνεις Γην και ύδωρ» την οποία συνδιαχειρίζεται με την κομματική οργάνωση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΕΚΟ ΕΥΔΑΠ). Όπως γνωρίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του μεγαλύτερου συλλόγου στην ΕΥΔΑΠ συμπεριλαμβανομένων και των ψηφοφόρων της παράταξη σας ανήκουν στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Η προβολή της κομματικής οργάνωσης της ΝΔ ΕΚΟ ΕΥΔΑΠ μαζί με το  σύλλογο αποτελεί πρόκληση για τα μέλη του, που δεν μοιράζονται τις ίδιες αντιλήψεις, καθώς χειραγωγείται η ανεξαρτησία του συλλόγου και μεθοδεύεται ώστε  να λειτουργεί προς εξυπηρέτηση των αντεργατικών πολιτικών της ΝΔ.

Καλείστε λοιπόν να συγκαλέσετε άμεσα ΔΣ και να μας απαντήσετέ στα κάτωθι: 

  1. Πότε αποφασίστηκε η συνεργασία του συλλόγου με την κομματική οργάνωση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΕΚΟ ΕΥΔΑΠ) ;
  2. Πότε αποφασίστηκε η συμμετοχή στην ομάδα των διαχειριστών του μέλους του ΔΣ και της ΕΣΚ κ. Μαν. Μαστοράκη ;
  3. Για ποιο λόγο ένας σύλλογος που εκπροσωπεί στο μεγαλύτερο ποσοστό των μελών του τον προοδευτικό χώρο λειτουργεί ως κομματικό όργανο;
  4. Τι εξυπηρετεί η δημιουργία μίας τέτοιας ομάδας τον σύλλογο και πως προάγει τα συμφέροντα των μελών του;

Στο ιδεολογικό  παράδοξο της συνεργασίας αυτής δεν θα εστιάσουμε καθότι πρέπει να αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, εμείς θα εστιάσουμε στο ουσιαστικό μέρος της συνεργασίας και στις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί. Σας καλούμε να μας εξηγήσετε λοιπόν που στοχεύει αυτή η «συνεργασία – σύμπραξη», καθότι  αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους κοινούς άξονες της.
Παρακαλούμε για τις άμεσες απαντήσεις σας.

Οι εκλεγμένοι με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στέλιος Γρατσίας
Βάιος Γιαννουσάς
Απόστολος Κολοκώτσιος

Συνημμένα:

1. Screenshot ομάδας
2. Screenshot διαχειριστών


 

ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε το σχόλιό σας
Please enter your name here