Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

“Για κάποιους ο χρόνος έχει σταματήσει στις 25 Ιανουαρίου 2021”

ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ  – ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ

Αθήνα 11 Φεβρουαρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες -οι,

Με την πρώτη του ανακοίνωση 9.2.2020 το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΕ που προέκυψε από το 38ο Συνέδριο απηύθυνε έκκληση – πρόσκληση σε όλους τους συναδέλφους για αγωνιστική ενότητα εν όψει της υπογραφής της νέας ΣΣΕ αλλά και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ΕΥΔΑΠ.

Η έκκληση αυτή βρίσκει ήδη ανταπόκριση ακόμα και σε (δικαιολογημένα) δύσπιστους και καχύποπτους συναδέλφους-ες, αφού όλοι-ες καταλαβαίνουν ανεξάρτητα από παραταξιακές προτιμήσεις ότι η συστράτευση και συμπόρευση σωματείων και εργαζομένων με το Δ.Σ. της ΟΜΕ είναι ο μόνος δρόμος για να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στην έκβαση αυτής της μάχης.

Υπάρχουν, δυστυχώς ακόμα, συνάδελφοι για τους οποίους ο χρόνος έχει σταματήσει στις 25 Ιανουαρίου 2021, όταν δήλωσαν δημόσια την αποχή – απουσία τους από την κορυφαία, σύμφωνα με το καταστατικό, δημοκρατική διαδικασία που είναι το Συνέδριο. Τα επιχειρήματά τους περί “αποκλεισμού” θυμίζουν πατροκτόνο που εκλιπαρεί τους ενόρκους να τον αθωώσουν γιατί είναι… ορφανός. Δεν χρειάζεται τα… μαθηματικά για να καταλάβει κάποιος-α ότι αν είχαν την πλειοψηφία των συνέδρων θα συμμετείχαν στο Συνέδριο πρώτοι και καλύτεροι.

Καλούμε και πάλι όλους και όλες εν όψει της διαπραγμάτευσης της ΕΣΣΕ να βάλουν (έστω και προσωρινά) στην άκρη τις αποτυχημένες θεσμικά, νομικά και δημοκρατικά εμμονές τους και να συμβάλλουν για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μετά την υπογραφή της ΕΣΣΕ και εφόσον οι εξελίξεις και η έλλειψη ενότητας δεν το επισπεύσουν, θα έχουμε όλο το χρόνο να οργανώσουμε το επόμενο τακτικό Συνέδριο, που θα λύσει τις «διαφορές» σε όσους νόμιμα και δημοκρατικά εκπροσωπούν Σωματεία και εργαζόμενους και όχι άδεια πουκάμισα και καρέκλες φαντάσματα.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠρόεδροςΟ Γεν. Γραμματέας
Ηλίας ΚορλόςΑλέξανδρος Μερσινιάς

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ