Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023

Ανακοίνωση Συλλόγου Προσωπικού ΕΥΔΑΠ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.ΥΔ.Α.Π

ΚΡΑΤΙΝΟΥ 7 – τηλ: 210 52 45 200 – fax: 210 52 45 204

ΙΟΥΝΙΟΣ 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Στη δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα σαν χώρα και κοινωνία χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια απ’ όλους χωρίς διαχωρισμούς και εξωτερικές εξαρτήσεις που στοχεύουν σε ψηφοθηρία κομματική όπως συνέβη τη τελευταία περίοδο στο Σύλλογο μας.

Τα προβλήματα είναι κοινά για όλους.

Μετά τις εκλογές που έγιναν και αναλάβαμε τον Σύλλογο για εμάς κύριο μέλημα αλλά και καθήκον είναι η καλύτερη λύση των προβλημάτων των εργαζομένων και όχι η τεχνητή διαιώνιση τους.

Τα κύρια προβλήματα σήμερα για τους συναδέλφους στην Εταιρεία είναι η έλλειψη προσωπικού και η εντατικοποίηση της εργασίας, είναι οι περικοπές των μισθών, ήταν το θέμα των εργατοτεχνιτών (συμβιβαστική λύση των δικαστικών διεκδικήσεων) καθώς και η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Αυτές τις μέρες συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΟΜΕ για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έληξε στις 9/5/2015.

Ο Σύλλογος μας έχει δώσει τις προτάσεις του για το νέο πλαίσιο διεκδίκησης και είναι οι εξής:

Α. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

 1. Εφαρμογή του όρου της Σ.Σ.Ε. για επαναφορά στους μισθούς του 2009

 2. Επαναφορά στο φάκελο μισθοδοσίας όλων των διαγραφέντων επιδομάτων

 3. Χορήγηση επιδόματος σε όσους εργάζονται στην εξυπηρέτηση του κοινού

 4. Επαναφορά των 3ετιών

 5. Χορήγηση μιας επιπλέον 3ετίας σε όσους βρίσκονται στο καταληκτικό κλιμάκιο για περισσότερο από τέσσερα (4) έτη.

 6. Χορήγηση επιδόματος σε γονείς με παιδιά με αναπηρία.

Β. ΘΕΣΜΙΚΑ

 1. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ενταγμένου στον κανονισμό.

 2. Προκαταβολή του ½ του εφάπαξ με προϋποθέσεις (π.χ. 30έτη στην ΕΥΔΑΠ)

 3. Ενίσχυση του Υγειονομικού

 4. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων Ιατρών με βάση τον Κανονισμό της Εταιρίας.

 5. Απλούστευση διαδικασιών για χορήγηση των ΜΑΠ

Πιστεύουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες των συναδέλφων στη δύσκολη αυτή συγκυρία, και ότι θα προσπαθούμε και θα διεκδικούμε λύσεις σε προβλήματα και πέρα από τη Συλλογική Σύμβαση.

Συνάδελφοι εργατοτεχνίτες,

Ο Σύλλογος για δύο χρόνια τήρησε σιγή ιχθύος για το θέμα σας. Εμείς ως νέα Διοίκηση του Συλλόγου όταν αναλάβαμε είχε ολοκληρωθεί η συμφωνία με την Εταιρεία.

Όμως μιλώντας με Υπηρεσιακούς Παράγοντες της Εταιρείας είδαμε ότι με τη κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων θα προέκυπτε η περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση για τους συναδέλφους εργατοτεχνίτες. (Πιστεύουμε ότι αυτό θα έπρεπε η προηγούμενη ηγεσία του Συλλόγου να το είχε δει και να ενημερώσει τους εργαζόμενους).

Είμαστε ο μοναδικός Σύλλογος στην ύδρευση όπου άμεσα κινηθήκαμε και ζητήσαμε από την Εταιρεία να βρει λύση στο πρόβλημα.

Φέραμε το θέμα στο Δ.Σ. του Συλλόγου για να σταλεί επιστολή επίσημα στην Εταιρεία δηλώνοντας να βρεθούν τρόποι για λύση του προβλήματος (επιστολή 24/4/2015).

Στη συζήτηση στο Δ.Σ. έκπληκτοι ακούσαμε από τη παράταξη του ΣΕΚΕΣ (…ας πρόσεχαν οι εργαζόμενοι τι υπέγραφαν) (πρακτ. Δ.Σ.), του δε εκπροσώπου της παράταξης της ΕΣΚ, ότι ενώ αυτός γνώριζε τι συνέβαινε (πρακτ. Εκτελεστικής ΟΜΕ – πρακτ. Δ.Σ.) ανέφερε ότι και οι εργαζόμενοι γνώριζαν τι θα πλήρωναν οπότε δε γίνεται τίποτα τώρα. Μόνο μετά την επιμονή του Προεδρείου συμφώνησαν στο τέλος να σταλεί επιστολή προς τη Διοίκηση.

Αυτά συνάδελφοι για να γνωρίζεται ποιοι σας εκπροσωπούσαν.

Μετά από αυτά η Εταιρεία βρήκε τη καλύτερη λύση με βάση και τους Φορολογικούς Νόμους έτσι ώστε η επιβάρυνση να είναι όσο το δυνατόν λιγότερη.

Η έλλειψη προσωπικού είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα και πάγια θέση μας είναι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα βοηθήσει όχι μόνο στην εργασία αλλά και στα ταμεία μας.

Περιμένουμε από τη Διοίκηση να δει το θέμα κατά προτεραιότητα.

Επειδή όμως υπάρχουν πολλά ακόμα προβλήματα (π.χ. ΜΑΠ, επιλεκτική διαχείριση υπερωριών, οδοιπορικών (βλ. Πειραιά, Ασπρόπυργο κ.α) ) θα διεκδικήσουμε τη λύση τους με ένταση.

Ζητάμε από εσάς τους εργαζόμενους να πλαισιώσετε τον Σύλλογο για να βοηθήσετε στην προσπάθεια μας αυτή, δίνοντας μας μεγαλύτερη δύναμη για διεκδικήσεις.

ΥΓ:

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 18-06-2015 θα γίνει η Πρωτώ συνάντηση της Ομοσπονδίας με τη διοίκηση για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2015

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σκόνδρας Αθανάσιος

Ρετουνιώτης Διονύσιος

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ